Anders N.
Hjelpes... jeg har fått i oppdrag å lage illustrasjonsfoto fra en kirkelig begravelse. Det er ikke en virkelig begravelse, så kisten er tom. Det betyr at vi har i grunn allverdens tid ( i hverfall en hel formiddag) til å ta så mange bilder vi vil. Vi skal ta mange forskjellige bilder, men kirken blir pyntet som til en ordentlig begravelse, med lys og blomster. Det eneste som vil mangle er folk i benkene (og at det ikke er noen i kista...).

Jeg trenger tips til lyssetting. Det er ikke en spesielt mørk kirke, men ikke så mye lys at jeg unngår stativ. Relativt varm belysning i kirkerommet, gråhvite vegger med synlig bærende konstruksjoner i brunaktig farge. Jeg vil tro det enkleste svaret er: bruk det som finnes av eksisterende lys i rommet. Men jeg har mulighet for å supplere med noen studioblitser. Alt av råd, forslag og tips tas imot.
#1
#1
Anthoni R.

Tennj ti skitn!!

http://trollkunst.com
#2
#2
Agnar H.
Anders N skrev:
Jeg vil tro det enkleste svaret er: bruk det som finnes av eksisterende lys i rommet.

Jeg tenker som deg at dette er den enkleste løsningene, trolig også den beste. Eksisterende lys i en kirke kan gi flotte lysvirkninger. Spesielt om en har lys utenfra som kommer inn vindu eller gjennom glassmaleri. Når du har god tid hadde jeg forsøkt litt forskjellig, både med eksisterende lys og litt ekstrabelysning. Og lys kan variere mye i løpet av en formiddag. Lykke til :-)
Anders N.
Takk for svar. Jeg har en følelse av at eksisterende lys nok er både det beste og det enkleste. JEg får prøve meg litt fram også. Det kan hende jeg rette et par kraftige studiolys i taket dersom det er for lite generlet lys i rommet. Får også se om kanskje noen detaljer skal lyssettes ekstra (blomster? altertavle?båre/bårebukett?)
Anders N.
1
Løsningen ble å bruke eksisterende lys. Prøvde med forskjellige varianter av studioblitser, men det ble bare tull uansett. Svært vanskelig rom og situasjon å belyse. Stort rom, høyt under taket, innfallende sollys, stearinlys og lampelys inne. Dvs. alskens lystemperaturer. Jeg vendte rask tilbake til det enkle: lang nok lukkertid til f/8 og ISO 100. Kunstig belysning er en kunst....
Åpne uskalert versjon i eget vindu