Egil S.
3
Hei,
Ser at Tamron introduserer en trio av små fastobjektiver til Sony. Snasne små saker på rundt 215g. Foreløpig introduseres 20, 24 og 35mm. Dette kunne vært digg på Nikon Z6/7. Noen som har hørt rykter om at Tamron har knekt koden til Nikons Z-fatning? Lenke til objektivene her. Det kommer også en 70-180mm zoom som ser lovende ut.
http://www.dpreview.com/news/8177776949/tamron-intros-tri...ny-e-mount
#1
#1
Egil S.
Jøøs. Skal si den saken fenget gitt :-)
#2
#2
Tor Einar K.
Får håpe det kommer til Nikon også, men det kan ta tid. Langt flere Sony på markedet enn Nikon Z.
Egil S.
Håper det kommer til Nikon Z. Da blir systemet virkelig kompakt.
Tor Einar K.
bildeAbsolutt, slår det an i markedet utvider de kanskje sortimentet også?
Med en 50f2.8 på Z6 blir det svært nært Olympus E-M1 med 25f1.2
Her illustrert med adapter og 58f1.4.
Egil S.
Dette ser meget bra ut. Går nok over til Z6 til våren, men før det et det jul...
Agnar H.
Om det blir innkjøp av speilløst fullformat så ender nok det med Z6. Prisen på kamerahus er ca det samme som da D800 ble introdusert for 8-9 år siden. Altså i praksis langt rimeligere i dag. Vil tro både Tamron og Sigma vil komme med objektiv tilpasset Z-fatning. Men hva med tidligere tiders Sigma og Tamron tilpasset Nikon FX, vil de fungere via adapter på Z6/7 ?

Eldre Nikon optikk tilpasset fullformat har jeg forstått fungerer bra med adapteret. Det er for min del et hovedargument om jeg vil gå for Z6 kamera.

Her et veikart for intro av Z-optikk:
http://photographylife.com/nikon-z-lens-roadmap


Tor Einar K.
1
Jeg har Sigma Art 50 og 135mm som fungerer meget bra på Z6.
Men som jeg også tidligere har sagt ville jeg valgt Sony fullformat dersom jeg ikke hadde et omfattende Nikon system fra før. Sony jobber målrettet og har muskler til til å levere.
Nikon er små og kjemper krigen på litt for mange fronter. Med Z6 viser de at de kommer med speilløst men foreløpig bare er halvveis. Til OL i Tokyo har de gitt opp og skviser ut enda en ny speilrefleks.

Joda Z6 leverer veldig bra filer. Men å komme med EVF uten høylysvarsel, ansiktsgjenkjening på nivå med første Nikon1 og lite konfigurerbart brukergrensesnitt er for svakt av en så erfaren produsent.
Agnar H.
For meg har de minusene du nevner liten betydning. Viktigere er, som du sier, at Z6 leverer veldig bra bildefiler. Om jeg skulle starte fra scratch hadde valgene vært flere, men med bra utvalg av FX-tilpasset optikk fra før har det stor betydning.

Enn så lenge har jeg mer en nok av kamera som dekker behovet. Trur eg...
Tor Einar K.
At kameraet bruker optikk og batterier jeg har fra før gjør at jeg kan leve med svakhetene. Men dårlig syn gjør at øyefokusen til Sony hadde vært kjærkommen. Får håpe på oppdateringer av firmware.
karin s.
Nikon har fått øyefokus i siate firmware. ra Nikon.

Innhold
Øyegjenkjenning
Fokus i dårlig lys
Utvidet AE-sporing
Øyegjenkjenning-AF er den norske betegnelsen på funksjonen som nå er tilgjengelig både på Nikon Z6 og Nikon Z7.
Øyegjenkjenning

Øyegjenkjenningen aktiveres automatisk når man stilt kameraet inn på automatisk valg av AF-søkefelt – AF-S og AF-C. Da registreres menneskelige øyne automatisk, og fokus blir automatisk lagt på ett av øynene. Multivelgeren eller undervelgeren kan brukes til å velge hvilket øye kameraet skal fokusere på hvis det er flere ansikter i bildet.

Systemet har også en kontroll-funksjon: Etter at bildet er tatt, kan man verifiserer at bildet er i fokus ved å trykke på OK-knappen. Da zoomes det raskt inn på øyet det var tenkt å fokusere på.
Mvh karin.
Tor Einar K.
1
Joda, Nikon har også fått øyefokus. Men allerede ved tett helfigur famler den og overstyring med joystick er knotete i et lite konfigurerbart brukergrensesnitt.
De har fortsatt en lang vei å gå i forhold til konkurentene på dette området.
karin s.
Ok, jeg synes det fungerer fint, har tatt så nært det er muligt og får fokus skarpt og fint på øyet jeg fokuserer på.
Tor Einar K.
Ja den fungerer fint på nært hold, men når man kommer ut på avstander der man akkurat får med en stående voksen i helfigur blir den mer famlende.
Men bra søker, stabilisering i huset og fokuspunkter over hele bildeflaten gjør at jeg nå får langt bedre treffprosent på fokus med den mest lyssterke optikken.
Ulf Erik A.
1
Enig Z6 fungerer helt greit med øye og hodefokus for meg og!
Ulf Erik A.
Sony-objektivene er ikke akkurat billige. Det tippe vektskåla over til Nikon, pluss at alt av F-objektiv jeg har fra før av kan brukes i overgangen på Z-systemet. Speilrefleksene har enda noen fordeler i forhold til ML- kamera så jeg kommer til å beholde min D850 lenge enda. Da får man det beste fra to verdener! Økonomisk er det fornuftig å ta overgangen med ett skritt av gangen.
Anders S. H.
Tenkjer som deg - har d810 med ein del optikk.
Ser det er ein del tilbod no http://butikk.foto.no/nikon/114037/nikon-z6-plus-z-nikkor...z-adapter.
Vi har svært låg kronekurs no så eg lurer på om prisane kan bli juster opp slik dei vart for nokre år sidan ?
Ulf Erik A.
Jeg er meget fornøyd med Z6 og F objektivene som er brukt hittil. Bruker mye Nikon AFP 70- 300 mm på. Virkelig en lett og fin kombinasjon. Objektivet anbefales til D850 og burde passe til Z7 også!
Ulf Erik A.
1
Hatt Z6 i snart ett år og er imponert over hvor enkelt det er å bruke! Og hvor mye dynamisk omfang det er i raw. Hadde D750 som er et godt kamera, men dette er langt bedre på alle måter. Og kit-objektivet 24-70 mm f4 er utrolig bra i svakt lys feks. Brukte 35 mm f 1.8 S-line til et bryllupsoppdrag. Beste objektivet jeg har brukt til portrett. Det er tydelig at S-objektivene har mulighet for en kvalitet som overgår fatningen fra forrige århundre!
Åpne uskalert versjon i eget vindu