Bjørn E.

Har testet mitt nye Nikon Z7 på motivet det er kjøpt inn for å tjene, håndballkamp , topphåndball, damer. Raske motiver, høy intensitet og så videre.

Endel overgangssmåting, det forrige var en D3, men du verden for et verktøy. En mengde pussigheter som måtte overkommes. Om for eksempel lysintensiteten i søkeren, koblet til lysmålersystemet, sikkert bra, men kanskje ikke når man kjører i manuell? Ble funnet ut ganske fort, men...

Ellers fungerte Nikons AF 70 - 200 perfekt med adapter, med autofokus og det hele.

Eksponering? F2.8 0g 1/1000 sekund på iso 6400, uten snev av korn!

Heldigvis et godt resultat, var mange som hadde motforestillinger.

#1
#1
Tor Einar K.
Nikon Z7 og Z6 er fine saker når du allerede er tungt inne i Nikon systemet. Men ingen av dem er action kamera. Til det er følgefokusfokus og oppdatering i søker under serieopptak alt for dårlig.

Et stort pluss for at de henter ut det beste fra eldre optikk, men foreløpig vil jeg mene at Z fremstår som et signal til oss i menigheten om at det jobbes med saken men man får det ikke helt til ennå.
Bjørn E.
Hva legger du i at det "Ikke er et action kamera"? Tenker du ala GoPro? Kom gjerne med eksempler. Z7 matcher i det minste Nikon D3 som har vært mitt valg for denne typen fotografering gjennom 35.000 bilder.

Følgefokus og oppdatering i søkeren under serie opptak skaper i det minste overhodet ikke problemer. Men, det er et hav av innstillinger som må stilles inn. Når det er gjort er alt ok!
Tor Einar K.
Jeg bruker Z kameraene sammen med D4 og D800. Z har en mye enklere følgefokus. I forhold til kamera som D5 og D850, har man på langt nær de samme mulighetene. Til enkeltbilder er søkeren utrolig bra men under serieopptak vil jeg kalle den ubrukelig.

Nikon og Canon erklærer jo selv falitt i forhold til Sony ved å kommme med ennå mer speilrefleks til OL, Som sagt, de prøver men får det ikke til ennå.
Bjørn E.
1
Vel, tror der med følgeproblemer er brukerfeil, eller mangel på trening fra din side. Mitt kamera gjorde jobben i en relativt heftig håndballkamp.
Tor Einar K.
Det er neppe brukerfeil at Nikon ikke har innlemmet de samme fokus funksjonene i Z6/7 som de har på D5/850.


Audun S.
En får vel alt i nye D780?
#2
#2
Egil J.
1
Morsomt å lese.
Har kjøpt meg en Z6, den var jo på tilbud, tenkte den kunne være kjekt å ha med tanke på ISO-egenskapene og at den ikke bråker.

Men jeg må innrømme at jeg ble imponert over den lille jævelen. Bildekvaliteten er fantastisk. Kjøpte i farta et par S-objektiv (50 og 85mm, begge f/1.8), og jeg må si jeg er frelst. Her får man faktisk objektiver med pro-kvalitet til en rimelig penge. Lette er dem også.

Har benyttet dette kamera på en del danseforestillinger, samt en portrettserie med en Zeiss Milvus 135mm f/2. Manuell fokus er jo ikke så ille med dette kameraet.

Gleder meg til i sommer, da blir den med som sekundærkamera på flyshow. Spennende å se hvordan den er sammenlignet med min D850, som er konge til dette bruket.

Venter spent på Z8 (rykter). Det vil forhåpentligvis bli et entusiastkamera, som retter på de idiotiske manglene som Z6 og Z7 har.
-
Avsluttet konto 20773
Jeg gikk fra D700 til Z6 og har ikke oppdaget en eneste idiotisk mangel, så det er nok veldig individuelt.

MVH JOO
Egil J.
Det jeg savner mest er vertikalgrep. I tillegg til ekstra batteri, gir det en egen cursor for fokuspunkt samt egen utløser. Det er derfor uforståelig for meg, at man ikke har giddet å lage kontakter for dette.

Nikons batterigrep er også smarte på et annet felt. Hos mange fabrikanter, så må man ta ut kameraets batteri for å montere batterigrepet. Hos Nikon slipper man dette. Dvs. at strømmen ikke brytes når man bytter batteri. Kameraet er således operativt, selv midt i et batteribytte. Dette har berget meg fra å miste bilder. Alternativet er å bytte batteri under pauser, man da får man ikke utnyttet batteriet fult ut.

Det andre er to kortplasser. Benyttes ikke backup, men overflow. Da slipper man å miste bilder pga at kortet går fult. Jeg oppdager når kort nr. 2 tas i bruk, og bytter så kort nr. 1 når det passer.

Det tredje er høylysvarsel i søkeren. Man har det i videomodus, men ikke under bildetaking. Men dette er forhåpentligvis en ren SW sak, som blir fikset under en senere oppdatering.
-
Avsluttet konto 20773
Ok. Ja, det viser bare at vi verdsetter forskjellige funksjoner. :)

Jeg har hatt vertikalgrep på tidligere kamera, men bortsett fra økt batterikapasitet ser jeg ikke nytteverdien i disse. Tror ikke jeg har kommet i skade for å miste "viktige" bilder for at jeg gikk fri for strøm. Har alltid med ekstrabatterier. Jeg tar ytterst få bilder i høydeformat, men når det må til er det ikke et stort problem.

Har fått med meg at mange er dypt fortvilet for at det bare er én kortplass. Hva gjorde de i tiden da film var eneste alternativ? :) Jeg har aldri hatt kamera med to kort-plasser, så bare det at man kan ta mer enn max 24/36 bilder fremstår for meg som luksus fremdeles. :)

Kortet jeg har til min Z6 er på 120 GB, så jeg er ikke plaget med at det blir fullt.

Video tar jeg opp til Atomos Ninja V, så derfor er minnekortet mitt mye større enn hva jeg trenger, men det var det eneste jeg fant som kunne leveres på dagen. :)

Høylys-varsel i søkeren er sikkert kjekt, men jeg savner ikke ting jeg aldri har prøvd.

Med andre ord er de tingene du omtaler som "idiotiske mangler" bare uvesentligheter for meg. :)

Misforstå meg rett, jeg kritiserer ikke at du har andre behov enn meg.
Egil J.
Jeg er enig i det du skriver. Vi har jo alle forskjellige behov.
Det som jeg syntes er dumt (og som er årsaken til at jeg benyttet ordet idiotisk), er at det har kostet så lite å ha samme design relatert til batterigrep, som D8XX. En kortplass er ingen killer for meg heller, men i noen tilfeller, så savner jeg det. Det har vært verre har dem benyttet SD-kort, de knekker jo, bare man ser hardt på dem.

Med tanke på video, så er jo Z6 en killer. Dette er egentlig ganske utrolig, siden Nikon tidligere ikke har rangert så høyt på videofunksjonalitet. Nå er jo Nikon Z6 det beste kameraet på dette feltet.

Det som er mest positivt med Z-systemet er jo objektivene. Lette, rimelige og utmerket optiske egenskaper.
Geir H.
Vi er alle forskjellige :)
Jeg savner vertikalgrep med ekstra knapper for af-on/shutter.
Ellers er jeg godt fornøyd med mitt z6 til bruk for håndball og basket sammen med 24-70 s f2.8.
Mitt gamle D4s var nok bedre på fokus, men Z6 er mange hestelengder foran på video.
Så et Z8 til en 30', da kan jeg (muligens) være interessert.
Geir B.
Jeg kjøpte vertikalgrepet til min Z6, men jeg ble litt skuffet over at det ikke var knapper for bruk i portrett-format. Ellers er Z6 et toppers kamera som jeg også bruker en god del til video. Vurderer Atomos Ninja V nå som man kan ta opp i 12-bit raw.

MVH

Geir
-
Avsluttet konto 20773
Jeg er en sånn som sitter på gjerdet å leser 30 tester og omtaler før jeg handler så mye som et minnekort, så jeg ville visst om manglende knapper før jeg bestillte. :)

Ang video i 12-bit RAW, så må man vel sende inn kameraet for en oppdatering først? Noen som vet hva dette evt koster, og hvor mye "kvalitet" man vinner med denne oppdateringen?

MVH JOO
Geir B.
Hei Jan Ottar,

Det at batteri-grepet mangler knapper er ikke noe kjempeproblem, men det hadde vært kjekt. Er vant til det fra Fuji X-T2.

Angående oppgradering av Z6, fant jeg dette her på foto.no, publisert den 17.12.2019:

Oppdatering kl 13.30: Nikon sier at det ikke er noen endring i maskinvaren, men at RAW gjennom HDMI-porten må aktiveres, og det krever spesialverktøy. Prisen har Nikon satt til 2025 kroner inkl. mva. Nikons verksted i Norge, FotoCare, tester oppgraderingen i dag, og regner med å kunne utføre den fra i morgen.


Jeg har ikke sett eksempler på hvor mye denne forbedringen betyr. Det viktigste er kanskje at man får raw-format slik at man kan anvende sin egen LUT, hvitbalanse etc.
Mener jeg leste et sted at forskjellen på 10-bit og 12-bit er nesten usynlig.

MVH

Geir


-
Avsluttet konto 20773
1
Takk for svar!

Jeg tror nok at kvaliteten for 10-bit er langt mer enn tilstrekkelig til mitt bruk, men det har nok sikkert allerede dukket opp videoer på youtube som demonstrerer RAW. Skal sjekke.

MVH JOO
Ulf Erik A.
Du burde prøve kitobjektivet 24-70 f 4, det leverer imponerende gode og klare bilder på relativet høy ISO. Jeg mener det matcher min 24-70 f 2.8 G2 ! Til under halve vekta!
Tor Einar K.
Med tanke på at de gamle 24-70f2.8 i alle varianter er begredelige skulle det bare mangle at ny 24-70f4 til Z systemet matcher dem.
Christer Hoel O.
Jeg har brukt 24-70 G f/2.8 første versjon til D800E (36 mpx) en del og at den skal være "begredelig" er det siste jeg tenker på. Den mister litt kontrast og skarphet ved å fokusere veldig nære (tilnærmet macro), men ellers bra. Går bare over til f.eks Sigma 35 1.4 art om jeg trenger noe mer lyssterkt, ikke for mer detaljer (selv om det kanskje er bittelitt bedre), eller om jeg trenger noe lettere. "Begredelig", nei.
Tor Einar K.
Jeg bruker utrykket begredelig fordi samtlige normalzoomer til Nikon leverer lav oppløsning i forhold til fast optikk og de eldre er nærmest ubrukelig i motlys pga svært kraftig CA. På nyeste 24-70f2.8 S-line har de endelig fått kontroll på CA men oppløsningen er fortsatt ikke noe å rope hurra for.


#3
#3
Bjørn E.
1
Det er virkelig interessant å lese de forskjellige kommentarene nedover. Det er helt klart at det er mange meninger om disse Z systemene og forventningene er tydeligvis skyhøye. Mengder med kommentarer om uegnethet, uskarpe objektiver, manglende kortspor nr. 2 og så videre.

Det er da jeg forstår at Foto.no har utviklet seg til et sted der Nikon Z7 vurderes som et middels til dårlig kamera.

Lurer derfor på om jeg har havnet i et milliardær forum? Der alt annet enn superduperperfekt utstyr er håpløst og direkte uegnet til fotografering.

Mener å huske at før var det om å gjøre å ta bilder, med et eller annet apparat. Her får jeg følelsen at Nikon, Canon, Sony etc. er bare trash som egentlig ikke kan brukes.

Hjelpe meg!
Tor Einar K.
Ja Nikon Z7 er nok et middels kamera i dagens marked der Sony troner øverst og andre merker følger tett på.

Jeg har vært trofast Nikon bruker fra jeg begynte med F3 for drøyt 30 år siden. Jeg har vært konservativ med innkjøp av kamerahus og optikk har nesten alltid vært kjøpt brukt. Dermed har det vært mulig å prøve mye uten for store kostnader. I dag er det kun 400f2.8, 200f2, 105f1.4 og 58f1.4 G serie som jeg er spesielt fornøyd med fra Nikon(24f1.8G forventes å havne i samme kategori når jeg får kloa i mitt eget eksemplar).

I 2013 solgte jeg unna det meste av optikk og satt igjen med noen faste brennvidder i G-serien.
Samme år gikk jeg fra D3 til D4/ D800 og prøvde meg på Nikon1 V1 fordi det brukte samme batteri som D800. Bra fokus på det lille kameraet, men betjening og iso egenskaper sto langt tilbake å ønske. Da de neste modellene av Nikon1 byttet batteri for hvert generasjonskifte tok jeg heller en tur innom Fuji X før jeg landet på Olympus MFT som et glimrende sekundærsystem til Nikon FX. Funksjoner som hølysvarsel i søker og IBIS falt i smak og muligheten for å konfigurere knapper og innstillinger var stor..

Dette var ting jeg også ønsket å se hos Nikon. Samtidig ser jeg hva profotografer i studioet får ut av sine Sony og mellomformat.
Dette gjør at man blir både kravstor og skuffet over at ens "eget" merke ser ut til å forvitre og bli en ny Kodak historie.

Gleden er stor når Nikon presenterer Z og jeg fortsatt kan bruke batteriene fra mine D800 hus. Er også kjempefornøyd med at søker og IBIS samt fokus rett på sensor gir langt høyere andel knivskarpe bilder enn før.
Men mangel på funksjonene jeg har hos Olympus og svak fokus i forhold til Sony gir misnøye.

Enkel følgefokus og mangel på to kortplasser sier jeg ikke noe på da det er helt vanlig på innstegsmodeller. Ikke uventet er det nettopp det Z6 og Z7 er, lokkemat for å beholde gamle kunder. Men de bør skynde seg med å presentere noen nytt om det skal kapres markedsandeler.

Jeg krever ikke store fremskritt i oppløsning, dynamikk eller iso egenskaper. Men brukergrensesnittet må forbedres og fokus må komme opp på høyde med det beste som leveres idag.
Skal jeg være villig til å betale beløp tilsvarende det D4 kostet må det være innebygget GPS, 5G og funksjon tilsvarende Pro Capture fra Olympus.

Overgang til ny optikk er ikke aktuelt da speilrefleks optikk får et nytt og bedre liv via adapter. Det blir stadig flere perler på bruktmarkedet til en behagelig pris og det har heller ikke blitt presentert noen banebrytende nye objektiver til min bruk for Nikon Z.
Det hjelper heller ikke at Zigma og Tamron nedprioriterer å lage speilløs optikk til Nikon pga lavt volum og at Nikon ikke gir fra seg informasjon til tredjepartsprodusenter slik Sony gjør.


Geir B.
Interessante betraktninger her Tor Einar.

Innebygget GPS er noe jeg savner. Til og med en smartphone har det, så det burde være standard på alle avanserte kamerahus. 5G er i kjømda, og det finnes allerede mobiltelefoner som har dette. Teknologien er der, så man kan ikke skylde på det.

MVH

Geir
Tor Einar K.
Vi får vente og se. Jeg savner litt av det japanske bilprodusenter gjorde på 60 og 70 tallet. Ingeniører ble sendt ut på billutstillingene. Med fotografiapparat og notatblokk var de både over og under alle nye modeller konkurrentene viste frem for å se hvordan ting var skrudd sammen. Så tok de det beste med seg hjem og kombinerte med egne ideer.

En ting som 5G vil være helt avgjørende for å kapre yngre kunder, dermed vil nok det først dukke opp i enklere og billigere modeller.
Slik så vi også at wifi kom i kompaktkamera mens det ble tjent gode penger på å selge det som ekstrautstyr på prokamera.
Agnar H.
Tor Einar K skrev:
Ja Nikon Z7 er nok et middels kamera i dagens marked der Sony troner øverst og andre merker følger tett på ...

Det må selvsagt være lov å mene det, men i alle tester jeg har sett der speilløst fullformat sammenlignes er Nikon Z7 helt i toppen. Dette gjelder også mot de nyeste modellene i Sony sin 7R-serie. Et eksempel her:
http://cameradecision.com/compare/Sony-Alpha-A7R-III-vs-Nikon-Z-7

Med andre ord hipp som happ, om det da ikke er små finesser eller egenskaper som er spesielt viktig. For min del ser jeg på Nikon Z7, Sony 7RIII og Canon R som temmelig likeverdig. Om jeg skulle kjøpt nytt fullformat speilløst i dag hadde det nok blitt et av disse.

Å si at Nikon Z7 (kanskje også Canon R) er middelmådig vs. Sony sin 7-serie finner jeg helt urimelig. Det stemmer i alle fall ikke med tester i fagtidsskrift. Forskjellene er ytterst marginale. Utvalget av god optikk er selvsagt viktig og en del av totalbildet. Også her er forskjeller i utvalg og kvalitet liten. Det at både Canon og Nikon med adapterløsning kan benytte eksisterende optikk er imidlertid en stor fordel. Og trolig et viktig insitament for de som har dugelige objektiver fra disse leverandørene.
Geir B.
Regner med at du mener Sony A7 RIII.

Eksisterende Nikon-optikk med F-fatning fungerer veldig bra på Z6. Selv er jeg veldig fornøyd med hvordan 105 mm f/1.4E og 300 mm f/4E PF fungerer på Z6.

F.eks. bilde nr. 1111375


MVH

Geir
Agnar H.
Geir B skrev:
Regner med at du mener Sony A7 RIII.

Har ikke inngående kjennskap til Sony sine modeller, men ser det var Sony A7 RIII som var omtalt i denne sammenligningen med Nikon Z7.

Spørsmålet rundt tredjepart optikk til Z er vel ikke avklart. Har blitt bra utvalg av Nikon Z, men vil tro Sigma, Tamron med flere vil komme med objektiv. Leste et sted at det er Nikon som p.t. ikke vil ha disse aktørene inn på Z-markedet,. Hva som er riktig vil tiden vise. Uansett kan de som har Nikon fra før, med suksess, benytte eksisterende optikk med adapter. Det gjelder også objektiv fra Sigma og Tamron.


Geir B.
Hei Agnar,

Jeg skrev den kommentaren fordi det i din tekst står "Nikon 7RIII". Du kan sikkert rette det opp.

MVH

Geir
Agnar H.
3
Geir B skrev:
Hei Agnar,

Jeg skrev den kommentaren fordi det i din tekst står "Nikon 7RIII". Du kan sikkert rette det opp.

MVH

Geir


Rettet. Første feil jeg har gjort i år. Husker sist jeg gjorde en feil, tror det var i 2013..
Geir B.
Så nylig?! Skjerpings! ;-)
Tor Einar K.
Sigmas representant fortalte meg at utvikling av optikk for Nikon Z ikke var prioritert av dem pga lite volum og at Nikon vanskeliggjør det ved å ikke utlevere tekniske spesifikasjoner slik Sony gjør.
Kjartan N.
Tor Einar K skrev:
Sigmas representant fortalte meg at utvikling av optikk for Nikon Z ikke var prioritert av dem pga lite volum og at Nikon vanskeliggjør det ved å ikke utlevere tekniske spesifikasjoner slik Sony gjør.


Tror ikke Canon oppgir spesifikajoner heller. De gjorde i hvert fall ikke det. Det er derfor autofokus har vært et problem med Sigmaoptikk på tredjepart, siden de må "gjette" på hvordan dette er implementert.

ART-serien har fungert bedre, takket erfaringer de har gjort over en del år.

Mvh,
Kjartan

Ronny R.
Den linken du har lagt ved er ingen test, det er jo bare oppramsing av spesifikasjoner.
Z7 er et godt første forsøk fra Nikon. Er vel bare batteritid og AF de ligger etter Sony på. Og utvalg av optikk selvsagt, hvis man ikke ønsker å bruke adapter. Nikon var sent ute med å forstå skiftet som skjer til speilløst, men de har noe på gang, selv om økonomien og markedsandelen svir pga sen start.
Geir H.
Noe usikker på hva du mener med batteritid.
Når jeg står i sportshaller med mitt oppsett så er det ikke noe problem å passere godt over 2000 bilder på ett batteri med mitt Z6.
Ronny R.
Jeg mener batteritiden på Z kamera iforhold til Sony sine nye A7 serie kamera. Trenger ike nødvendigvis være noe problem for de fleste, nå kan man jo lade via usb også. Har lest at man får opp mot 4000 bilder på de nye Sony kameraene. Men batteritid på de speilløse, blir ofte sammenlignet mot speilrefleks, derfor jeg nevnte det. De nye Z kameraene har vel batteritid som er sammenlignbar med de første Sony A7 serie kameraene.
Tor Einar K.
Jeg har ikke sagt at Z7 er middelmådig, leser du sitatet ser du at det står at det er middels i et marked med Sony på topp og at resten følger tett på.

Sony er i dag fremst på kamerahus, de har også presentert oppsiksvekkende optikk slik som feks 400f2.8 med langt lavere vekt enn noen konkurrent.
Når du tenker på andre ting som posisjon i markedet, evne til innovasjon og økonomi kommer Nikon veldig dårlig ut. De har annonsert at det dette året blir underskudd og nedbemanning. Det gir mindre resurser til utvikling. Disse midlene må også brukes på utstyr for speilrefleks da Nikon i overskuelig fremtid vil ha langt flere kunder i ettermarkedet på slikt utstyr enn til speilløse Z.
Da sier det seg selv at Nikon har svært dårlige ods mot Sony i kampen om speilløst.

Nikon Z6 er med en pris rundt kr 16.000,- et knallkjøp for de av oss som er litt opp i årene og sitter godt plantet i Nikons system. Naturlig nok er det lavt salg av Z7 da man sliter med å forsvare prisen på dette kameraet.

Er man ung og har råd til å kjøpe alt fabrikknytt vil Sony være et bedre og mer fremtidsrettet valg, (om man i det hele tatt har behov for så stor brikke).
#4
#4
Bjørn E.
Ok, folkens. Ser dere diskutere og diskuterer, hva er best, eller egentlig minst ille, Nikon, Canon, Sony etc.

Sannheten er vel at disse er relativt gode? Dersom disse systemene reduserer deres muligheter til å ta bilder vesentlig, er det underlig for meg at ikke Magnum har kontaktet dere alle? For lenge siden?

For meg, som er en enkel hobbyfotograf, er det uansett et kamera/system som er best og gir meg de absolutt beste bildene, Leica M10 og Noctilux 50/0.95. Et vanskelig kamera å¨bruke, meget sært, men med en kvalitet som får de overnevnte kamerasystemene til å se ut som gamle 2CV biler. Uanset hvordan og når jeg blar i mitt bildebibliotek, så kjenner jeg igjen bilder tatt med Leica.

Mitt sluttinnlegg.
Ronny R.
Bjørn E skrev:
Ok, folkens. Ser dere diskutere og diskuterer, hva er best, eller egentlig minst ille, Nikon, Canon, Sony etc.

Sannheten er vel at disse er relativt gode? Dersom disse systemene reduserer deres muligheter til å ta bilder vesentlig, er det underlig for meg at ikke Magnum har kontaktet dere alle? For lenge siden?

For meg, som er en enkel hobbyfotograf, er det uansett et kamera/system som er best og gir meg de absolutt beste bildene, Leica M10 og Noctilux 50/0.95. Et vanskelig kamera å¨bruke, meget sært, men med en kvalitet som får de overnevnte kamerasystemene til å se ut som gamle 2CV biler. Uanset hvordan og når jeg blar i mitt bildebibliotek, så kjenner jeg igjen bilder tatt med Leica.

Mitt sluttinnlegg.
Det er jo nettopp fordi vi ikke har systemer hvor vi får utnyttet vårt fulle potensiale, at Magnum ikke har kontaktet oss ennå... :-)
Geir B.
2
Da er det bare å skaffe seg en M10 og en Noctilux 50/0.95, så de ringer de nok snart fra Magnum. ;-)

Bjørn E.
Geir B skrev:
Da er det bare å skaffe seg en M10 og en Noctilux 50/0.95, så de ringer de nok snart fra Magnum. ;-)Akkurat Geir, desverre tror jeg at nettop det er denne flokkens tankemåte. Mantraet er HW. Derfor har foto.no blitt desperat uinteressant for meg, i det minste.
#5
#5
Bård Ivar F.
Her er en som uttrykker sin erfaring med Nikon speilløst...

http://www.youtube.com/watch?v=2JKODNL1GmM&t=27s

http://nurburgring.info
Hosted by ProIsp
-
Avsluttet konto 20773
2
Sånn kan vi holde på. Det er lett å finne tilsvarende videoer for samtlige kameramerker på markedet.
Jeg har sett flere dusin med videoer som har en motsatt konklusjon, og pga. disse videoene investerte jeg i et Z6. Angrer ikke ett sekund. :)

MVH JOO
Bård Ivar F.
Jan Ottar O skrev:

Jeg har sett flere dusin med videoer som har en motsatt konklusjon...
MVH JOO


Du må gjerne poste lenke til en av de.....?


http://nurburgring.info
Hosted by ProIsp
Bård Ivar F.
Det meste nytt i dag er bedre enn tidligere produkter, men ille å se svikt i essensielle funksjoner bli påpekt av brukere uansett hvor positivt Dan Watson prøver å fremstille produktet. For noen kan viktige parametere være Viewfinder & Screen, som får mest skryt, men det virker som noen mugler i osen her.....

"Had the A7iii and I sold it for Nikon Z6 and I wish I had it earlier. Nikon Z6 is better to me. Sony is only better in autofocus and having 2 memory card slots. Other than that, Nikon is way better. Sony colors are trash."
"How much "better" is the video af compared to the Nikon? I love everything about the z6 I'm just worried about the continuous af side of things"
"Battery life? AF points? I wish the Z6 was simply better, since they are the same price then I could've made an easy decision. But the Z6 is a camera of tradeoffs. The next iteration of the Z6 better have these issues fixed."
Bjørn J.
2
Det beste er nok å gjøre det på gamlemåten. Lære seg og bruke kameraene og blåse i hva en person på en tilfeldig video mener. Jeg bruker Nikon Z6 på jobb sammen med en D850. Z6 brukes mest til sport og selv om andre mer enn antyder at kamera er helt ubrukelig til det så fungerer det fint til meg. Ja, det er enklere enn D850 men hva så. Jeg har jo skjønt at her inne er det bare Sony som teller.
-
Avsluttet konto 20773
Det gidder jeg ikke, men der ligger bl.a. mange videoer laget av folk som gikk fra Sony til Nikon.
Det som ofte nevnes er at Sony er litt bedre på AF og batterikapasitet, men at Nikon Z-serie er bedre på video, ergonomi og menysystemer. For meg er dette ikke interessant lenger når jeg først har kjøpt utstyr. Er trygg på egne erfaringer. :)

MVH JOO
Bård Ivar F.
Jan Ottar O skrev:

Nikon Z-serie er bedre på video...


Det ser fortsatt ut som en sannhet med modifikasjoner.....la oss kalle en spade for en spade og denne videoen bekrefter at Nikon fortsatt er dårligst i klassen når det kommer til levende bilder...men det har jeg klart å leve med i mange år allerede og bruker derfor Sony til det.....

http://www.youtube.com/watch?v=OtRTCMr7rK0


http://nurburgring.info
Hosted by ProIsp
-
Avsluttet konto 20773
Ok. Dette nivået gidder jeg ikke debattere på, beklager. :)

MVH JOO
Bjørn J.
2
I stedet å linke opp mot andres videoer kunne du vel lagt ut noe av ditt eget materiale, så vi kan se hva som er bedre med Sony enn med Nikon.
Bård Ivar F.
Som de fleste andre her inne så lytter jeg til erfarne fotografer og på den tekniske siden er det svært lite som ikke er debattert i dette fora, svar avgitt, utstyr rangert og innkjøp utført. Det er hevet over enhver tvil at Sony har tatt store deler av CaNikon's marked de senere årene pga. kvalitet og funksjonalitet. Forskjellene blir mindre og for mange ubetydelige, men det skal alltid pirkes på detaljer som for flere er helt ubetydelig i praktisk bruk. "Ekspertpanelene" på Youtube, som i mange tilfeller er i direkte kontakt med produsentene, gir en grei pekepinn på tekniske muligheter og begrensninger innenfor faktiske forhold.....slik jeg ser det.
Bjørn J.
Helt greit det men det blir litt svevende, eksperter eller ikke. At ett merke er mer populært betyr vel ikke at de andre er dårlige. I de profesjonelle sportsarenaer jeg er i som f.eks i WC i forskjellige grener er Nikon og Canon i klart flertall, mulig det er en slenger med Sony. .Hva kommer det av tror du? Dette er i Nordiske grener og hopp.
Tor Einar K.
At Nikon og Canon holder stand på sportsfronten har hovedsakelig to grunner. Det er de som tradisjonelt har hatt prohusene med best autofokus og supertelene. Begge har et velutbygd apparat som yter support mot nettopp disse fotografene. Under store arrangementer som feks OL har de servicepersonell og låneutstyr på stedet om noen får tekniske problemer.

I dette miljøet har ikke speilløst fått fotfeste ennå, hverken fra Nikon, Canon eller Sony.
Men med sin banebrytende 400f2.8 viser Sony at de også ønsker å dominere på dette området.
Agnar H.
Canon og Nikon kom sent med speilløst fullformat. Sony fikk råde grunnen alene i flere år. Det finnes et uttall av tester, sammeligninger og videosnutter av disse. Søk f.eks. "Compare Nikon Z7 and Sony A7RIII". Har langt fra sett og lest mye av dette, men en rask gjennomgang av noen konklusjoner bekrefter det jeg trodde: Dette er utmerkede kamera i klassen speilløst fullformat, avansert amatør. En annen ting som kommer fram er at det er ingen klar vinner. Små detaljer skiller. Å fronte at et av disse er best har slik sett ikke dekning om en leser tester på bred basis.
Tor Einar K.
Nikon har allerede i flere år hatt fordel av å hente brikker fra Sony. Så kvaliteten på materialet som kameraene leverer vil nødvendigvis ikke ha de største forskjellene.
Det er på funksjoner og brukergrensesnitt det vil være forskjeller.

Jeg får bare håpe Nikon har muskler til å kunne få frem speilløse prohus på høyde med det de har levert med speil før det er for sent. De er nødt til å komme opp med en evolusjon som det D800 var om de skal ha noen mulighet, men litt betenkelig at det meste av evolusjonen i det kameraet var den iso frie brikken produsert av Sony.
#6
#6
Bård Ivar F.
Ny serie - nye muligheter, men det ser ut som Nikon begynner å miste fatningen...?

http://www.youtube.com/watch?v=Jxhj9h7785w


http://nurburgring.info
Hosted by ProIsp
-
Avsluttet konto 20773
3
Ser du dette frivillig? :)

MVH JOO
Bjørn J.
Geir B.
2
Mange forståsegpåere på YouTube, men han her er vel egentlig ikke noe annet enn en klovn som gulper opp ting han har funnet på nettet.

Tor H.
1
Nja. De har jo nettopp funnet en ny fatning......
Legger ikke noen lit i sånne youtube videoer. Får egentlig kløe over hele kroppen etter å ha sett i 30 sekunder....
#7
#7
Arne Reidar I.
1
.
Åpne uskalert versjon i eget vindu