Pål M. S.
6
Åpent spørsmål til redaksjonen:
Hva vil dere med bildekritikken, og hvordan ser dere den for dere fremover?

Kan for såvidt stille samme spørsmål til medlemmene.

"Pande"
"Still learning after all these years"
#1
#1
Geir B.
2
Hei Pål,

Takk for spørsmål.

Siden jeg legger ut bilder på BK av og til og også kommenterer på andres bilder nå og da, har jeg noen synspunkter.

BK, slik den er nå, fungerer ikke så aller verst, og det legges jo ut bilder der hver dag. I tillegg til å kunne legge inn kommentarer, kunne det kanskje vært en idé å kunne gi "likes" og/eller karakter for diverse aspekter ved bildet som f.eks. komposisjon, kreativitet, teknikk og innhold, slik de gjør det på youpic. Da blir barrieren for å kommentere noe mindre, og det ville kanskje bli litt mer "liv" på BK.

Spent på å se hva andre mener.

MVH

Geir

Amatør med interesse for landskap.
Egil S.
1
Jeg er ikke så aktiv på BK med egne bilder, men er ofte inne og kikker. Ideen din om å kunne gi likes på bildene er meget god, og noe jeg har savnet her. Er mer aktiv på flickr, som har denne muligheten i tillegg til å kunne kommentere bildene. Likes på andres bilder på flickr resulterer ganske så umiddelbart i likes på egne bilder. Blir aktivitet av sånt:) Selv om en liker et bilde, er det ikke alltid en orker å produsere prosa.
Geir B.
Tor Einar K.
8
Likes som gjenytelse for likes på andres bilder er verdiløst søppel.

Det har dog en hensikt på sosiale medier der hovedhensikten er strategisk nettverksbygging.
Egil S.
Bård Ivar F.
bilde
Egil S skrev:

Likes på andres bilder på flickr resulterer ganske så umiddelbart i likes på egne bilder. Blir aktivitet av sånt:)


Flickr benytter mer avansert "forum-motor" på sin "bildekritikk" slik at autoboten reagerer på innlegg uten menneskelig innblanding slik som man er avhengig av på dette forumet for å skape aktivitet.....


http://nurburgring.info
Hosted by ProIsp
#2
#2
Arild T.
4

Blir det innført "Likes" på Bildekritikken, er det i alle fall kroken på døra for min del. Man blir ikke noen bedre fotograf av "Likes"

Kan nevne at jeg ble med et fotoforum på Facebook der jeg ga klart uttrykk for at jeg ikke ville ha "Likes", men heller kritikk på bildet, hvis noen følte for det. Det hele munnet ut i en diskusjon om at det var svært uheldig med bildekritikk på dette forumet. Jeg ble ikke fristet til å legge ut flere bilder der....
Personlig vil jeg heller ha 1 konstruktiv kritikk enn 1000 "Likes"!!

Arild Thingvoll
Knut N.
1
Enig med deg Arild, jeg er med på ei facebook-side der jeg kun legger ut bilder..tommel opp gir meg ingenting. Mye hyggeligere når noen skriver noen ord om bildet.
#3
#3
Øyvind B.
3
Likes frem og tilbake bekrefter vel mer et gjensidig oppmerksomhetsbehov enn nødvendigvis en fruktbart observasjon kvalitet bilder i foto?
#4
#4
Bård Ivar F.
1
bildeBildekritikk ser ut til å være en "utdøende" uttrykksform og vil ikke vare lenger enn aktiviteten til de som deltar på denne plattformen. Unge mennesker benytter nyere uttrykksformer og "Likes" er bare 1 av mange. Så langt har ingen her inne klart å endre dette faktum....
Alle har friheten til å velge hvor man vil være og antallet som vil være HER er svært redusert de seneste årene mens sosiale plattformer har vokst i takt med globaliseringen av samfunnet rundt oss...

Valget er ditt - og valget er fritt - men vi liker det ikke


http://nurburgring.info
Hosted by ProIsp
#5
#5
Arild T.
Er skuffet over at så få medlemmer på Bildekritikken engasjerer seg i denne tråden.......! Det er snakk om å overleve!

Arild Thingvoll
Egil S.
Er du forundret over det?
Arild T.
Nei, men som kommentator i denne tråden bør også du kanskje kjenne din besøkelsestid!
Kan ikke huske sist at du kommenterte eller la ut et bilde.
Pål M. S.
2
Skuffelsen ligger vel egentlig over manglende engasjement generelt, fra alle parter....

Har, uten å på noen måte og opphøye meg selv/min innsats, kjempet for bildekritikken over lang tid. Det som er litt "skummelt" er at jeg merker engasjementet blir mindre, og kommentarene på andres bilder blir færre. Nå er en mest innom av gammel vane, og poster noen bilde, litt av gammel vaner (der jeg forøvrig setter stor pris på de som legger igjen noen tanker).

Hvordan denne bildekritikken skal være i fremtiden...hm. Tenker litt både og, men en form for likes og plass til kommentarer/bildekritikk, litt som Flickr, der en også kan følge andre fotografer, og lage seg "album" med favorittbilder. Vi må nok stikke fingeren i jorda, nå som klokka har passert 2020, at likes fenomenet er kommet for og bli, enten vi liker det eller ikke. Ser egentlig ikke så mye galt i å trykke på likes knappen, som vel egentlig betyr at "jeg har sett bildet ditt, og jeg liker det du gjør"

Skal en ha ordentlig bildekritikk, og diskutere dette, tror jeg rett og slett en må finne seg en fotoklubb eller en form for samling av dedikerte fotografer face to face. I slike sammenhenger blir det som regel saklige diskusjoner, uten avsporinger eller kommentarer med CAPS LOCK påslått. Definitivt den mest lærerike måten å forstå/lære foto på.

Om jeg tror det blir noen forandringer/forbedringer her inne....egentlig ikke, men som gammal Lofoting, vet en jo at det er håp i hengende snøre....
Arild T.
Prisverdig at du la ut denne tråden, Pål, men du er blitt svært så sparsommelig med å kommentere andres bilder, prioriterer mest å legge ut egne bilder,sammenlignet med det du gjorde før. Frivillig selvsagt, men her er det dugnadsånden som gjelder nå, og ikke ord!
Pål M. S.
2
Har skrevet 1536 innlegg på diskusjonssidene.
Har lagt inn 884 bilder på bildekritikken.
Har fått 3333 kommentarer på sine bilder.
Har skrevet 3695 kritikker på bildekritikken (Hvorav 1216 under egne bilder).

Og helt ærlig:
Joda, innsatsen var bedre før, det skal jeg være den første til og innrømme, både på bildekritikken og forum. Kan ikke sette fingeren helt på hva som gjør at det er blitt som det er blitt.

Har selv beveget meg i det fotografiske landskapet, kanskje på en smal sti, og da blir det vel slik at en ser mest på de bildene som er på samme sti. Ikke det at andre bilder er dårlige, på noen måte. Er kanskje interessefeltet som avgjør hva en kommenterer. Dårlig gjort, kanskje, men et faktum, kanskje for flere.

Foto.no er pr. dato en plass jeg legger ut bilder, kanskje gammel vane, men også fordi det er det eneste rene norske alternativet når det gjelder nettsted med galleri og forum.
Men dog, er tross alt her enda...

Er på andre nettsteder, med adskillig flere bidragsytere, og finner naturligvis flere likesinnede når det gjelder fotografisk sjanger/type bilder, og dermed større nettverk. Blir også en større kilde til inspirasjon.

Så grunnene til min avtatte innsats er vel sammensatte. Nå har jeg mange ganger gitt utrykk for, og oppriktig mener, at vi trenger foto.no som et norsk alternativ for bildedeling og forum med diskusjoner, og mener det samme nå i kveld.

Om min insats vil bli større fremover...kan egentlig ikke svare ordentlig på det. En del faktorer som må være tilstede, også fra min side. Dog, min entusiasme og dedikasjon til foto, er nå fremdeles intakt.
Bjørnar P.
2
En viktig årsak til at mange ellers aktive medlemmer ikke tar del i denne diskusjonen, er rett og slett at saken har vært diskutert gjentatt ganger tidligere uten at det har ført til nevneverdige endringer.
De som gidder, kan eksempelvis bla gjennom denne: http://fokus.foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?i...20#t818766
Er det noe som har endret seg slik at det gir mening å gjenta de samme forslagene?
Christer M.
2
Det eneste jeg synes er at redaksjonen kunne ha satt av 2 minutter og svart på spørsmålet til trådstarter. Mange som sikkert lurer på dette og som betalende medlemmer synes jeg at et svar bør gis når et spørsmål stilles direkte til de som driver det.
Bjørnar P.
1
Redaksjonen har ved flere anledninger sagt at de ikke har ambisjoner utover å legge forholdene til rette for medlemmene ved gi oss plass på nettstedet. Foto.no tjener ikke penger på å drifte dette nettstedet, og prioriterer derfor naturlig nok butikken i stedet.
Redaksjonen legger jevnlig ut artikler, og den drifter en fotokonkurranse.
Innholdet på forumet og Bildekritikken har de overlatt til oss brukere.
Jeg synes de som driver foto.no fortjener ros for for at de bidrar med såpass mye som de gjør og ikke kjeft for at de ikke bidrar med nok. Hvorfor forventer vi ikke noe tilsvarende fra japanphoto.no eller scandinavianphoto.no?
Pål M. S.
2
Utgangspunktet for tråden var og få høre hvilke tanker de har omkring bildekritikken, hverken mer eller mindre. Hadde bare vært interessant å høre hva de tenker om dette.

Min intensjon er ikke å klage eller henge redaksjonen ut, på noen måte. Fullstendig klar over at de har mye å stri med, på mange måter, nå om dagen.
Lasse B.
Nei det er ingenting som har endret seg
#6
#6
Agnar H.
2
Legger ut bilder på Bildekrikken jevnlig, dog litt i rykk og napp. Og bilder på Facebook og Instagram. Men det er vesensforskjeller på disse fora. Et glorete solnedgangsbilde på FB eller Instagram kan få flere hundre likes, samt masse kommentarer som "Flott", "Nydelig" eller "Så fint". Hyggelig det, men gir lite. Som loff med sirup på. Søtt og godt en kort tid, men svært lite næringsinnhold.

Bildekritikken opplever jeg som mer givende og utviklende. Mer næringsrik om du vil. Joda, en del "flotte farger" og "nydelig" også i kommentarene der, men også mer utfyllende tilbakemeldinger. Konstruktiv kritikk er det jeg setter mest pris på. Ideer og tips. Får også mye inspirasjon av andre aktører der, og da gjerne motiv utenfor A4.

Varierer hvor ofte jeg legger ut bilder eller blar gjennom bilder som andre har lagt ut. Forsøker også nå og da med kommentarer, forhåpentligvis konstruktive, ærlige og med substans. Helt ærlig så er det mange bilder som er veldig bra og som flere burde kommentert. Ofte bilder fra mer perifere aktører og som bare av og til er innom. Men ofte bilder av høy kvalitet. Det blir gjerne slik at en kommenterer de mest aktive og som kommenterer egne bilder. Ser ikke noe galt i det, viktig med en aktiv grunnstamme. Oppfordringen må være å vurdere bildene og ikke se hvem som har lagt de ut. Da kan godordene kanskje bli bedre fordelt. Samtidig kan nok BK også være en sosial arena der en finner likesinnede og oppretter kontakter og vennskap. Helt fint det og. Så del bilder og skriv ærlige og konstruktive kommentarer!
Arild T.
Godt innlegg med fornuftige synspunkter, men skriver det samme som jeg gjorde til Pål. Bli mer aktiv; ikke stole på at andre holder dette forumet i live. Jf. eventyret Den lille røde høna og hvetekornene:)
Knut N.
4
Som jeg har sagt tidligere, jeg har ikke kompetanse nok til å legge inn store vurderinger av andres bilder. Men jeg setter stor pris på alt jeg har lært av dere her inne, selvom det ikke gir utslag i bildene jeg legger ut. Jeg prøver etter beste evne, så jeg ser gjerne at både BK og forumet består! Mvh Knut ;o)
Pål M. S.
9
Hvilken kompetanse kreves for å vurdere andres bilder? Kan man vurdere dem på samme måte som en vurderer sine egne?
Akkurat dette med kompetansen, tror jeg er en stor bremsekloss for mange. Dyptgående tekniske vurderinger, ligger ikke for alle, egentlig for ganske få...

Personlig setter jeg innhold foran rent teknisk, og da blir det tanker rundt innholdet.
Dag T.
5
To argumenter begrenser Bildekritikken: JEG kan ikke skrive og DE ANDRE skriver feil ting. Litt mer toleranse for egne og andres feil så hadde bildekritikken vært et aktivt og trivelig sted.
Egil S.
1
Her traff du spikeren på hodet, Dag. Litt mer toleranse hadde overhodet ikke skadet. Jeg tror nok det er en av årsakene til at unge mennesker søker andre jaktmarker for foto. Synd, for snittalderen her på dotten begynner å bli faretruende høy.
#7
#7
Fredrik N.
Men hvor ble det av redaksjonen?
#8
#8
Erik F.
6
Beklager sen respons.

Her kommer forsøk på et svar:

Systemene våre er gamle og er et lappeteppe av funksjoner som er lagt på lag på lag opp gjennom årene, David, som var med å starte Foto.no i sin tid har laget alt sammen, og hjelper oss i dag med å vedlikeholde det.

Men han har mye å gjøre på dagjobben sin og har derfor veldig begrenset med tid til å gjøre annet enn det mest nødvendige.

Derfor legger vi planer for å flytte alt over på ny plattform, og da vil vi også være i stand til å legge til ny funksjonalitet.

Planen var å kjøre en relativt rask prosess på dette, og ha nytt system oppe og gå i løpet av året.
Med koronasmitten, og den dramatiske nedgangen i omsetning det medførte, har vi dessverre måtte utsette gjennomføringen, og vi kan i dag ikke si noe om når nytt system kommer på plass.

Det nye systemet gjelder ikke bare bildekritikken, men hele "gamle" Foto.no. Vi vil fortsette å se på mulige løsninger, men pr. i dag er finansieringen litt krevende, da det koster oss mye penger å få oss trygt gjennom denne krisen.

Redaktør på Foto.no, men noen ganger også kjøpmann
Pål M. S.
1
Takker for oppdatering på statusen til bildekritikken. Ser helt klart utfordringene deres, og var egentlig ute etter hvordan dere ser for dere bildekritikken i fremtiden.

Håper dere kommer dere gjennom krisa som herjer med mange, nå om dagen.
Øyvind B.
Prøvde og teste ut et bilde Bildekritikken.
Det lot seg ikke gjøre. Noe er galt.
Geir B.
Det er ingen nye bilder siden i går. Det er noe som er gått i stå.

Når man legger inn kommentarer på bilder, og når man sender PM får man en feilmelding om at noe gikk galt, men det er falsk alarm. Man kan legge inn kommentarer på BK og man kan sende PM.

MVH

Geir
Øyvind B.
Ok ja ser det nå.
Korona infisert og treffer oss gamlisser nådeløst.
SveinM M.
BK sluttet å virke i går ettermiddag, og funker fremdeles ikke!, Får kun feilmelding ved forsøk på opplasting! Bør fikses snarest mulig!
#9
#9
Øyvind B.
2
Synes dette var en god og høyst forståelig tilbakemelding fra Erik Faarlund.
Aldrig egentlig tenkt annet enn at Bildekritikken og Forumet er opp til medlemmene selv å sette fot for hvordan ting skal fremstå.
Skal noen sette nye fotavtrykk må de som legger ut bilder kommentere andre og ditto de som tar sats som trådstarter forumet.
Prøvd å være trådstarter noen ganger forumet der jeg har tatt opp ting spesielt angående Bildekritikken.
Føler ikke bestandig at kritiske anskuelser faller i god jord og tenker i mitt stille sinn hvorfor de ikke selv starter en tråd på det de kritiserer trådstarter for.
Bare noen tanker.
Mvh Øyvind Bjørnstad

Pål M. S.
4
Tror Foto.no sliter, på mange fronter, ikke minst på butikkdelen, som antageligvis er hardt rammet av koronakrisen. Forholdsvis nyoppstartet, der entusiastiske eiere gjør sitt beste, og så kommer dette. I likhet med mange andre små og mellomstore bedrifter, så kan en ikke drive butikk kun på entusiasme, må nok mere til enn det.

At de nå ikke satser på den redaksjonelle delen, er i høyeste grad forståelig, siden det innebærer en del utgifter. Dog, hvis det er muligheter/rom for det, kunne det kanskje vært lønnsomt på sikt, og få pusset opp den redaksjonelle delen. Medlemmene er vel kanskje en mulig inntektskilde, på sikt, siden vi trenger/ønsker oss stadig nye verktøy

Mitt spørsmål i starten, gikk mer på hvordan de så for seg fremtiden, om alt hadde vært oppe å går.

Når det gjelder mekanismene på forumet, og kanskje på bildekritikken, så er de nokså forutsigbare. På forumet kan det være rene holkeføre, der diskusjoner sklir i alle retninger, og ganske ofte langt unna trådens tema. Å kritisere trådstartere for å ta opp et tema, er vel å begynne i helt feil ende. Vi legger vel ut tråder på det som opptar oss, på godt og vondt. At en del av trådene sklir ut etterhvert, er vel blitt mer regelen enn unntaket...
Men dog, innimellom er det godt med popcorn, men får en det for ofte, så blir en ganske så lei...
Åpne uskalert versjon i eget vindu