Pål M. S.
5
Hvordan vil vi at Foto.no skal være, og for hvem?

Tenk dere en fotoglad amatør som akkurat har oppdaget dette nettstedet. Hva finner den, og se dette i forhold til hva vedkommende skulle ønske og finne.

Joda, eviglange diskusjoner, som gjentar seg gang på gang, om JPEG vs RAW, fullformat vs mobil, Leica vs alle andre etc. Greit nok for nerder, i positiv forstand, men for mange, så har de hverken forutsetning eller kunnskap til og være med på diskusjonene (som også har en tendens til at de samme folka rir sine kjepphester inn i sine små kriger).

Da har vi igjen bildekritikken og bildene. Fungerer ikke optimalt, og blir nesten stemoderlig behandlet av en del medlemmer. Hvorfor ikke heller bidra, hvis hva vi driver med, og kommenter etter evne og lyst.

Tok selv et initiativ til og poste det bildet som medlemmene var mest fornøyd med fra 2020, noe som flere andre nettsteder også fronter, men foreløpig ser det ikke ut som mange var fornøyd med fjorårets fangst.... Når en ser på antall bilder i konkurransene, så er det et vist misforhold. Bildene er gode nok til og delta i en konkurranse, men ikke gode nok for bildekritikken. Kan det ha noe med premiering og status......
(Joda, jeg leverer bilder til konkurranser også, og de aller fleste bildene finner også veien til bildekritikken)

Skal vi overleve her inne, så trenger vi både nytt blod og stort mangfold. Vi trenger at alle bidrar med sitt, både med bilder og kunnskap, på alle nivåer. Vi må være positive til de som bidrar, og godta at folk poster bilder og kommenterer ut fra sine forutsetninger og preferanser. Det er greit både og si fint bilde og skrive en teknisk avhandling, så lenge det blir gjort på en måte mottaker forstår.

På denne måten blir Foto.no et sted som er attraktivt.

Så, skjærpings folkens, ellers så blir Foto.no noe som gamle grinete gubber, slik som jeg nærmer meg og bli, sitter og mimrer om...eller som fotonorges "Husker du?"

Måtte bare ha det ut....og God Helg:-)

"Still learning after all these years"
#1
#1
Bård Ivar F.
bilde
Pål M. S skrev:

Hvordan vil vi at Foto.no skal være, og for hvem?
Tenk dere en fotoglad amatør som akkurat har oppdaget dette nettstedet...


Tenker du på en av de 2 som forvillet seg inn her på dotten i 2019?

Eviglange diskusjoner er føde for hjernen og man ser hvordan den enkelte fotograf med jevne mellomrom får en aha-opplevelse...selv om det sitter langt inne å innrømme.

Det er fortsatt utrolig mye å være uenig om. Selv noe så enkelt som denne påstanden: "Blomsten er RØD"

Legger ved ferske bevis på at den påstanden ikke er korrekt. Og derfor er det fortsatt mye å lære hver dag :)

Bilde 1: Rød
Bilde 2: Rød
Bilde 3: Rød
Bilde 4: Rød
Bilde 5: Rød

Et bilde sier mer enn 1000 ord, men kan faktisk "lyve" mer enn tekst?

http://kringlyd.no
Hosted by ProIsp
Pål M. S.
1
Bård Ivar F skrev:
Pål M. S skrev:

Hvordan vil vi at Foto.no skal være, og for hvem?
Tenk dere en fotoglad amatør som akkurat har oppdaget dette nettstedet...Eviglange diskusjoner er føde for hjernen og man ser hvordan den enkelte fotograf med jevne mellomrom får en aha-opplevelse...selv om det sitter langt inne å innrømme.


Hosted by ProIspJavel...Finnes vel få ting som er mer forutsigbart enn en del diskusjoner her på forumet. Som å se Titanic filmen om og om igjen, og vi vet jo hvordan den ender, hver gang....men kanskje noen håper ikke skuta går ned den ene gangen...

Det som inspirerer på forumet, for egen del, er når noen poster en tråd om selve fotografiet, og samtidig deler linker til bilder/fotografer.
Inspirasjonstråder som denne:

http://fokus.foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?f...did=819592

Synes også tråden med hjemmesider ble fin, selv om en ønsker enda flere bidrag.

http://fokus.foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=825281

Alltid moro og lærerikt å se hva andre får ut av sitt kamera og sin egen tanke.
Så kan en jo ta den evige diskusjonen om hva som er et bra bilde....

"Still learning after all these years"
#2
#2
Bård Ivar F.
bilde
Pål M. S skrev:

Da har vi igjen bildekritikken...


At The End of a Perfect Day...


http://kringlyd.no
Hosted by ProIsp
#3
#3
Lasse B.
Pål M. S skrev:
Hvordan vil vi at Foto.no skal være,
Et sted man kan hente inspirasjon og kunnskap
Pål M. S skrev:

og for hvem?

For alle som er interessert i foto
Pål M. S skrev:

Skal vi overleve her inne, så trenger vi både nytt blod og stort mangfold.

Enig. Men nytt blod kommer ikke av seg selv

Det blir stadig lenger mellom hver gang jeg oppsøker foto.no og det kommer nok først og fremst av at jeg finner lite her som gir inspirasjon.


#4
#4
Øyvind B.
10
Jeg synes faktisk redaksjonen har gjort ganske så mye siste tiden for å gjøre nett stedet mer attraktivt for nye medlemmer.
Presentasjoner både av interne fotografer og spennende omtaler av fotografer nasjonalt og internasjonalt.
Om jeg er en grinete gammel gubbe får andre vurdere men tross godt passert 60 har jeg nok mer beinet (hodet) plassert i den yngre garde der bilde syn etc. fortsatt er foranderlig.
Opp til oss brukere av nettstedet og vi burde være glad for at de gidder drive det synkront med butikken.
Nye fotografer Bildekritikken som fremfører noe nytt eller ditto ungdommelig frigjort kontroversiell tenkning forumet bør lyttes til.
Erfaring kontra frimodig ungdommelighet er en kreativ fin kombinasjon.


#5
#5
Erlend S.
6
Problemet med nettstedet vårt er egentlig bare at det er få av oss og lite aktivitet.
Jeg vil påstå at all aktivitet er god aktivitet uansett hvor dumme diskusjoner det er. Aktivitet er iallfall mye mer enn ingenting, og det som tar knekken på nettstedet er inaktivitet.
Roar B.
..uansett hvor 'dumme' diskusjoner det er..
Litt usikker hva du mener med dette ordet, kanskje utdype det litt mer..?
Erlend S.
Jeg mener at det dummeste er hvis ingen tør eller gidder å skrive noe innlegg, at ingen starter noen tråd.

Og så mener jeg at raw-jpg Canon-Pentax og den type diskusjoner er helt uproblematisk. Raw-jpg er faktisk viktig fordi det er mange som unnlater å lagre raw-filer.

Det etterlyses gode bilde-diskusjoner og diskusjoner på et dypere og mer kunstnerisk, filosofisk eller kreativt plan. Jeg sier velkommen til mer kvalitetsdiskusjoner, men de er vanskeligere og kommer ikke av seg selv.
Roar B.
Har også lenge vært opptatt av - og hatt meninger til hvordan gjøre Bildekritikken mer interessant. Men forlengst skjønt at det toget har gått. Ordet "kvalitetsdiskusjoner" tror jeg heller ikke bidrar i så måte, snarere splitter enn forener, når formålet skal være et sted for alle. Og det bør det være.
Har lenge ytra ønske om en todeling, ei gruppe for de som har et forhold til foto som 'folk flest'. Den andre for de som ønsker bildekritikk og diskusjoner med stor takhøyde og vilje til å si noe mer enn fint, lækkert og vakkert. Dessverre virker det som ønsket fortsatt er mer utopi enn gjennomførbar realisme.
Bård Ivar F.
1
bilde
Roar B skrev:

Har lenge ytra ønske om en todeling, ei gruppe for de som har et forhold til foto som 'folk flest'. Den andre for de som ønsker bildekritikk og diskusjoner med stor takhøyde og vilje til å si noe mer enn fint, lækkert og vakkert. Dessverre virker det som ønsket fortsatt er mer utopi enn gjennomførbar realisme.


Det er vel bare å sette i gang med de mulighetene som allerede er etablert?

Legger ved en skisse som eksempel


http://kringlyd.no
Hosted by ProIsp
Erlend S.
2
Å dele opp noe som i utgangspunktet er smått blir jo dobbelt så smått. Så jeg er litt skeptisk til det.
Øyvind B.
3
At medlemmer og spesielt nye kvier seg for å starte en ny tråd er åpenbart.
Tråden man starter ender ofte opp med diskusjoner langt til side for det som var trådstarter sin opprinnelige tanke.
Noen nye interresante annerledes fotografer (yngre, mulig) Bildekritikken har og prøvd å argumentere for sitt syn her på forumet for tid tilbake men har trukket seg ut av hele Foto.no da de ikke følte seg hørt slik jeg oppfattet det.
Bastante konservative argumenter fenger lite i en slik sammenheng hverken Forum eller kritikk Bildekritikken.

Erlend S.
At ting sklir langt ut til siden kan skyldes mangel på ting å prate om.
Disse som ikke ble hørt, jeg fikk ikke med med meg det, men så har jeg ikke vært så ofte innom bildekritikken heller. Jeg synes bildekritikk er vanskelig. Prøver vel å være forsiktig, og hvis bildet ikke fenger er det fullt mulig at det er jeg som ikke har oppfattet poenget. Så det blir til at jeg bare kommenterer bilder som jeg sponatnt liker noe med, når jeg tilfeldigvis klikker den veien.
Pål M. S.
3
Hvis en ikke har noe å prate om, kan en like godt holde kjeft....

Bildekritikk er vel egentlig så vanskelig som en gjør det til. Kan selvfølgelig komme dragenes med regelboka, men det er vel like mye bildekritikk og lufte sine tanker rundt bildet, og hvilke følelser det setter igang, på godt og vondt.
Bilder skal vel skape/vise følelser, så i mine øyne er det vel så bra med tanker rundt disse, som det rent tekniske.
Nå skal en selvfølgelig ikke underslå at tekniske ting rundt bildet, kan både tilføye og rasere dette.
Men til syvende og sist, handler det vel om tanker og følelser, både hos fotograf og betrakter.
#6
#6
Roar F.
1
NEI ...
Nei, ikke noe "skjærpings" her, takk!!!

Et døende foto-nettsted skyldes minst like mye en fraværende redaktør uten interesse, uten evne eller vilje til å utfordre brukerne, enten ved å endre eller legge til funksjoner, eller også bidra med innhold. Kremmervirksomhet teller ikke.

BK er nå et treffsted for en pensjonistgjeng som poster endeløse strømmer av like bilder som de gir og får likelydende responser på.

Forum er det eneste verdt (sporadisk) å følge, særlig når noen blir fornærmet og melder seg ut med høye kneløft, for å dukke opp igjen en uke eller måned senere. :-)

BK kunne vært oppdelt etter tema, eller det kunne vært et månedens tema, med noe større spennvidde enn forslitte "månedens bilde", med diskusjon rundt disse, men som sagt, redaktøren bryr seg ikke, så da blir det sånn.

Problemet med BK er ikke for få bilder, men for mange like, som fullstendig drukner interessante bilder fra forrige uke etc.

Om jeg kunne filterert vekk noen av de mest aktive (og for meg totalt uinteressante posterne), ville bare det hjulpet, men det er som nevnt over mye eier av nettstedet kunne gjort, gjerne bak betalingsmur. For om det er bra kan jeg godt betale, men gidder ikke betale for ingenting.

Dette nettstedet har dessverre vært preget av stagnasjon siden jeg kom inn (2016).
Åpne uskalert versjon i eget vindu