Lars-Anders M.
Jeg har en PC med Hyper-treading. Da jeg ikke kunde bruke dette mot min ISDN-adapter har min support bedt meg gå inn i Bios for å stenga av denne fungtion. De mener att jeg ikke har noe programm som benytter seg av dette.

Er det noen her som har kunnskap om dette.

Hadde Photoshop gått raskere med Hyper-treading?
#1
#1
Truls S.
Veldig enkelt forklart:
Hyperthreading (HT) er en ny teknologi som gjør det mulig å foreta multitasking (kjøre flere operasjoner samtidig), på 1 fysisk CPU. Optimal ytelse oppnås ved bruk av programvare som har støtte for HT. Les mer her: www.intel.com

HT har fint lite å gjøre med ytelsen på ISDN-adapteret ditt.

Mener at PS ikke støtter HT og da ikke blir påvirket av om denne er koblet av eller på. Men for å være på den sikre siden, så kan du jo ta stoppeklokka til hjelp.

ps. på Intel's side finner man en veldig fin flash-presentasjon av HT-teknologien, for de som er spesielt interessert:-)

truls
Bjørn J.
Et søk på nettet viser at mange mener at PS jobber betraktelig raskere med HT-prosessor.
Ellers er vel hovedpoenget at XP og 2000 støtter HT, slik at hele sytemet oppleves raskere og mer fleksibelt i bruk.
Det er ikke utenkelig at ISDN-kortet ikke virker med HT-prosessor. XP og 2000 ser to prosessorer, og visse typer maskinvare virker ikke da. Jeg vet av egen erfaring at floppy-adaptere for Smart-media minnekort ikke fungerer på to-prosessor-systemer.
Lars L.
Dette er vel litt missvisende. Multitasking går ut på å ha flere programmer kjørende samtidig på samme maskin/CPU. Når jeg sier samtidig, så er det fordi det for brukeren se ut som om begge programmer kjører samtidig, mens operativsystemet egentlig switcher mellom å la de to programmene få kjøretid på CPUen (operativsystemet må også ha noe CPU tid).

I et flerprosessorsystem med f.eks. 2 CPUer kan to programmer eller rettere sagt to programtråder jobbende samtidig siden de kan kjøres på hver sin CPU.

Hyperthreading teknologinen gjør det mulig i en del sammenhenger å få en liknende effekt som med to ekte CPUer på en CPU.
Dette gir mulighet for kjøring av flere tråder samtidig på en CPU, noe som ikke er mulig uten HT teknologi på en CPU. Dette gir totalt sett ytelsesforberding hvis du har mange programtråder i jobbkø. Dette kan man ha hvis man har mange forskjellige programmer gående på samme maskin eller man har programmer som er skrevet med mutli-threading støtte (noe som også kreves for at et program skal kunne utnytte 2 eller flere ekte CPUer). Dette er klart mest vanlig for servere programvare som databaser o.l.
Men en del desktopp applikasjoner er også skrevet slik, og etter hva jeg mener å huske skal versjon av 7 Photoshop støtte dette. Når det er sakt så har jeg sett nøye utførte tester som viste en 6% ytelsesfordring i et sett PS jobber i forhold til å slå av hyperthreadingen, og det er kanskje ikke så mye å hoppe i taket for.
Denne linken gir en brukbar gjennomgang og faktisk test.
http://www.gamepc.com/labs/view_content.asp?id=p4306ht&page=1
Lars L.
Glemte å tilføye at når det gjelder hardware problemer så vet jeg ikke. Men for skikkelig hardware med ordentlige drivere for Win XP Pro bør det jo fungere. Men du må sjekke støtten. Det finnes nok mye råtten hardware med tvilsome drivere rundt om.
XP Pro gir forøvrig bedre utnyttelse av HT enn Home versjonen.

På serversiden leder HT til et annet problem og det er at en rekke programer selges med lisens pr. CPU i maskinen, og når da OSet viser frem 2 CPUer i steden for en vil enten softwaren være feil lisensiert eller så vil den ikke kjøre i det hele tatt før man for lagt inn lisens for flere CPUer (noe som raskt kan lede til en dobbling av software utgiftene).
Lars-Anders M.
Tusen takk for svar.
Min Hjemmepcleverandør er Complit. ISDN-addaptern er ICON DIVA.

Når jeg fikk min PC og kobblet meg opp på internett fikk jeg opp en blå side med masser feilmeldinger.

Etter tå måndere fikk jeg endelig brukt min pc. Den virket etter att jeg koblet ut Hyper-treadingen i bios. Jeg har XP-home.

Så jeg får vel leva med dette.
Åpne uskalert versjon i eget vindu