Inger U.
Hei, jeg vil forhøre meg om bruker rettighetene. I 2013, gikk jeg til profesjonell fotograf for å ta babybilder. Jeg har i 2013,2015,2016,2017,2019,2020 og akkurat nå- kontaktet fotograf og spurt om jeg kan få kjøpe 3 filer. Får bare beskjed om at vedkommende er syk+++ hakk i plata. Jeg blir så i fra meg, da bildene betyr så veldig mye- sønnen vår er alvorlig syk og skal nå ha helsepersonell på seg hele døgnet fram til April, da er det operasjon så vi håper vi kom oss der. Hva kan man gjør? Detter er utrolig frustrerende og trist, og vondt. Jeg har betalt fotograferingen og er villig å betale hva det måtte være, jeg får bare en " beklager, jeg er syk- tar kontakt når jeg er aktiv igjen". Altså... HÆ?
#1
#1
Bård Ivar F.
Inger U skrev:

Jeg har betalt fotograferingen og er villig å betale hva det måtte være...


Hva fikk du levert for den fotograferingen du allerede har betalt for?

Hvorfor er du villig til å betale mer hvis du fikk det du betalte for?

Eller er det tillegg til opprinnelig avtale du nå er villig til å betale hva det måtte være?


http://kringlyd.no
Hosted by ProIsp
Inger U.
Har kun fått link med filer på messenger. Alle bilder har logo midt på bildene. Måtte betale for å frigjøre bildefiler jeg ønsket. Sendte mail med filer jeg ønsket å frigjøre. Fikk til svar fotograx er syk, skulle ta kontakt. Så har nå kun bet for fotoshoot. Husker ikke hvor mye det var, men var dyrt. Så spurte jeg igjen ca 6 mnd senere om jeg kunne frigjort filene nå og betale. Så het det harddisken med filene ligger lagret i Danmark og var fortsatt syk. Så gjennom årene nå heter det fotografen er syk og kan ikke hjelpe meg. Skal ta kontakt... Blir helt oppgitt
karin s.
Hei, dette høres ikke veldig profesjonelt ut! Om vedkommende er fotograf er han ansvarlig for bildematerialet 10 år! Jeg ville gått hardere på og krevd et klart svar!
Inger U.
Sa til fotografen at dette kan jo ikke være lov og ville forhøre meg videre. Men jeg vet ikke hvem hva hvor og hvordan. Kan noen gi meg råd?
Bård Ivar F.
Inger U skrev:

Sa til fotografen at dette kan jo ikke være lov og ville forhøre meg videre. Men jeg vet ikke hvem hva hvor og hvordan. Kan noen gi meg råd?


Ingen her heller vet hvem hva hvor, men hvis du kan begynne med å poste navn på fotografen, kopi av avtale/bestilling og hvor i landet dette er.... så kan muligens flere i fotobransjen gi deg tips om "hvordan"?


http://kringlyd.no
Hosted by ProIsp
Inger U.
Martine Petra Photography &dance. 1/2 t 1000kr og 1,5 t 2500kr. Mener å huske vi bet 3000kr. Fikk raw filer. Og videre info om 5 bilder retusjert vannmerke utover det 175 kr bilde. Så får å ta fram bilder for over et år siden kommer det tillegg på 500kr
Inger U.
Bård Ivar F.
Inger U skrev:

Fikk raw filer...


Da er det jo ingen grunn til å klage...ingenting er bedre enn å få rå-filene på kjøpet


http://kringlyd.no
Hosted by ProIsp
Inger U.
Men hun har jo låst de med logo midt ansiktene i alle bildene, det er jo det som er problemet.
Bård Ivar F.
Send gjerne 1 stk. RAW-fil til post@flageborg.no så kan jeg se på "problemet" ditt?
Geir B.
Hei Inger,

Hvis du fikk raw-filer er det jo bare å editere disse selv og printe det du vil. Ingen grunn til å betale fotografen for å "fremkalle" og printe bilder hvis du har raw-filene.
I og med at du har raw-filene ser jeg ikke noen grunn til å klage på fotografen.

MVH

Geir
Bård Ivar F.
Du betalte for en fotoshoot i 2013, men kjøpte ingen bilder. Så i 2015, to år senere, så ønsker du å kjøpe 3 bilder og tar kontakt med fotografen, men han var da blitt syk og har vært det de seneste 10(nesten) årene?
Inger U.
Åpne uskalert versjon i eget vindu