Pål M. S.
Er der noen som har erfaringer, på godt og vondt, med objektiver fra 7Artisans og Meike? De er billige, men det er kanskje også en grunn for det...

"Still learning after all these years"
#1
#1
Jonny N.
Jeg anbefaler at du leser/søker på dette forumet: http://www.l-camera-forum.com/forum/130-leica-m-lenses/
#2
#2
Kim L.
3
Jeg eier og har eid en håndfull slike objektiver. Jevnt over har de alle hatt ålreit bildekvalitet, men byggkvaliteten har vært litt opp og ned, og et par av dem må blendes litt ned for å yte optimalt.

7Artisans 25mm f/1,8 til Fuji X - Behagelige farger og fokuserer nært, men kanskje det dårligst konstruert objektivet jeg har eid. Måtte justere blenderringen, da den ikke var linet opp riktig, og fatningen var også ganske løs. Endte opp med å selge dette.

7Artisans 55mm f/1,4 til Fuji X - Mye bedre konstruert enn 25mm, og størrelsen gjør det en del lettere å jobbe med. Ser helt kurant ut på f/1,4, men blir først skikkelig skarpt rundt f/2.

7Artisans 35mm f/0,95 til Fuji X - Sitter mer eller mindre fast på min trofaste X-E1, og har vel egentlig erstattet både 25mm og 55mm. Som med 55mm er bildekvaliteten klar bedre om en blender ned litt, men det er helt brukbart helt åpent, så lenge du klarer å fokusere riktig. Usikker på om jeg vil anbefale det, men er på ingen måte misfornøyd. Jeg liker veldig godt resultatene jeg får på subjektfoto med Velvia film sim og f/4 og rundt der.

7Artisans 12mm f/2,8 til Fuji X - Denne skal jeg ikke si for mye om, da jeg aldri ble komfortabel med brennvidden. For vid for meg, tror jeg. Endte opp med å selge etter noen måneder fordi jeg omtrent aldri brukte det. Byggkvaliteten var kurant, nesten på nivå med 35mm.

Meike 3,5mm fisheye til MFT - Dette er vel egentlig et tulleobjektiv, men litt morsom med helt sirkulær fisheye. Topp byggkvalitet, og utfordringene med denne er vel mest av alt knyttet til selve brennvidden. Må være forsiktig for å unngå å få med hode, hender og føtter på bilder, og enkelte store kameraer (Lumix G9 for eksempel) kan du rett og slett ikke bruke den på.

TTartisan 50mm f/1,2 til MFT - Denne er sjokkerende god til prisen. En del rødlig fringing på f/1,2, men det forsvinner når man blender ned litt. Det er rimelig skarpt, byggkvaliteten er veldig god, og i motsetning til alle de andre har det click stops. Det er også ekstremt billig, ga vel en tusenlapp inkludert moms. Er veldig nysgjerrig på deres 17mm og 35mm også nå, men føler ikke egentlig jeg trenger dem, så blir neppe kjøp sånn umiddelbart da.
Pål M. S.
1
Takker for utfyllende svar. Her var det mye god info, som gjør at det blir greiere og gjøre sine egne vurderinger.

PS Lenge siden jeg har sett et slikt saklig og informativt innlegg her på dotten. Forbilledlig:-)
Åpne uskalert versjon i eget vindu