Hans Jørgen L.
Er det noen på forumet her som har bestilt ferdig printet bilder fra utlandet? Enten bare print eller ferdig innrammet. Jeg har prøvd JapanPhoto på noe slikt tidligere, og det er ikke aktuelt for dette.
Vurderer og bestille et print i 16:9 ca 96x61cm ferdig levert i glass og ramme fra Whitewall i Tyskland. De har endel print- og rammemuligheter jeg ikke har funnet hos norske trykkere. Noen som har erfaring på dette? Kvalitet, frakt og ikke minst importregler for dette?
Jeg har en "hoffleverandør" på print på papir som kan printe stort, og jeg kan ta med det til en rammemaker og få laget en custom ramme som jeg vil ha. Og betale det hvite ut av øya for det. Men det virker forlokkende og sende inn fila og få alt tilbake, klart til og henge på veggen. Det er ikke gratis det heller men alt bunner bl. a. i om man må betale toll og import på dette og eventuelt returmulighet ved feil.
#1
#1
Vidar H.
2
Kvalitet koster, så det er vel likt uansett, men det første jeg tenkte på var frakt og pakking, det skal komme helt frem.

Men nå er også jeg troende å legge turen til Trondheim (fra Mo i rana) kun for å få printet bilder på Fotoimport så jeg kan ta de med meg på hjem selv.
Pakker selvfølgelig turen inn og «selger den» som en tur innom Ikea og sånt ;)
Eller bruker det som medargument hvorfor det er en god ide.

Men så lenge det er pakket godt og kvalitet er å anse som bra så er det vel verd å prøve. Men mva og fortollingsgebyr blir det nok. Selv om det virkes som regler tolkes både og, har hatt dias til fremkalling i tyskland, da ble det ikke mva, men til fransk lab ble det mva.

Mvh Vidar H
#2
#2
Reiko I.
3
Jeg har bestilt en del fra theprintspace i England (tror forresten de har i Tyskland nå også). For prints på fine papirer er det mye billigere enn i Norge. Men hvis man skal ha innrammet blir det fort dyrere på grunn av frakt, mva osv.

Litt utfordrende kan det være med å få bildene slik man ønsker det (lysnivå, farger osv.), da man ikke ser resultatet direkte. Men med et prøveprint først så ser man fort hvor landet ligger.

Jeg vet at det er flere som printer i Sverige og kjører og henter.

r
Åpne uskalert versjon i eget vindu