Agnar H.
bilde
Spørsmål rundt manuell fokusering Olympus. Har et PEN F, men regner med dette gjelder også andre Olympus-kamera. Ved autofokus kommer et pip samt et grønt lyssignal når objektiv er i fokus. Det samme gjelder på Nikon, også når det fokuseres helt manuelt.

Når det fokuseres manuelt på PEN F, både med tilpassede M4:3 objektiv, men også med gammel manuell optikk (som på bildet) så finnes ikke noen signaler som viser at det er korrekt fokusert. Det er riktignok en svært nyttig lupefunksjon, men kunne tenkt meg et signal om at nå er fokus korrekt innstilt.
Er det noen innstilling som gjør slikt mulig?
#1
#1
Tom Eirik F.
Du vil aldri kunne få et signal om korrekt fokus fordi kameraet ikke vet hvor du ønsker at fokus skal være når du er på manuell fokus. Det du kan gjøre er å forstørre bildet når du fokuserer manuelt for lettere å se at du får fokus der du vil ha det.
Agnar H.
Jo, lupa er svært nyttig. Finner bra fokus med den. Men har også et Nikon D5300. Når den stilles i manuell fokus kommer det opp et grønt signal når jeg vrir fokusringen så den treffer korrekt.
John Petter E.
Brukte den funksjonen ganske ofte på canon speilrefleks.
På olympusen har jeg ikke funnet noe sånt.Det er nok lupe og fokus peaking som gjelder.
Og på objektiv uten elektronisk kontakt med kamera ville det uansett ikke fungere.
Roar F.
1
Det er vel kameraet som detekterer fokus, ikke objektivet? På mitt Nikon DSLR får jeg med mine helmanuelle objektiver ikke bare indikasjon ved grønn prikk for om jeg har fokus, men også piler som angir om jeg skal fokusere ut eller inn. Fokus peaking er da vel ikke avhengig av noe annet enn det som treffer sensor?
Audun S.
Min erfaring også med D500.
Olympus speilløst har jeg ingen erfaring med, men i Fuji X legger fokushjelpemidlene ved bruk av manuell optikk der en har lagt AF-punktet. Da slipper en å rekomponere etter å ha brukt lupa.
Det trengs heller ikke med Nikon DSLR.
John Petter E.
Ja du har vel helt rett i det. My bad :-)
Jeg brukte et Zeiss objektiv på canon.Manuell fokus men med kotakter til kamera.
Fokus bekreftelsen var knyttet opp mot fokuspunktene. Grønn prikk og et pip.
Fokus peaking på olympusen markerer området som er i fokus med (valgfri) farge. Synes det funker bra,men den piper ikke...
Audun S.
1
Men skal et kamera pipe?
Jeg slår av alt av piping.
John Petter E.
Åpne uskalert versjon i eget vindu