Brage Ø.
Hei, eg skal på utveksling eit heilt år i Brisbane, Australia og vurderar å førehandsbestille Canon EOS R7 for å plukke det opp der. Eg har frå før eit Lumix G9 kamera, og alternativet er å oppgradere objektiva og bruke det der. Planen hittil er å bestille EOS R7 og selge Lumix G9 ei lita stund før eg plukkar opp R7 for å alltid ha eit kamera tilgjengeleg og kunne bruke pengane frå det eine på det andre, eg har og eit EF 70-200 f2.8 is ii eg skal selge.

Er det noko negativt med å kjøpe eit Australsk kamera?
Har det innvirking på forsikring om eg byttar der?
Er oppgraderinga i seg sjølv verdt det?

Grunnane til ynskjet om oppgraderinga er mykje betre autofokus, bruke RF systemet, litt betre ytelse i dårlig lys og eit betydelig hopp i antal megapixlar.
#1
#1
Trygve T.
I og med at du skal være der ett år vil jeg si det er en fordel å kjøpe kameraet der da det blir enklere å få det fikset hvis det viser seg å bli noen problemer med det. På en annen side kan du si det blir vanskeligere eller du kan måtte ta kostnadene selv hvis problemene oppstår etter ett år og du er tilbake i Norge.

Ser ikke at det skal ha noen betydning for forsikringen - bare pass på at du har rett forsikring. Når du er borte ett år kan det være du må justere varigheten på reiseforsikringen - de gjelder ofte for reiser inntil 3 måneder. Du må også sjekke hvilke verdier forsikringen dekker - kamerautstyr er såpass dyrt at du gjerne må ha en egen verdisakforsikring i tillegg hvis du ønsker hele verdien dekket.

Kameraene kjenner jeg ikke til - de får noen andre uttale seg om.
Sist jeg var i Australia (mange år siden....) var kamerautstyr dyrere (10-20%) der enn i Norge - så sjekk priser først også.
Brage Ø.
1
Då har eg sendt mail til Canon for å spør, og skal gjere det samme med forsikringa. Takk for tips!

Sjekka og prisane og det ser ut som det er pittelitt billigare der.
#2
#2
John Petter E.
R7 ser ut til å være et veldig bra kamera til en god pris i forhold til mye annet. Ser ut til at det kommer med RF-EF adapter (i hvert fall i Norge).
Det betyr jo at du kan bruke EF 70-200 objektivet ditt uten problemer.
Brage Ø.
Enig i at det ser bra ut!

Den adapteren følger med der og, men eg har igrunn lyst til å bytte 70-200 med noko lenger (kanskje sigma 150-600 sport) og noko kortare, som ein RF prime eller 15-35, men takk for tips.
Åpne uskalert versjon i eget vindu