Martin F.
bildebilde
Hei, jeg trenger litt hjelp til å finne riktig lysutstyr til fotografering. Jeg har et lagerrom på 23.5kvm uten strøm i veggene. Det er heldigvis lys fra vinduer på hele den ene siden ut mot en hage. Jeg skal bruke rommet til å ta bilder av møbler, og må skaffe meg lysutstyr.

Jeg er ganske fersk med dette, men har sett på muligheten for å kjøpe to Godox ML60 lamper med tilhørende stativ, softboxer og batterier, og det vil komme opp i rundt 10 000 kroner. Disse hadde jeg da evt tenkt å sette på hver sin side av rommet vendt mot møblene, men jeg vet ikke hvor godt lys det vil bli, eller om det er sterkt nok.

Jeg lurer da på om noen har tips til hva som er nødvendig for å få godt nok lys i dette rommet. Jeg skal i utgangspunktet ta bilder av en sofa, en lenestol og et sofabord.

Legger ved bilder av rommet det er snakk om.

For å få lampelys i rommet må det være batteridrevet. Har spurt en på Japan Photo, men fikk ikke et spesielt godt svar derfra. Hva burde jeg gjøre? Finnes det andre alternativer? Evt billigere? Kan jeg like greit bare prøve å finne batteridrevne taklamper?
Nøkkelord:
#1
#1
Tor Einar K.
2
Å ta bilder av en sittegruppe på så liten plass vil være et helvete.
Tilstedeværende lys vil også gi problemer med fargestikk da vinduene dekkes av løvverk.
Blanke overflater som sofabord gir problemer med refleksjoner av tak og omgivelser.

Problemet ditt er ikke først og fremst lysutstyr, men en mer egnet plass å ta bildene.

Du trenger større avstand mellom kamera og møbler for at de skal se bra ut.
Du trenger mye større plass for å sette lys.
På et slikt motiv fungerer ikke softbokser eller paraplyer. De blir alt for små og gir skjemmende slagskygger og refleksjoner.

Beste løsning er en lyskilde skutt indirekte mot nøytral vegg/tak eller gjennom stort seil.

Må jobben gjøres i dette rommet bruker du vegger og tak som reflektorer og tar bilder når det ikke er for kraftig lys ute.
Martin F.
Skjønner. Tusen takk for svar!

Mvh
Åpne uskalert versjon i eget vindu