Jørn B.
Hei, jeg har en nesten ny Nikon Z 5. Er fornøyd med det, enkel og greit. Det jeg lurer på om det er bedre med en Z 7 brukt med en oppløsning på 45mb(Z 5 har 24mb oppløsning) Vil jeg se noe særlig bedre bildekvalitet med Z 7? Tar landskapsbilder der jeg beskjærer noe av og til. Jeg tenkte å ta bilder jeg skal lage i A2 . Er det egentlig bedre å ha det kameraet jeg har?#1
#1
Øystein L.
4
Z5 eller Z7
Kan selvfølgelig si en masse om dette, har selv Nikon D750 og Nikon D850 med henholdsvis 24 og 45 megapixler. Min erfaring er ikke fravær av antall pixler som er problemet. Det er ikke store forskjellen mellom bilder tatt med 24 eller 45 mp. Derimot syntes jeg vekten på utstyret har større betydning. Hvis din Nikon Z5 har en bildekvalitet på høyde med Nikon D750, og det tror jeg helt sikkert den har, da har du en fantastisk mulighet til å ta flotte bilder. Da er det ikke kameraet og antall pixler det kommer an på. Lykke til.
Erlend S.
1
Jeg har hele tiden tenkt at mange pixler er fint når man tar utsnitt, men utsnitt utfordrer jo samtidig optikk og fototeknikk. Jeg har både 36 og 16 mpix Nikon DSLR, og tenker egentlig ikke over hvilken jeg bruker.

Jeg har lyst på z, og pga utsnitt kanskje z7- men tror ikke forskjellen er veldig stor. Kanskje det aldri blir z, et alternativ i større speilløst (enn halvormat som jeg har) er Fujifilm GFX.

Hvis jeg ser historisk på det så er min oppfatning at når man nådde 8, og muligens 12 megapixler så var mye gjort.
#2
#2
Øystein L.
2
Nikon Z5 eller Z7
Hei Jørn
Mine fineste bilder tok jeg med mitt Nikon D700. Hvis jeg husker riktig et 12 mp kamera. Det sier selvfølgelig ikke så mye. Men jeg ble ikke en bedre fotograf med et 45 mp kamera. Men det lar seg ikke nekte, Nikon D850 er et fantastisk kamera, og tar flotte bilder.
Åpne uskalert versjon i eget vindu