Agnar H.
bilde
Det har vært en del diskusjon rundt Bildekritikken og hva som kan gjøres for å skape mer liv og interesse. Fortsatt en viss aktivitet, men det er 2-3 ivrige bidragsytere som i stor grad holder liv i Bildekritikken, både med en rekke bilder og kommentarer. All ære til de for det, men det blir på generelt grunnlag lite både av konstruktive kommentarer og spennende fotomotiv slik Bildekritikken fungerer nå. Dette understrekes av at mange av de gode, gamle fotografene forlengst har forlatt skuta. Noen nye deltagere dukker opp nå og da. Gjerne med gode bilder, men når ingen gir kommentarer forsvinner de stille og rolig ut av det gode selskap.

Hva så med Forum? For noen år siden var her friske diskusjoner. Mange innlegg og svar hver eneste dag. Til tider kanskje for friske; noen valgte da en timeout men kom etter en tid tilbake.

Hva er så status pr idag? I skrivende stund er klokken 12:00 den 10. juli. Som vedlagte screenshot viser var siste innlegg 6. juli... Tidligere aktive medlemmer er borte, det samme gjelder de friske diskusjonene. Jada, må innrømme at jeg ikke er med å gjøre situasjonen bedre, men det har sammenheng med at forumet oppleves dødt og lite interessant å brukt tid på. Kanskje tiden for Forum, som Bruktmarkedet, er over? At diskusjonene har flyttet seg til andre sosiale media? Ser det er mange dedikerte fotosider på Facebook, både når det gjelder bildedeling og diskusjoner rundt kamera og utstyr.

Har ingen klar formening om hva som kan gjøres; utenom selvsagt å skrive et innlegg i nye og ne. Og svare på andre sine innlegg. Flere som har gode forslag og innspill?
#1
#1
Pål M. S.
1
bildeEr redd overskriften er spot on. Folk gidder ikke diskutere foto lengre. Det er knips og løp til Insta og FB som gjelder, og der trenger en kun og bruke liker knappen. Diskusjon i dybden er nok kun for oss gamle, og halte, travere.

Dessverre har ikke heller jeg noe quick fix, og merker på meg selv at engasjementet er på bånn. Ikke noe som trigger fotointeressen nå om dagen. Titter opp på stueveggen, ser på bildene, og minnes det som var. Har dog et ønske om at interessen gjør som Jesus, står opp igjen….

"Still learning after all these years"
Tor Einar K.
Diskusjon i dybden er for mange flere enn oss gamle og halte travere.
Men mange har lært seg å gjøre det i mindre, lukkede grupper for å unngå trolling.
I praksis er det tilbake til de gamle fotoklubb miljøene, bare at nå skjer det på nett uten geografiske begrensninger.
#2
#2
Egil S.
Jeg er rørende ening i hva som sies ovenfor. Min fotointeresse er også fordunstet fullstendig. Har solgt det meste av fotoutstyret mitt, og det lille jeg har igjen brukes heller ikke. Jeg kan ikke forklare hvorfor fotointeressen er borte, registrerer bare at den er det...
#3
#3
Øyvind B.
3
Jeg tror dette går mest utover det og rekruttere de som er unge, eller gjerne og beholde kreative sjeler som ønsker vise noe utenom mainstream bilder uansett alder.
Man legger ut bilder her for og få kommentarer som kan bidra til større selvforståelse egne og andres bilder?
Er selv ikke avhengig av og få respons hverken her eller Face,Insta,Flickr eller hva det skulle være nett for å holde interessen for fotografering varm. Går i bølger men blir aldri borte.
Men det kan i mellom være hyggelig og dele bilde opplevelser med andre.
Da må det være noen der som ser og kommenterer. Pluss-minus er like bra kommentar og noe man lærer av. Men det bør serveres gjennomtenkt og ærlig.


#4
#4
Keshav N.
Lokale grupper.
En løsning kan vere og gjøre det mulig å opprette lokale grupper over hele landet som kan ha egne aktiviteter og samtidig vere en del av foto.no.

mvh Keshav
#5
#5
Tor Einar K.
Alle forum som dette er på vei til historiens skraphaug på samme måte som at man ikke lenger søker til leksikonet i bokhylla for å finne informasjon.

Mange av brukerne har nok også funnet ut at det kan være vel så inspirerende å dele sine interesser i mindre lukkede grupper på sosiale medier.

Jeg er takknemelig for den nytte og glede dette nettstedet har gitt og får heller bli bedre på å utnytte alle de nye mulighetene som finnes der ute.
#6
#6
Agnar H.
Et godt eksempel på hvor utviklingen har gått er å se antall svar den andre tråden i Forum kommentert i dag har fått. "DSLR - ML - kamera, hva skjer?" er fra 2019 og har fått 387 - trehundeogåttisyv - svar!

Om trådstarter hadde kommet med samme innlegg i dag, hadde det knapt blitt respons. Trist, men sånn er det.
Tor Einar K.
Nå tar jo den tråden for seg så mye som ikke har med foto å gjøre at jeg ønsker meg ikke tilbake til det.

Tråden du refererer til er kanskje heller et eksempel på at det allerede da var blitt mindre interessant å diskutere fotoutstyr, man dro heller inn emner som skapte mer liv og røre.
Agnar H.
1
Joda, ser det var nesten like mye diskusjon om elbil som kamera.. Men mitt poeng var at engasjementet var noe helt annet den gangen. Masse liv og røre og aktive deltagere. Flere av de som kommenterte ser jeg nå står med "Avsluttet konto". Har de (og vi andre) mistet fotointeressen eller havnet på andre og mer givende grupper på sosiale media?
Tor Einar K.
2
Ja, det har vært et voldsomt fall i aktive deltagere.
Google, YouTube, Insta og FB har nok ikke alene ansvaret for det, selv om de nå står for størstedelen av søk etter informasjon, deling av bilder og diskusjon.

Inntrykket mitt er at toppene i aktivitet har vært i brytningstidene mellom analogt/digitalt og speil/speilløst. Da har behovet vært stort for å søke kunnskap og ikke minst forsvare egne valg.

Jeg kan ikke se at fotointeressen blant folk har blitt noe mindre.
De som før brukte kompaktkamera bruker nå mobil med enda større iver.
Salget og interessen for digitale systemkamera hadde nok en voldsom boble drevet av nyhetens interesse, enklere fremkallig/etterbehandling og sosial status. Mange av disse brukerne har nå oppdaget mobiltelefonenes kvalitet og brukervenlighet. Disse skremmes bort av stivbeinte holdninger.
Sverger man forsatt til systemkamera kan det være fordi man er i gruppen som før hadde vurdert analogt mellomformat eller godt voksne som sitter greit i det økonomisk. Antagelig er det kun sistnevnte gruppe som kunne tenkes å ville delta her.

Det presenteres ikke spesielt store nyheter på utstyrsiden. De produsentene som er igjen leverer alle glimmrende produkter.
Det er rett og slett ikke så mye å diskutere og ikke minst være uenige om.
#7
#7
Erlend B.
1
bildebildeSom flere her påpeker så er fotointeressen dalende og nærmest totalt fraværende. Sånn har det egentlig hvert de 7 siste årene, før det så ble det turer, dagsturer, helgeturer og ferier med kamera hengende rundt halsen.

Lysten til å fotografere er der, men, de få gangene jeg har tatt kamera med så har det opplevd negativt, bildene jeg har tatt har hvert elendig og mangel på å se motivene har gjort at opplevelsen blir negativ. kanskje det har noe med alderen å gjøre :-).

Kamera kommer nesten bare fram på spesielle anledninger nå, da ender det gjerne opp med noen feil innstillinger. Eksempel : jeg var på en fire dagers tur over Børgefjell i mars (eneste gang et av kameraene har hvert framme i år ) pga vekt tar med det 12 år gamle Canon G1X. Og klarer det kunststykke å ha iso 800 på hele turen :-) som er bra synligt på det kamera.

Savner den gleden og gnisten som det var med å henge kamera over skuldeeren og gå rundt og oppleve at en fant motiver både høyt og lavt.
Lysten til å fotografere er der, men mangler gnisten til å komme i gang.

Mvh Erlend
Tor Einar K.
1
Jeg kjenner igjen den følelsen der. I begynnelsen er det en rasende utvikling og gleden er enorm over å se at man presterer bedre og bedre. Etterhvert går utviklingen saktere samtidig med at man har fått forståelse av hva som er et "bra" bilde. Da er det lite motiverende å se att man ikke klarer å levere som forventet.

Fotointeressen min er nok like stor som før, men jeg ser stadig mer på andres bilder enn å gjøre mine egne.
-
Avsluttet konto 129641
2
Tror ikke det er så negativt ladet når man ikke ser motiver, kan nok virke negativt på en selv men kan også bety at man er en god fotograf. Som Tor Einar skriver så er det en rasende utvikling i starten men man kommer til et punkt hvor alt stopper (nesten) helt opp. Man ser mindre motiver som igjen henger sammen med at man er i ferd med og se hva som blir et bilde, eller ikke. Fotografering er kanskje litt motsatt av andre ting man driver med med tanke på at jo bedre man blir, desto mindre produserer man. Lage gode bilder som har et sterkt innhold og som er estetisk flotte og se på er utrolig vanskelig. Men de er der ute, man må bare være på rett sted til rett tid, som man dessverre ikke ofte er.
#8
#8
Lasse B.
Jeg tenker bildekritikken kunne vært porten inn men vi (jeg) er ikke spesielt gode på skrive kritikk som gir noen mening. Et kurs i hvordan gi bildekritikk skal gjøres kunne muligens bidratt. Da jeg registrerte meg på foto.no for mange år siden var det fordi jeg hadde fått et tips fra en venn om å bruke bildekritikken.

Hadde man fått "løftet opp" bildekritikken til et nivå som ga lærdom tror jeg det kunne vært redningen men det skjer ikke av seg selv og det krever at noen (fra foto.no?) tar den jobben - en mentor
Pål M. S.
3
Her er noen punkter vi bruker i klubben, når vi har Bildeanalyse/bildekritikk.

Bildeanalyse
Tittel:__________________________________________________
1 Orginalitet:
2 Visuell (dekorativ) effekt:
3 Utnyttelse av motivets muligheter:
4 Budskap - fortelling:
5 Stemning - miljøutnyttelse:
6 Spenning i bildeflaten
7 Plassering av elementene:
8 Valg av skarphetsdybde:
9 Utnyttelse av perspektiv:
10 Balanse i bildeflaten:
11 Utnyttelse - beskjæring:
12 Motivbelysning:
13 Bruk av valører (toner - farger):
14 Skarphet:

Kommentar: _________________________________________________________________ _________________________________________________________________ _________________________________________________________________
12345
-
Avsluttet konto 129641
1
Selv om disse punktene brukes stort sett på et ferdig bilde så er dette også noen spørsmål/punkter man kan stille seg selv før man trykker på knappen, hvis tiden tillater det selvfølgelig. Fotografere er vanskelig, noe disse punktene viser til som forteller noe mer enn om eksponering, skarphet og farger er ok.
Lasse B.
En god start på noe. Tenker 4, 6 og 10 kanskje er de viktigste
#9
#9
-
Avsluttet konto 57895
Har selv vært borte fra Foto.no i flere år - av ulike årsaker, bl.a. for lite tid til å dyrke hobbyen. Når jeg nå har prøvd meg litt igjen, ser jeg det samme som nevnes i denne tråden - engasjementet er lite. Jeg kunne tenkt meg at det var enklere å gi en tilbakemelding på bildene, feks. å kunne velge en enkel måte for "poengskår" hvordan man oppfatter/liker et bilde (trykke på en knapp feks.1 til 6, dvs. en slags "poll" som det vel heter på fagspråket. Den sikrer også at man ikke kan stemme flere ganger) Kunne nok hatt flere knagger å bedømme, men tanken er bare at de som legger ut kan få en enkel tilbakemelding på hvordan andre oppfatter bildet. Når et bilde har flere titalls visninger men ingen kommentarer, så viser jo det at noe er "galt", feks. at det er for krevende å måtte gi en skriftlig forklaring. Er avsender av poengene/kritikken ikke synlig, så ville jo det hjelpe på "problemet"med at noen gir helt uvesentlige kommentarer for å utvide "venneflokken". Dessverre er slike ønsker en programmeringssak, og det spørs vel om Foto.no er villig til å bruke penger på dette…
#10
#10
Hans Jørgen L.
1
Mange gode forslag og forklaringer på hvordan og hvorfor ... som det har vært på mange tidligere tråder også...
Men alt bunner i at admin i Foto.no ikke ser ut som de har noen interesse i å prøve og utvikle/modernisere, hverken bildekritikken eller forum.
De har halvhjertet oppdatert nettbutikken, som fremdeles har elendig søkemuligheter på varer... det er i tillegg 2 varianter (gammel og ny layout) av Foto .no som ikke gir noen mening...
Det kom tidligere litt info her og der fra Admin ang dette...nå har det vært stille en stund
Erlend S.
2
Det kan være ulønnsomt for foto.no å legge arbeid og penger i dette nettstedet, fordi trafikken fader ut. Vi var jo preget av foto- og kamerainteresserte som vr glad i en diskusjon, men for hver eneste som har falt fra så har siden falt et trinn. Og nå er vi allerede langt nede i den mørke kjellertrappa.
#11
#11
Frode Smelror H.
2
Eg er samd i det som er skrive over (og under?). Interessa har nok godt opp og ned i fleire år, men den er større no enn på lenge. Eg trur nok og at mange tidlegare brukarar har funne andre forum , men etter mitt syn er faktisk forum og bildekritikk her kvalitetsmessig mykje betre enn andre stader. På FB er det ofte mykje trafikk, støy og fleire troll enn på ein norsk souvenirbutikk på Bryggen i Bergen. Eg er dessverre ein alt for sjeldan deltakar i/av forumet men eg les med jamne mellomrom. Det er berre at eg sjeldan har gode svar. Eg kunne nok godt lagt ut fleire bilete på kritikken og i alle fall gjeve meir tilbakemelding. Det eg synest er bra med kritikken er at ein ikkje gjev tommel opp, poeng mm, men kan skrive. Eg stiller som krav til meg sjølv at om eg gjev tilbakemelding på eit kritikk så må eg skrive kvifor det er bra, og evt kva som eg trur kan endrast. Eg ser for meg at mange ynskjer dette framfor " Bra bilde " og liknande. Det som er spennande når eg tek bilete er gjerne at eg vil formidle noko eller berre at det er estetisk fint. Dersom andre som ser bilete forstår kva eg vil formidle eller ser samme estetikken så er det jo fint. Enno meir spennande om dei ser noko anna. Om dei ser noko eg kan endre eller gjere betre , så er det kjekt å vite det , så kan eg prøve det neste gong. Utan slike tilbakemeldingar vert kritikken fattigare og har ikkje så stor verdi. Det tok noko tid før eg kjende meg "flink nok" eller bekvem med å stå for meiningane mine, men ser eg jo i ettertid at dette bare var tøv. Hadde eg gjeve tilbakemelding tidlegare, hadde eg lært mykje meir. Hobbyen min er jo enno meir spennande no enn før, moglegheitene i kamera , og på data gjer jo at eg kan gjere så mykje meir enn før. Men kan hende foto lid av det som eg synest er eit generelt trekk i samfunnet - ingen vil ta seg bryet med å lære seg noko godt lengre.
#12
#12
Øyvind B.
2
Mye gode forslag her og Pål M sin mulige liste over måter og vinkle bildekritikk -analyse er god.
Det forutsetter da endel ting som må funke både fra fotograf og betrakter som gir kritikk.
Fotograf må tåle tilbakemeldingen og gå i dialog med den som har gitt kommentar. Ikke minst for og oppklare eventuelle misforståelser
Lista for mange ligger høyt for i det hele tatt legge ut bilder og ikke minst kommentere andre.
Lett og trå feil både på den ene og andre måten da kroppsspråk og ansikt ikke er synlig her på nett.
Høy takhøyde og oppklarende dialog og mye er på plass.
Slik jeg ser det.
#13
#13
pan a.

Ta en titt på svenske FOTOSIDAN.SE

pan
Agnar H.
Tok en rask titt på fotosiden.se. Så svært innbydende ut. Høy kvalitet, både på bilder som blir vist og innhold for øvrig. Noe å strekke seg etter for foto.no
Øyvind B.
Den skjønte jeg ikke helt. «Noe og strekke seg etter for Foto.no.»
Tok et dypdykk på Fotosidan.
Få kommentarer til bilder og lite fruktbare de få som er gitt.
Noen få bilder som er litt nyskapende i formen men det meste er dokumentarisk safe.
Noe jeg ikke har fått med meg i mitt dypdykk Fotosidan?
Ser ikke noe og strekke meg etter der kontra Foto.no men så er jeg og litt stiv og støl både i kropp og sjel.
Agnar H.
Øyvind B skrev:
Den skjønte jeg ikke helt. «Noe og strekke seg etter for Foto.no.»
Tok et dypdykk på Fotosidan.

Nå tok ikke jeg noe dypdykk på fotosidan.se, men som jeg skrev "en rask titt". Ut fra det var inntrykket svært bra, både når det gjelder layout og innhold på sidene og kvalitet på bilder som er delt.

Anbefaler flere å ta en titt - eller et dypdykk...
Tor Einar K.
1
Jeg tror ikke at du har fått med deg at Agnar startet denne tråden med fokus på forumet, ikke bildekritikken.
På Fotosidan er både kvalitet og aktivitet på forumet betydelig høyere enn på Foto.no, også sett ut fra folketall i Norge og Sverige.
Øyvind B.
Jo fikk med meg det men tråden omhandlet etterhvert synspunkter og rundt Bildekritikken.
De som legger ut bilder Bildekritikken er generelt lite opptatt av og være delaktig i bilde diskusjoner forumet.
Mulig forumet er mer oppegående Fotosidan om man «gillar» være aktiv der og.Inge A.
3
Det var mye mer aktivitet her før og da ble det diskutert mye utstyr og teknikk. Det var det flere som ikke likte og da de diskusjonene forsvant så sitter man igjen med de som helst vil diskutere bilder, noe som man gjør på billedkritikken.

Jeg vet ikke om man kan få tilbake den aktiviteten på forumet man hadde, men registrerer at også på fotosidan.se er det mange innlegg om fotoutstyr. Tror man bare må akseptere at fotointeressen har mange sider. Ettehvert vil kanskje også noen av de som diskuterer utstyr vise bildene sine og kanskje kommentere det også.
Keshav N.
Ja har tatt en titt og det blir med den ene.
Kesha
Rune J.
1
trist at aktiviteten har sunket så kraftig på forumet. Men det er tilsvarende på andre forum man frekventerer. Andre arenaer har overtatt. Jeg har ingen kvikk-fiks på dette. Det er mulig jeg har misforstått noe, men det synes som om fotointeressen for mange har avtatt som en konsekvens av mindre aktivitet her inne. Som om ens egen aktivitet står og faller med hva andre gjør. Det synes jeg er merkelig. Det er mulig jeg er en typisk einstøing, men hva jeg har vært interessert i opp gjennom livet har aldri vært avhengig av hva andre synes eller gjør. Jeg tar vel så mange bilder i dag som for 10-20-30 år siden. Den største utfordringen er å klare å prioritere å bruke nok tid, fordi fotointeressen "konkurrerer" med andre aktiviteter.
#14
#14
Knut N.
Snakker bare for meg sjøl nå, ser at folk flest legger ut f.eks. Iphonebilder på FB..og får glatt 300 likes. I mine øyne bilder som er veldig dårlige, ofte tatt på skrå (vann som ligger i 45 graders vinkel.) Eller blåser de litt opp, så ser jo de fleste av oss på foto.no at de er ræva dårlig.
For oss som prøver å komponere..stille inn kamera...redigere osv, så ser jeg ikke noe poeng i å legge ut et sånt bilde..folk ser ikke det samme som oss. Heller ikke legge flere tusen i nytt utstyr når halve Norge likevel ikke ser noen forskjell på bildene.
Dette kan være en årsak til det trådstarter spør om?
Edvin S.
Kan hende det har noe med fortellingen som også mange her på dotten har vært med å formidle, at mobiltelefonen tar gode nok bilder, mens APS-C og ikke minst m43 kameraer absolutt ikke duger til gode foto. At man må ha et småbilde sensor, 24-70/2.8 + 70-200/2.8 objektiv minst, for å kunne regne seg som fotograf, og at både optikken og kameraet må bare være maks tre år gammelt, ellers kan du hive det på skraphaugen. Kommer noen med et Nikon D70 fra 2004 blir man rett og slett sett ned på. Så få piksler, og du skal liksom være fotograf. Se her, mobilen min har 30X flere piksler = ergo bedre.
Pål M. S.
1
Alle kameraer kan ta gode bilder, det er som regel fotografen som det skorter på...

Handler om og lære seg mulighetene og utnytte disse. Og så kan en ta den evindelige diskusjonen om hva som er et bra bilde.
Edvin S.
Det er som med bilkjøring. De fleste mener at de kjører bedre enn gjennomsnittet og de med de dyreste og raskeste bilene er selvsagt de beste sjåførene.
Egil S.
bilde
Edvin S skrev:
Det er som med bilkjøring. De fleste mener at de kjører bedre enn gjennomsnittet og de med de dyreste og raskeste bilene er selvsagt de beste sjåførene.

Er du i tvil om det;)
Edvin S.
Glemte å nevne, jeg har hatt, og vi med hatt kan dette og vet best. For dette har vi gjort i aaalle år.
Egil S.
Pål M. S.
Det at de fleste mener de kjører bedre enn gjennomsnittet, kan kanskje ha noe med teknologien i nye, og dyre/raske, biler. Den redder dem fra å drite seg ut.
Er av den formening av at vi som lærte å kjøre, og da mener jeg kjøre, bil i f.eks. Amazon, vi kanskje bedre til å KJØRE bilene.
(For kjøre, det kan jeg. sånn er det bare...)

Kan kanskje overføres til fotografiets verden. de som lærte foto på den manuelle måten, og de som lærer det med et hypermoderne teknologisk vidunder, som har allverdens "hjelpemidler".
Rune J.
1
hvorvidt andre ser noen forskjell på våre og deres bilder betyr vel fint lite med tanke på hvor mye vi er villige til å investere i nytt utstyr?
#15
#15
Håvard M.
2
Prøver å henge med…
Microchip’en har gjort fotoapparatet om til en datamaskin og åpnet opp for forenkling og nye måter å fotografere på. Mobillen og GoPro har åpnet for video i stor skala.

Digital etterbehandlig er blitt enkelt og gir store muligheter for å skape bilder.

Instagram har nesten 1100 millioner brukere som laster opp 1000 bilder hvert sekund! I tillegg har mam FB, Watsapp mm…

Mengden av kreatve, gode og inspirerende bilder er enorm! Har man fokus på bilder er det nok av fora å velge i. Jeg sammenligner med mine og lar meg påvirke..

Mange gode «how to..sider og profesjonelle fotografers sider gir også kunnskap og inspirasjon. For meg har har surfing, bruk av spesialsider ( f. eks om bruk av blitz) og kjøp av billige elektroniske kurs og bøker vært kilder til ny kunnskap.

Sjøl er jeg der st jeg «klarer» meg med mitt «gamle» Nikon D610 og havet av linser fra 16 til 450 mm. Det har aldri vært utstyret som har begrenset min virksomhet som fotograf!

Generelt ser det ut som om forumdiskusjoner dabber av? Bil, båt, fluefiske, ser ut som det dabber av…

Velstandsutvikling, digitalisering og globalisering gir nye muligheter og endrer på eksisterende interesser. Jeg har kommet til at jeg må «roll with the punches… følge trendene og holde meg oppdatert. For en amatør som meg er Foto.no som forum, blitt litt perifert i denne prosessen..
#16
#16
Erlend S.
3
Diskusjonssiden har blitt bortgjemt
På min bærbare har jeg snarvei til debatten, men ikke på denne stasjonære. Prøvde å gå inn på diskusjon nå. Klikket på foto.no men så ikke diskusjon. Etter litt leting fant jeg "forum" under "redaksjonelt".

Dette betyr at diskusjonssiden har blitt så hemmelig at du må lete bevisst og vite hva du leter etter for å komme dit. Ergo blir det tilnærmet null tilvekst og diskusjonen vil dø ved naturlig avgang.
-
Avsluttet konto 129641
2
Det er helt korrekt. Ligger linker til de redaksjonelle sidene i bunn av foto.no men det er igjen svært få mennesker som scroller til bunnen av en side og i hvert fall ikke for og lete etter et forum eller bildekritikk, da blir det tilfeldig at man finner/ser det. Skal aktiviteten opp her inne må sidene synliggjøres slik at besøkende ser at det ligger muligheter her for både diskusjon, spørsmål og et sted man kan få tilbakemeldinger på bildene sine. Gjøres ikke det er det over og ut, til slutt.
#17
#17
SveinM M.
2
Tror nok ikke det er over og ut med Forum.

Hvorvidt det blir noe mer aktivitet enn det har vært den siste tiden, er det vanskelig å si noe om, men uansett er det jo avhengig av at vi brukere benytter det....

Ser jo at de fleste tråder som startes, får mange "lesere", så det tyder vel på at det er en viss form for interesse der ute....

Noe av mangelen på aktivitet skyldes kanskje at det ikke er så mye interessant en finner det verdt å engasjere seg i ...., og når det først startes en tråd så har det ofte en tendens til å "skli ut" i kommentarfeltet, og etterhvert inneholder tråden noe helt annet enn hva trådstartes intensjon med tråden var....
En mister fort "engasjementet" av slikt, erfarer jeg...
(Fotointeressen har dessuten vært på et bunnivå under hele pandemien, dessverre. Finnes jo så mye annet å bruke tiden på..., men blir ikke forundret om interessen plutselig blomstrer opp igjen.., noe som har skjedd flere ganger tidligere)....

Forumet blir ikke bedre enn hva vi gjør det til, så det er bare å holde ut og kanskje starte en tråd i ny og ne...
Kan jo være verdt å ikke gi opp, iallefall...

Med hilsen fra en som nesten har hatt full "fototørke" under pandemien, og senvirkningene synes merkelig nok å sitte i..., enn så lenge... ;)

PS!
Men kikker jo innom med jevne mellomrom, da (det sitter jo i som en slags refleks , må vite).... ;)

SveinMM
#18
#18
Carl Jørgen R.
Et veldig bra innlegg som tydelig fenger mange her, og det er bra. Jeg er vel det som kan regnes som en perifer eller sporadisk bruker, jeg setter pris på forumet men tiden strekker ikke alltid til. FB har jeg forlengst stengt ned og ikke er jeg på andre plattformer heller. Så lite annet å skylde på.

Under pandemien så har jeg begynt å ta mer video og det har fortsatt og til bekostning av foto. Videre er jeg usikker på videre systemvalg, jeg har rikelig med EF, EF-S og EF-M objektiver og er usikker på veien videre og dette gjør også noe med motivasjonen.

Det er påpekt av andre at forumet er godt gjemt og ikke lett for nye å oppdage forumet, det er jeg helt enig i og det burde vært en enkel sak å rette opp i.

Det at en diskusjon sklir litt ut og vekk fra tema er kanskje ikke hva trådstarter håper på, men ser ikke det som udelt negativt.

#19
#19
Erlend B.
3
bildebildebildeFørst vil jeg si takk til dei som svarte på innlegget mitt den 11.07.22.
I 3 uker har jeg hvert på tur og fått tatt masse bilder, først på kano tur i danmark.
Var hjemme et par dager før jeg reiste 2 uker til Romania på fjelltur ( Romanias tak ) og en femdagers kajakk tur i Donaudelta like ved grensen til Ukraina.
Det å reise på tur kun med kamera uten laptop uten mulighet for å laste opp bildene for jeg kom hjem , blir ikke siste gangen jeg gjør :-). Det ga en ekstra forventning og spenning når jeg kom hjemme.
#20
#20
Erlend B.
bildebilde Jeg må få lov til å komme med noen ord her på forumet. det har blitt en sommer hvor kamera igjen har blitt en følgesvenn, om ikke hver dag så har det allikevel blitt flittig brukt.
Nå har det litt sånn i den Norske kirke og bedehus at aktivitet ikke er like stor alle plasser. Men uansett hva en måtte mene, tro eller ikke, så ser det ut til at aktiviteten er større der en her :-).
Ett par bilder fra Fredly bedehus med litt grillkos etter en kort tale.Mvh Erlend
Åpne uskalert versjon i eget vindu