Erik Lie J.
Jeg ser at det er en del brukte Nikon D90 til salgs for tiden.
Prisen de står i med div. objektiv varierer, men er ikke avskrekkende.
Er dette et kamera å satse på i dag? Det er jo tross alt et kamera som kom på markedet for mer enn 12 år siden.
Nøkkelord:
#1
#1
Agnar H.
Har skjedd mye på kamerafronten siden 2008 da D90 ble introdusert. Under greie lysforhold er det fortsatt et helt OK kamera. Du snakker om kamerapakker, og da er kanskje gode objektiver det som har mest verdi. Selve kamerahuset D90 kan du i beste fall få for noen hundrelapper. Hva med D300, vil tro du kan få et slikt for ca samme pris. Begge har den samme 12MP sensor. D300 er et mer solid kamera, men stort og tungt. Er bl. a. bedre værbeskyttet.

Så både D90 og D300 kan være gode kjøp om de er fint og lite brukt. Men ha fokus på objektivene som følger med i pakkene. Er det gode objektiv kan de med hell benyttes også på nyere kamera.
#2
#2
Lasse B.
Jeg har forgjengeren D80 og kameraet som kom etter D90 dvs D7000. Begge er gode solide arbeidshester med veldig lav markedsverdi
#3
#3
Bård Ivar F.
1
Erik Lie J skrev:

Jeg ser at det er en del brukte Nikon D90 til salgs for tiden.
Er dette et kamera å satse på i dag?

Nei, verden går videre....
Kjøp deg enten det beste av de gamle eller et par generasjoner inn i det nye speilløse systemet.....http://kringlyd.no
Hosted by ProIsp
Edvin S.
Jeg gjorde en dumhet, eller noe veldig smart forleden, da jeg igjen var på Finn.
Nå er en Nikon Df med orginal 50mm på vei til meg.
Ikke så imponerende med bare 16 Mp sensor, eller det samme som forrige generasjon m43 kameraer, men for meg er det nok, og kanskje for andre også. Kameraet skal i det minste være nær mint og lite bruk. Er spent på den.
Bård Ivar F.
Df er lett å ha lyst på.....den er så absolutt "annerledes" i formfaktoren enn D90
Så langt har vi erfart at det er mer å hente i god firmware enn i antall megapixler
Benyttet både D90 og D7000 samtidig......og nå er D5500 bedre på alle formater......og "gammel", men funksjonelt på topp mtp både video og foto
Edvin S.
Av alle dSLR kameraer som har kommet, så tilhører Nikon Df noe av det særeste som har dukket opp. Som jeg har skjønt, så vil vil det ikke dukke opp nye dSLR kameraer fra hverken Nikon eller Canon, så jeg tror denne vil holde sin verdi også et stykke inn i fremtiden.
Synd man ikke kan skifte mattskive på den, men har en 5D MkII som den siste der det er mulig.
Et kamera for særinger som meg, som tviholder på manuell optikk med digitale kameraer.
Edvin S.
Den store årsaken til at jeg slo til på Nikon Df, er at jeg de senere årene faktisk har kjøpt masse god Nikkor optikk, uten helt å ha et kamera å bruke de på, om man ikke regner med en D200 jeg har liggende. (Den skal med tiden gjøres om til IR kamera).
For et år siden kjøpte jeg kanskje et skarpeste Nikkor objektivet som finnes, en femti år gammel Nikkor-H 50mm for små penger, samt en 24 TC og en 28/3.5 shift. Ikke det, kunne brukt de med min 5D med mattskive, men ikke helt med 24 TC. Den må ha et Nikkor kamera for å endre på blender. Det var sikkert hovedårsaken til at jeg slo til på handelen og det er jo heller ikke flust av Df med få knips. Den jeg har kjøpt har bare 8000.
#4
#4
Tor B.
2
Det avhenger vel litt av ambisjonene og bruksområdet ditt.
jeg byttet ut min D90 til D610 i 2013 og merket at fargene var mye bedre på D610 i forhold.

- - - - - - - - - - - - - - -
#5
#5
Egil J.
Vel, det er et gammelt kamera med en DX sensor (bildebrikke). Dvs. at selve bildebrikken bare er halvparten så stor (i areal) som et såkalt fullformatskamera.

Problemet med DX-kameraene er at de fleste objektivene til disse er rent crap. Det er unntak, men disse er som regel dyre.

Det er derfor et kamera som jeg ikke ville ha investert i. Det er jo litt avhengig av hvilke objektiver som følger med. Jeg tror faren er stor for å gjøre dårlige kjøp.

Hvis det har vært et kamera som D500, til nød D300S, så ville jeg ha vurdert et kjøp hvis de kom med det ypperste av objektiver til Nikon/Sigma og noe få andre.
Audun S.
Jeg bruker min D500 mye sammen med AF-S 16-85mm 1:3.5-5.6 G DX VR og AF-P 70-300mm 1:4.5-6.3 G DX VR, og jeg synes begge disse er gode.
Åpne uskalert versjon i eget vindu