Håkon B.
Hei.
Er på vei vekk fra fullformat, og over på mellomformat. Mest sannsynlig Hasselblad X2D.
Men noe som holder meg igjen er utvalget av objektiver. Men jeg registrerer at Techart har en adapter som virker fra Canon til Hasselblad, og da vil jo det åpne seg en helt ny verden.
Men hvis jeg feks går til innkjøp av feks EF 70-200mm f/2,8L IS III. Vil da objektivet dekke hele brikka. Finner dessverre ikke noe om dette noe sted på nett, men jeg kan jo ha søkt feil.
For det eneste problemet jeg ser med Hasselblad sin nye objektiv serie, ja det er at det kun er 3 objektiver tilgjengelig, selv om Hasselblad har noen eldre objektiver i XCD serien tilgjengelig, og kun en zoom i den gamle serien tilgjengelig.
Autokushastighet og autofokus nøyaktighet aner jeg null om, når det kommer til fullformat objektiver på mellomformat. Men autofokusen er sikkert mye raskere enn jeg greier å fokusere manuelt.
Så noen tilbakemeldinger på dette hadde vært nyttig

Skarphet, er en illusjon
#1
#1
Geir B.
2

Hei Håkon,

Hvis du tenker deg over på mellomformat bør du ta en nærmere kikk på Fujifilm GFX og GF-objektiver. Der begynner utvalget å komme seg. Så vidt jeg kan se har de 14 objektiver + et par i kjømda. Fujifilm ligger også en del lavere i pris enn Hasselblad.

MVH

Geir

Amatør med interesse for landskap.
Egil J.
3
Må si meg enig med Geir her. Har selv investert tungt i GFX-systemet.
Selvsagt fristet Hasselblad, spesielt på grunn av løv-lukker i objektivene. Men for min del, så koster det mer enn det smaker. Objektivene ble dobbelt så dyre som ved GFX.

Å kjøpe Hasselblad for å benytte andre objektiver, er for min del bak mål (får å si det mildt), siden disse objektivene er systemets åpenbare fordel.

Sensoren som benyttes er den samme som i Fuji GFX 100(s). Autofokusen til Fuji GFX 100(s) er X2D overlegent, selvsagt avhengig av hva man fotograferer.

Siden jeg fotograferer mye med blits, så ville X2D med løv-lukker vært en drøm, men prisen ble for drøy. For eksempel ville portrettobjektivet alene (XCD 135mm f/2.8) koste 52.000, mens Fuji sin GF 110 mm f/2 koster 30.000. Et annet eksempel er XCD 80mm f/1.9 til 57.290 kontra GF 80mm f/1.7 til 26.000.

Men det er ikke tvil at man får det man betaler for. Objektivene til Hasselblad er blandt de beste man får for penger, og å lempe andre fabrikater på dette kameraet, via en adapter, vil, etter min mening, bare være for dumt.
Åpne uskalert versjon i eget vindu