Agnar H.
bilde
Ser de fleste større fotobutikker og kjeder nå kjører gode tilbud på kamera, optikk og annet. Er vel et forsøk på å rydde og tømme litt på lageret før 2023. Samtidig gir dette forbrukere mulighet til gode kjøp på fotorelatert utstyr. I den grad vi har behov for mer av slikt. Her noen eksempler:

http://www.stavangerfoto.no/produkter/brukt/kamera/speilrefleks

http://www.japanphoto.no/produkt/sony-a7-ii-kamerahus-124

http://www.japanphoto.no/produkt/fujifilm-x-t30-s%C3%B8lv...s-b-vare-1

http://www.scandinavianphoto.no/foto/systemkamera/systemk...63-1045984

http://www.foto.no/nikon/134790/nikon-z5-plus-nikkor-z-24...gI5KvD_BwE
#1
#1
Roar B.
Joda, vi har sett det før, særlig ved nyttårskiftet.. Alltid fristende med noe nytt, det ligger jo i vår natur. Og gir sannsynligvis ny gnist til økt fotoaktivitet - en stund .. før nye produkter overtar.
Jeg har en gammel Fujii og trives fortsatt godt med den. Føler den ikke setter begrensninger for mitt kreative virke. Da er det nok verre med han på andre siden som ikke bidrar med nye idéer.
Ikke for å ødelegge kjøpelysten. Men tenk litt på det før du evt. bestiller. Har jeg egentlig bruk for dette nye? Eller er det mer enn godt nok det jeg allerede har ??
Agnar H.
1
bilde
Roar B skrev:
Har jeg egentlig bruk for dette nye? Eller er det mer enn godt nok det jeg allerede har ??

Det har du selvfølgelig rett i. De fleste har god nok bil, sofa, mobil eller kamerautrustning.

Men om pengene er for mange, eller kjøpepresset blir for stort, er det alltid en fare for nytt kamera eller enda ett objektiv. Spesielt om interessen er stor og foto er en viktig hobby. Sånn er det bare.

For egen del tilhører jeg kategorien at jeg ikke har bruk for noe nytt og at kamerautrustning er bra nok som den er. I alle fall om du spør kona... Men kanskje nytt kamera vil løfte både interessen og kvaliteten på bildene? En skummel tanke.

Har greit nok med kamera innen APS-C kategorien. Men et urgammelt fullformat Nikon D700 har sett sine beste dager. Ser derfor på brukt D810 (se annen tråd). Vurderer samtidig Nikon sin Z-serie i FX. Da kan mye at eksisterende optikk, via adapter, benyttes.

Samtidig begynte jeg å tenke på Sony sin A7 II som jeg ser er til halv pris nå vs. da den kom på markedet. Noen år gammel, men fortsatt bra. Lite, lett og fullformat. Mye mer kompakt enn Nikon D810 + tilhørende optikk. Men da må nye Sony-objektiver også skaffes, og de er ikke billig. Tja...

Åpne uskalert versjon i eget vindu