Frank Martin S.
Heisann folkens :) Jeg og fruen skal på Norgesferie i sommer, og ønsker og ta med oss et kamera som kan gi flotte bilder, i tillegg til at vi har lyst til og få ett par bilder fra turen på veggen hjemme og vil strekke dem ut i litt størrelse :)

Noen anbefalinger? ser for oss ca 5000 kr....
#1
#1
Agnar H.
1
bildeMange muligheter, og en kan få mye bra for under 5000,- , spesielt nyere brukt. Så det er første spørsmål; nytt eller brukt? Er det viktig at det er lite og kompakt? Fastoptikk eller utskiftbar?

Om du går på Finn og legger inn søkekriterier som det jeg har gjort på vedlagte bilde er det mye spennende å finne.
Geir B.
1
Enig med deg Agnar.
Enten et bedre kompaktkamera av typen Canon G7X (eller G1X, som jeg har tatt mange gode bilder med på fjelltur), eller et Fuji X-kamera av typen X-T1, X-T2, X-T3 etc. Vi har også Panasonic LX100 og LX100 mkII. Det er en Panasonic LX100 til salgs på finn.no for NOK 3'500. Alle disse kameraene tar flotte bilder. Eksempel på bilde tatt med Canon G1X : bilde nr. 1028001

MVH

Geir
Frank Martin S.
Takk for svar Agnar :)

Tenker egentlig ikke større enn M50, tar gjerne med kamera i sekken på fjellturer osv, og da trenger det ikke være av dem største... utskiftbar optikk er ikke noe jeg MÅ ha, men må kunne strekke bildene ut i større størrelse...

har ikke i mot noe brukt, men vet ikke hvor smart det er med tanke på antall bilder, slitasje osv...?
Audun S.
3
Jeg har gode erfaringer med bruktkjøp. Alle mine 4 Fuji X-T er bruktkjøpte. Har X-T1/10/20/30. liker alle sammen. XF 18-55 er veldig fin.
Frank Martin S.
Takk for svar :) Har fått sansen for Sony a6600, men synes det er litt stivt i pris...
noen alternativer til dette? :)
Edvin S.
Det er mulig på Finn å finne meget gode kjøp. For en stund siden, ble en nær ubrukt Olympus Pen-F annonsert med flere objektiver for kr 10.000. Slo til på øyeblikket. Solgte optikken, og der satt jeg med et kamera til under det halve av bruktverdien. Jeg har gjort flere andre bruktkjøp som har vært gitt et gratis kamera. Selvsagt ikke hatt behov for det, men "tvunget" mine venner eller slekt til å kjøpe det. Om man vet hva man skal ha og verdien, så er det fortsatt muligheter til å gjøre noen formidable bruktkjøp om man følger med og klar til å handle på sekunden. Slike greier går unna de første femten minuttene, kanskje kjappere, så verdt å følge med, men også å vite priser og verdi.
Frank Martin S.
Helt sikkert mulig å finne mye bra, men problemet er jo vet ikke hva jeg skal se etter....
Edvin S.
Jeg skjønner, og om jeg går på Finn etter de beste kjøpene, så er de allerede solgt. Jeg har dessverre ikke fulgt nok med på priser og det som er bra til å kunne anbefale deg noe, men ser at du har fått noen gode anbefalinger.
Frank Martin S.
Takk :) M50ii virker veldig lovende :)
Frank Martin S.
Frank Martin S.
Da kan jeg meddele om at jeg har handlet meg et Sony a6000 :)

står at det anbefales minnekort (XAVC S av typen class 10 eller raskere) hva mener du trengs? er ikke 4k video.
Frank Martin S.
Tor Einar K.
http://fokus.foto.no/artikler/kunnskap/kunnskap/47887-vi-...kortkaoset

Ta en titt på denne. Er et diagram der med hvilke krav som stilles til minnekortet ved ulike oppløsninger.

Ja forumet er dessverre dødt om dagen.
Åpne uskalert versjon i eget vindu