Magne Leon H.
Hei, nybegynner når da kjem til kamera, så veit egentlig ikkje ka eg ser på.
Men ein noen eg kjenner linka meg til eit kamera "Nikon D90" som eit greit begynner kamera som ikkje er for dyrt heller, frå da eg har skjønt. Fant eit på Finn for under 2000kr.

Spørsmålet mitt er hovudsakelig om da er eit godt kjøp, eller om eg skal sjå på andre muligheter.
"Shuttercount kun 9095
Utstyrt med AF-S Nikkor 18-105 MM, f/3.5-5.6 med UV-filter" står da på annonsen, og veit ærlig talt ikkje ka nøyaktigt da betyr.

Visst da finst noe bedre for nybegynner som ikkje har heilt lyst og investerer utrulig mykje te og begynne med, så vil eg gjerne ha litt tips til ka eg burde sjå etter, og ka som egentlig trengs og ka som er berre "kremen på toppen av kaka" som egentlig ikkje trengs for ein som meg.

EDIT: Ser fleire har spurt om da, men spørsmålet mitt står enda, hovudsakelig på linsene, er da mulig og bruke linser frå eldre kamera på nyere seinare visst eg skaffer nytt kamerahus?
#1
#1
Agnar H.
2
Ser du har fått lite med tilbakemeldinger. Det enkle svaret er at D90 er et helt kurant kamera med KIT 18-105. Da får du en anstendig brennvidde og mulighet for mange motiver; både nært og på litt avstand. Kamera har dessuten svært få eksponeringer. Samtidig er dette et "gammelt" kamera, rundt 15 år vil jeg tippe. Så alternativene er mange om budsjettet er ca 2000,-

Om en holder seg til Nikon så er et alternativ D300. Det leverer bildefiler mye likt D90. Men det er et mye mer solid kamera.

Eks.:
http://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=287876857&ci=2

Og så har du de nyere D5200/D5300 med 24 MB og et langt mer moderne kamera. Det betyr at du har større filer til å beskjære. Samtidig er nok ISO-egenskapene bedre.

Eks.:
http://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=294317151

Usikker på antall eksponeringer på disse. Det må sjekkes. Ellers finnes selvsagt også et stort utvalg kamerahus og objektiver fra andre leverandører.

Det du spør om vedr. eldre linser så kan du vel bruke Nikon sin F-optikk på det meste. Men viktig å sjekke det med autofokus (AF), noen kamerahus har dette innebygget andre har det ikke. Og noen objektiver har AF, om ikke må det være det i kamerahus. Bildestabilisering i objektiv eller kamerahus kan også være nyttig.
Magne Leon H.
Takk for svaret, ja, visste da var gammalt, men når du nemner da, da er ganske gammalt. Eg skal sjekke nærmare på andre alternativ som du posta om og sjekke meir reviews på nettet på kamera og generelt få meir informasjon om ka eg egentlig prøver og skaffe meg.
Åpne uskalert versjon i eget vindu