Om foto.no

Foto.no er i dag norges største nettsted for fotografi.
Vi har vært på nett siden 1996 og har over 100.000 registrerte medlemmer.
Hver måned har vi over 6 millioner sidevisninger.
7. desember 2016 lanserte vi nye Foto.no. Vi er stolte over å ha bygget Norges beste nettsted for fotoentusiaster og dette er nå videreført sammen med gründerne av FotoVideo. Vår entusiasme og enorme kunnskap om foto vil komme deg til gode.

Foto: Svein Bringsdal
F.V. Elin Sandvik, Gabriel Malka, Andreas Helgesen, Roar Sandvik, Otto Motzke, Reidar Sneisen, Bjørge Bråthen. Foran fra venstre: Siamak Pakzamir og Erik Faarlund.


Fra før har vi en lang historie som redaksjonelt nettsted, noe vi naturligvis skal videreføre.
Her kan du få et innblikk i hvordan det hele begynte:
http://web.archive.org/web/19970617085246/http://www.foto...ommen.html

Vi har beholdt det unike og redaksjonelle på Foto.no, men samtidig hentet frem godfølelsen fra FotoVideo-tiden – med butikk og nettbutikk med dyp forståelse og kunnskap om foto. Vår hovedbutikk i Barcode åpnet 1. april. Her treffer du svært kunnskapsrike og erfarne mennesker fra fotobransjen, og det er mange spennende kurs og aktiviteter.

Vår redaksjonelle hovedside vil også bli videreutviklet i tiden fremover med mye nytt og spennende innhold. De populære brukertjenestene som bruktmarked, forum og bildekritikken vil fortsette og videreutvikles. Vår redaktør, Erik Faarlund, jobbet i mange år som redaktør for fotonettstedet Akam.no og senere Fotomagasinet.no og har mye erfaring.

Foto.no ble startet i 1996 av CF Wesenberg.


Dersom du lurer på noen og/eller har kommentarer/innspill; ta gjerne kontakt med oss på info@foto.no eller telefon 46 46 24 24.


Foto.no opererer på følgende nettsteder:
www.foto.no - butikk.foto.no - www.foto.se - www.foto.as - www.kameraregisteret.no og www.kameraregisteret.com

Ansatte

Elin Sandvik
Markedssjef
Tidligere Gründer og Markedssjef i FotoVideo. Elin har jobbet i fotobransjen siden 1985. Glad i å være ute, gjerne turer i skog og mark.
Andreas Helgesen
Teknisk ansvarlig - foto.no
Andreas har tidligere tilsvarende erfaring fra FotoVideo og Scandinavian Photo siden 2001. Andreas har en stor interesse for stisykling, downhillsykling, wakeboard, snøbrett.
Bjørge Bråthen
Driftsansvarlig
Tidligere daglig leder i FotoVideo og Scandinavian Photo. Bjørge liker duppeditter og sportslige aktiviteter, men til daglig bruker han tiden sin på at det alle meste i Foto.no fungerer som det skal.
Fabian Falch
Teknisk ansvarlig - foto.no
Fabian har driftet foto.no teknisk siden 1996 og er lidenskapelig opptatt av teknologi og barneidrett ved siden av foto.
Gabriel Malka
Fagselger
Gabriel kommer fra Nice i Frankrike og jobbet med foto siden 1980. Først i Canada og siste 35 år i Norge. Først 25 år i Fotohuset på Karl Johan og siste 10 år FotoVideo/Scandinavian Photo. Gabriel kjøpte første Nikon F i 1971 og er også glad i musikk (jazz og klassisk), film og fotball. Han er spesielt glad i sine 2 barnebarn.
Jorunn Sjølli
Fagselger
Linus Børjes
Fagselger
Linus kommer fra Interfoto og blir vår videoekspert. Linus er for tiden i pappapermisjon. Han liker å spille i band og elsker å filme på fritida.
Morten Nybrott
Salgssjef Web
Tidligere webansvarlig i FotoVideo. Før dette jobbet han med å etablere Posten Norge sine portaler slik de fremstår i dag. Brenner for foto, droner og ikke minst sin motorsykkel som han titt og ofte er å se på. Morten er arkitekten bak nettbutikken til foto.no og vil være å treffe på Chat og hjelpe deg hvis du står fast i nettbutikken.
Otto Motzke
Markedskoordinator og kreativ designer
Otto jobbet i FotoVideo/Scandinavian Photo siden 2004. Otto er en lidenskapelig windsurfer, og bruker det meste av fritiden til enten å vindsurfe eller å fotografere vindsurfing. Lurer du på hvilket objektiv som er best for slike øvelser så har Otto svaret. Andre interesser er sykling og snowboard.
Roar Sandvik
Daglig leder og fagselger
Roar er tidligere gründer av FotoVideo og har jobbet i fotobransjen siden 1984. Glad i vin og godt selskap
Siamak Pakzamir
Fagselger
Siamak har lang erfaring fra fotobransjen. Han har jobbet for FotoVideo og Scandinavian Photo og før det Foto Knutsen Pro og Oslo Kameraservice. Siamak er glad i fotball og er selvfølgelig foto- og videoentusiast.
Thomas Reisæter
Fagselger
Thomas er tidligere fagselger i FotoVideo/Scandinavian Photo siden 2006. Han er utdannet fotograf ved Norsk Fotofagskole og jobbet i fotobransjen siden 1993. Thomas jobber for Tv2 som pressefotograf på kveldstid og har de siste årene jobbet med storkunder i bransjen. Thomas er også glad i sjakk og fotball.
Erik Faarlund
Ansvarlig Redaktør
Erik er mest kjent fra Akam.no. Ikke fullt så kjent fra Fotomagasinet.no og FotoVideo. Erik har vært i bransjen siden 2005 og har brukt mye tid på å leke med stæsj og studere piksler på nært hold. Erik liker å reise og alt som har med kameraer å gjøre. Til og med å ta bilder med dem.
David A Bruun-Lie
Webansvarlig
David har utviklet foto.no nettsidene siden 1996. David knytter fotointeressen sammen med interessen for reising og dykking.
Åpne uskalert versjon i eget vindu