Varsle Foto.no
Erfaringer
Frode J.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Raks arbeidsflyt, solig bygget og alle de gamle linsene passer.
Blits-eksponering er helt jævlig, tåler ikke noe serlig med vann, auto-hvitbalanse er i øst og vest, lysmåleren er langt fra så stabil som på min gamle F90X. Kameraet er alt annet enn bra. Låsing av fokus og lysmåling forandret fra F90X, noe jeg likte dårlig.
Ett nødvendig onde da det kom, men man lærte da å leve med det.
Erik G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Det eneste kameraet jeg ikke ville ha, ble mitt kjæreste verktøy noensinne. Et veldig greit kamera, som kanskje er litt undervurdert i forhold til bildekvalitet. Jeg er blandt de første som fikk dette kameraet i Norge og har ikke rørt mine manuelle 35 mm. siden. Med tiden har jeg vokst med kameraet og nekter å slippe taket.

Teknisk er D1 en traktor, som sine analoge forgjengere. Mitt kamera har vært gjennom det meste, fra øll-bading til salvannsfiske og har virkelig fått kjenne gulvet et par ganger. Knapt uten skraper. Så kenge elektronikken holder i D1, regner jeg med at kameraet kommer til å følge meg til jeg stryker.
Blitzfotografering er en annen verden med Nikon D1. I tidligere tider lærte man seg til å vite hvordan blitzen oppførte seg i et opptak. Med Nikon D1 er det like morsomt hver gang bildene skal til desk. Blitz-styringen på Nikon D1 er grunn i seg selv til IKKE å kjøpe kameraet.

Batterilevetiden er nok på D1 som på andre kamera. Kolleger av meg har tidvis hatt større problemer med batterier på sine Canon-kamera enn meg. Men et Nikon-batteri tar kvelden uten å si godnatt. Jeg har faktisk tapt noen tusenlapper på dette og er nå veldig obs på å alltid ha med ferske batterier (noen jeg sjelden bruker).

Ellers har Nikon D1 en tendens til å miste gummi-drakten sin. Dette kan fikses med litt om og men, jeg fikk det fikset hos Nikon, og mistet det igjen etter en måned.
Du vil sansynligvis få det du forventer av et kamera om du velger Nikon D1, men digitale kamera eldes fort og du skal være klar over at D1 i dag ikke tilbyr noe mer enn et konvensjonelt kamera med digital film. Min erfaring i forhold til pressen er at Nikon D1 holder mål på alle måter bortsett fra blitz-styringen. 2.7 megapixel er ikke mye å rope hurra for i dag, men sammenliknet med andre kamera i samme prisklasse (7-8000,-) er Nikon D1 et KUPP!!! Web-journalisten bør ikke gå for noe annet enn D1.

Jeg er sjeleglad for at det er en Nikon D1 som ligger og venter ute i veska.
Alexander T.
Konstruksjon:
-
Pris/ytelse:
-
Går igang på 3 året med dette fantatiske kameraet,
og i motsetning til mye annet digitalt utstyr blir dette bare bedre og bedre etter hvert som du lærer og bruke det.
De fleste digitale produkter i dag er '' Over the hill burn out´s '' lenge før man har lært seg og bruke produktet.
Et digital kamera på 3 året,er godt gjort i seg selv og jeg tror jeg kommer til og bruke dette kameraet i jobb helt til det faller fra hverandre,(Og det skal mye til...)
Kan anbefales på det varmeste,dette er et arbeids verktøy av de sjeldene.......
Har bare en ulempe, i ekstrem varme har diverse gummi deler,grep e.t.c. en tendens til og falle av,men dette er en bagatell da det bare er en dråpe super lim og alt er på plass igjen....
Dettte er en klassikker som er kommet for og bli,i motsetning til mange av sine konkurenter, og navnet ''Classic D1'' dukker oftere og oftere opp,i forskjellige sammenhenger......
Jeg tror neppe vi får en ''Classic S1'' eller en ''Classic D30'' he he he..........
Vi får håpe det kommer flere godsaker som dette og hans brødre i fremtiden......
Nå har jo til og med Canon Våknet, så vi får muligens en ny klassiker der...1D.
Men vi som vet bedre bruker forsatt Nikon........
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu