Varsle Foto.no
Erfaringer
Frode J.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Robust og meget pålitelig kamera, som virkelig tåler å bli brukt. Etter flere tusen eksponeringer er jeg like overbevist. Dette er ett meget godt kamera, alt bare fungerer. Og skulle blits være nødvendig så fungerer også det som på skinner. Muligheten til å låse fokus og lysmåling hver for seg var helt genial på f.eks. teater/konsert/opera. Muligheten med å ha grepe på eller ta det av er også en stor fordel, i motsetning til F5 hvor det ikke er mulig.
Hadde ved ett par anledninger Err i displayet, byttet batterie på oppfordring av Interfoto og siden da har problemet vært borte.
Ganske enkelt veldig bra! Frustrerende å gå fra dette til D1, som å gå tilbake ti år, dårlig fokus, eksponeringene var hips om haps og blitsen var helt jævlig. Men fikk se resultatet veldig fort på D1'en da....
Bernt Petter B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et meget godt kamera. Brukergrensesnittet er meget enkelt, hvilket gjør at det er lett å lære seg og lett og bruke. Har det meste av de funksjoner man trenger. Tilstrekkelig rask autofokus, og motorfremtrekk. Solid bygget kamera som ligger stødig og godt i hånden. Med MB-10 får man vertikalgrep og bedre grep for folk med store hender. Meget driftssikkert, har på fem år ikke feilet hverken mekanisk eller elektronisk. Batteriforbruk innenfor de grenser jeg finner akseptable.
Mangler automatisk alternativ eksponering og speillås.
Et kamera som ikke blir avleggs.
Toralf S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Profesjonelle egenskaper, solid og pålitelig. Likevel ganske kompakt hus med betjening som faller lett i fingrene. Det er ikke mulig å skylde på kameraet om du ikke kan ta bildene du ønsker med dette huset.
Nedblendingsknappen virker ikke med blenderautomatikk eller Programautomatikk. AF-området er bedre på nyere kameraer, der kan du også velge AF-punkt. Det blir et visst savn når du er vant til det, men er ikke vesentlig.
Et av de beste kameraene du kan kjøpe brukt, så lenge det er tatt vare på og i orden.
Ikke helt en F100 eller F5, men for de fleste behov et like godt verktøy.
David A B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et knallbra kamera jeg har hatt glede av i mange år.
Jeg har alltid hatt vertikalgrepet MB-11 koblet på kameraet, noe som gir et veldig stødig grep. Dette anbefaler jeg på det sterkeste. Ellers har kameraet alt du trenger - kjapp AF, dybdeskarphetsknapp, kjapp nok serie etc. Har også alltid hatt MF-26 databakstykket på, men har veldig sjeldent brukt funksjonene på den. Ikke nødvendig for min del.
Bruker mye batterier og krever bra batterier. Det var en del trøbbel med dette kameraet i begynnelsen - tilstadighet så låste kameraet seg og blinket Err i displayet. Hadde det til reparasjon på Interfoto, men det viste seg at jeg hadde brukt for dårlige batterier for kameraet :-( Etter dette har jeg bare brukt photo-batterier og har ikke opplevd problemer siden.

Et veldig bra semi-profft kamera som kan anbefales.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu