Varsle Foto.no
Erfaringer
Olav Agnar F.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kompakt, solid og reisevennelig. Godt og behagelig grep.
Kodak CCD som gir potensial til flotte farger og god dynamikk på lav iso.
Skarpt og lyssterkt objektiv: f: 1.8
Holder seg bra tross sin høye alder!
Iso over 200 frarådes. Noe treig AF. Ikke bildestabilisering.
Dette kameraet er aldeles ikke noe alt i ett løsning, men det kan gi svært bra resultat under gitte forutsetninger hovedsakelig grunnet kvalitetene med Kodak CCD og førsteklasses lyssterk og skarp optikk.
Krever dog en kyndig bruker.
Egner seg mindre bra for nybegynnere. Kameraet bør hovedsakelig være et supplement, og ikke noe hovedkamera.
Egner seg best til kreativt bruk, lite egnet til reportasje eller dokumentasjon da det er for treigt og upresist.
Konstruksjonen er veldig bra med super byggekvalitet og godt materialvalg. Kameraet i seg selv klarer seg bra mot tidens tann med tanke på hva man kan få til i ORF (RAW for Olympus), men man skal vite hva man gjør. Automatikk og JPEG er bare av begrenset interesse. Likevel; CCD fra Kodak kan virkelig levere varene!
Tor-Arne M.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kompakt, muligheter for mange manuelle innstillinger, vippbar LCD-skjerm + eget lite display på toppen, gode bilder med riktig fargebalanse, tar flere lagringskort som CF/xD/SM kort, godt grep, god kvalitet på kamerat, trådløs fjernutløser som standard, lyssterkt objektiv 1:1,8 - 2,6, RAW-filformat (RAW kan behandles i kameraet), blitz-sko.
Litt reg oppstart, støyende zoom, kan være lett å gå seg bort i menyvalgene for utrente. Dårligere autofokus i mørke, RAW-editor ikke med (kan lastes ned og implementeres i PS). Det er ikke backup batteri for dato og andre settings. På mitt kamera må jeg nå stille dato/kl.slett hver gang jeg bytter batteri. Det var ikke nødvendig tidligere, og jeg antar at det er en kondensator i apparatet som er gåen.
De lager ikke slike gode kompakte kvalitetskameraer mer. Jeg kjøpte det i aug. 2003 og det holder godt mål selv i dag. Skal du ha et bedre kamera må du opp på SLR. Dette vil fungere som mitt backupkamera i mange år enda. På bruktmarkedet bør dette kameraet være et godt kjøp.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu