Varsle Foto.no
Erfaringer
Thomas R.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Jeg har vært i besittelse av et S50 nå i ca 1 måned, og tatt litt over 500 bilder. Jeg har den svarte utgaven (US-modell?), og med et 1GB Hitachi microdrive-kort. Dette er mitt første digitale kamera, jeg har et EOS100 kamera fra tidligere. For å si det veldig enkelt: Dette er gøy!! Funksjonene på S50 ligner på EOS'en, slik at det har ikke tatt lang tid å bli kjent med det. Jeg har brukt kameraet på jobb som prosjektsjef i byggebransjen for å dokumentere hendelser. Har da brukt de forskjellige programinnstillingene med mest mulig automatikk. I tillegg har jeg brukt det til macro-foto, og diverse andre nærbilder, blant annet av fallende dråper (bilder ligger ute på foto.no). Da er de manuelle innstillingene benyttet. Disse er enkle å bruke, alt på en knapp. Jeg er veldig fornøyd med resultatene! Har printet ut bilder i A4, og er imponert! Den fysiske størrelsen er passe, slik at det er lett å ta med seg. Med 1GB-kortet er det rikelig med plass i minnet. Blitzen virker veldig OK til å være et kompaktkamera. Jeg er også fornøyd med lysstyrken, største blender er f/2,8 med vidvinkel. f/4,9 med full zoom er kanskje ikke å hoppe i taket for, men det fungerer. Lukkertid opp til 15s er også flott ved kvelds/nattbilder. Brennvidden tilsvarer 35-105mm for et 35mm kamera, noe jeg er fornøyd med så langt. Flere av konkurentene har mere tele på bekostning av vidvinkel, og jeg er ikke sikker på om det er noen fordel. Jeg synes betjeningen av kameraet er rimelig enkel, det tok meg noen få timer å lære det meste (tror jeg da...). Kameraet har også stativfeste i metall, det er bra! Festet er plassert i linje med objektivet.
Det eneste jeg kan pirke på så langt er batterikapasiteten. Det holder kanskje et par timer, noe som går fort når inspirasjonen først er der.... Den optiske søkeren er ikke spesielt presis i forhold til hva du faktisk får bilde av, slik at LCD-skjermen er stort sett alltid på (noe som reduserer batterilevetiden). Skyvedekselet over objektivet har jeg sett har fått litt pepper andre steder. Ja, det kan virke litt skrøpelig, spesielt rett før det føres til lukket posisjon (det kjennes som det er litt løst), men så snart det er helt oppe eller helt lukket virker det fast og fint. Man bør vel uansett ikke slenge et kamera i gulvet eller veggen?
Uten å ha noe å sammenligne med selv, vil jeg tro at man skal lete en stund for å finne et bedre kompakt digitalkamera. For min del tror jeg at det neste gang vil bli et digitalt speilrefleks fra Canon slik at jeg kan bruke optikken fra EOS100'n. Dette vil likevel ikke skje med det første.
For de som er på leting etter er kompakt digitalt kamera, og er villige til å legge ca 5000 kr i kjøpet, vil jeg absolutt anbefale S50!
Det finnes alltid rom for forbedringer, ikke sant? En 6 henger høyt....
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu