Varsle Foto.no
Erfaringer
Terje B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Veldig rask AF, veldig bra kvalitet på bilder tatt under greie lysforhold. Zoomen blir man vant til etterhvert, og jeg synes den fungerer veldig bra. Er veldig anvendelig.
Synes strammingen på zoomen er ganske dårlig. Jeg foretrekker å ha den veldig løst når jeg tar bilder, og heller låse den helt når jeg går med kameraet på skulderen. Man kan komme borti fokusringen, men etterhvert som jeg har blitt vant med linsa fokuserer jeg ofte litt manuelt selv om jeg har den på autofokus. Denne funksjonen(full time focus) er forresten superbra!
Veldig bra kvalitet både på bilder og byggekvalitet, men trenger litt øving for å mestres...
Som sagt trenger den litt tilvenning, men når man mestrer den er den meget bra
Geir P.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Meget bra objektiv til den prisen !!!!
Terje T.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Jeg har brukt objektivet mye til fuglefotografering på frihånd. I denne prisklassen finner jeg ikke noe bedre. Jeg var så uheldig å miste kamera (7D) med linse i vannet en gang. Kameraet ble søppel, linsa ble sendt inn til sjekk og kom tilbake med beskjed om at alt var i orden. Den har fungert perfekt etterpå også. Skyvezoomen fungerer fint for meg, bl.a. når jeg skal finne motivene mine i full fart
Når jeg sammenligner mine bilder med proffbilder tatt med dyre linser, kommer jeg til kort når det gjelder skarphet. Men som amatør er det bra nok for meg, og bedre enn det meste av billiglinser.
Jeg har lett etter alternativer som gir skarpere bilder, men finner ingen jeg vil bytte med og som koster det jeg som amatør er villig til å betale. Dyr opptikk veier, og jeg er mye på tur. Derfor kommer jeg til å beholde linsa i overskuelig framtid. Jeg er fornøyd!
Litt trekk for skarphet på full zoom.
Bjørn Willy H L.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Rimelig rask og presis autofokus. Stabilisator er et kjempepluss. Attraktive brennvidder som passer til så mangt - portrett, reise/landskap, dyrehagen, utendørs action og mye mer. Objektivet føles meget solid som alltid med Canons L-serie. Du finner ikke noe mer lyssterkt enn f5.6 på 400mm i denne prisklassen. Push-pull-zoom skal visstnok dra inn støv, men det spiller liten eller ingen rolle siden det er laaangt ute av fokus uansett (ville heller bekymret meg for støv på kamerasensoren, for å si det sånn). Jeg kjøpte en 100mm Macro 2.8 L IS samtidig med 100-400 objektivet, og etter 6 måneders flittig bruk er jeg ikke i stand til å se forskjell på støvmengde inni de to (sjekk støv inni objektivet med lommelykt inn i den enden av objektivet som festes på kameraet i et mørkt rom). Selv splitter nye L-objektiver har støv inni.
Objektivet er ikke voldsomt lyssterkt, så hvis du skal bruke det til action innendørs blir det å vri opp ISOen og la det stå til. Bruk heller et 200mm F2.8 eller en 70-200 F2.8 hvis mulig. Veier en del mer enn f.eks EF 70-300 F4-5.6 eller EF 70-200 F4, så hvis du skal bære det lenge ville jeg vurdert om den heftige brennvidden virkelig er verdt det. Ville sterkt vurdert f.eks en Black Rapid skulderreim som objektivet+huset kan henge i, hjelper veldig mye på nakkeslitasjen!
Hvis man sammenligner brennvidder/kvalitet/pris er det vanskelig å komme utenom denne, forutsatt at man rettferdiggjøre å punge ut såpass med kroner (ca 13000 ny og ca 10000 brukt i skrivende stund) for et objektiv.
Solid konstruksjon, meget bra optisk, en femmer. I sin klasse er det ingenting som er i nærheten prismessig, en sekser.
Martin H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Solid byggekvalitet.Gir gode og skarpe bilder så lenge du ikke har for lite lys.veldig anvenelig.har brukt min både inne og ute og fått meget gode bilder.Du får mye linse for penga.Jeg har brukt denne på canon 40D og 5D mk2 og jeg kommer ikke til og selge denne før det kommer et bedre alternativ.
Pga push pull zoom så vil det over tid komme støv inn i linsa.Har hatt min i ca 1 år og ser det har kommet støv inn, men ikke av betydning for bildekvaliteten ennå.
Et knall godt allround objektiv som men altid burde ha i sekken.Har funket meget bra på begge kamerane mine.selv om det skal sies at på 5D mk2 så blir det merkbart bedre bilder med tanke på lys i forhold til 40D.Men er vel ikke mer en naturlig siden det er 2 forskjellige kamerar i 2 forskjellige klasser.
Her får du mye for penga, og et godt alternativ for dem som ikke har 40000kr + og bruke på zoom linse.
Ronny A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kan brukes til det meste, noe jeg også har gjort. Dekker 100-400mm + stabilisator, og koster bare en brøkdel i forhold til de dyre modellene.
Noen sier at skarpheten er dårligere i forhold de dyre modellene, noe som kanskje stemmer, men dette er noe jeg ikke har hatt nevneverdige problemer med.
Er også fornøyd med objektivets usm. Kan være greit i denne sammenhengen å bruke de to fokusområdene på objektivet aktivt: 1.8m og 6.5m.
Objektivet er ikke så lysssterk som sine dyre brødre, noe som merkes i skumringen/dårlig lys. Man må da kompensere med høyere iso, og mister naturligvis kvalitet. Bildestabiliseringen hjelper noe. Skyvemekanismen på objektivet er noe irriterende, men man blir vant til det. Holder meg alltid ett eller to blendertrinn over, når det er mulig.
Et utmerket objektiv for nye og erfarne fotografer, som ikke har arvet en formue eller har en jobb som gir en mulighet til å bruke store beløp på fotoutstyr.
Flott til portrett og fugler/dyr.
Et objektiv jeg aldri kommer til å selge, uansett hvor god råd jeg får;-)
...kanskje
Tom Rune K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
100-400mm er et supert objektiv, jeg har hatt mye glede av dette objektivet. Det er ikke det mest lyssterke objektivet ,men det kommer jo an på hva man bruker objektivet til!
Meget skarpt opptil ca.350mm.brukt på 20d.
Fra min side ikke noe negativt, jeg vet at noen ikke er helt tilfreds med skyvezoom . Jeg bruker begge typer og som andre sier .- det er en vanesak.
Helt supert.
Meget bra,skarpt og konstruksjonsmessig bra.
Jon Petter A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Har hatt dette objektivet et halvt års tid nå, og det er perfekt til actionfoto. Sylskarpt resultat. Skyvezoomen er en vanesak. Meget solid og velbygget.
Trond H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Meget godt fornøyd
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu