Varsle Foto.no
Erfaringer
Chris S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Byggekvalitet, ergonomi, vekt/str, ytelse på lav iso, benytter blant den "beste" optikken i verden. Lar seg lett kombinere med film M.
Crop sensor, uv/ir filter må benyttes, lite imponerende på høy iso.
Morten W.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Målsøker systemet i M8, bidrar til at du kommer nærmere motivet. M kameraet tvinger deg til å gå næremere, og å "bruke huet" når du fotograferer. Vi kommer nok aldri til å kunne erstatte fotografens ferdigheter med automatikk.
Målsøkerkameraer har en begrensning i brennvidde utvalget.
Men med hånden på hjertet. Det er en grunn til at kit objektiver har et brennvidde omfang på 18-55mm.
Du kan ikke blende ned og se skarphetsdybden ( Det kan du som regel ikke med speilrefleks heller, da mattskiven blir veldig mørk og grov).
Det er et kamera som gir deg tilbake kreativ og teknisk kontroll. Det er en rekke instillinger i et kamera som påvirker det ferdige bildet, og nettop teknisk kontroll er en viktig del av den kreative prosessen. Samtidig har du kontroll over øyeblikket. Det avgjørende øyeblikk, nettop på grunn av målsøkeren har kameraet en meget rask responstid.
5 bilder i sekundet blir aldrig det samme. Det er et faktum at mange av de mest anerkjente fotgrfer, har tatt sine beste bilder nettop med Leica målsøker kameraer.
Dette blir en engangsinvestering. Jeg ser ikke etter kameraer mer.
Gunnar H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et utrolig kamera.
For meg en helt ny måte og fotografere på,utfordrene og morro.
Prisen?
Alt Nikon utstyret mitt (kr 100.000 ++) støver ned,
Kvalitets følelse og eieglede som varer.
(Har hatt kameraet siden introduksjonen i Norge)
Gir topp karakter på pris, da man sparer mye i lengden. Nye modeller fra Japan tiltrekker meg ikke lenger. (Måtte før alltid ha det nyeste og "beste", koster mye!)
Carl Einar S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Etter en lang runde som begynte med Leica M og film, og som gikk over i digitalt (Nikon D40/D300), er jeg nå tilbake til Leica. På mange måter er det som å være "hjemme igjen".

M8 adskiller seg på to måter fra Nikon D300: Jeg tar langt færre bilder og tenker meg mer om der D300'en brant avgårde 10 utmerkede jpeg-filer. På den annen side er DNG-billedfilene fra M8 bedre enn det jeg har vært vant med (i allefall så lenge jeg holder meg på ISO 640 eller lavere).

Det positive med M8 er optikken, byggkvaliteten og filkvaliteten. Kameraet er kompakt og lite dersom man ikke setter på de største og mest lyssterke objektivene.
Det som kanskje var mest negativt tidligere var prisen, men brukt får man nå en M8 for samme pris som en "halvproff" DSLR, så jeg kan ikke egentlig finne noe negativt å henge meg opp i.
Et entusiastkamera som, kjøpt brukt, nå bringer Leica-optikkens kvalitet innen rekkevidde for de fleste.
Pris/ytelse basert på dagens bruktpriser på M8
Michael H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Markant bättre än Epson R-D1. Bättre upplösning, åtminstonde ett stop mindre brus, större buffert och bättre sökare.
Kostar mycket.
Det idag bästa valet för att fota digitalt med en avståndsmätarkamera.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu