Varsle Foto.no
Erfaringer
Christian W.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Leverer skarpe bilder som kan matche endel fast optikk. IS fungerer supert. Byggekvalitet som er av super kvalitet. fokus og zoom er internt. Relativt lett objektiv.
Bruk av IS under video opptak kan støyen fra IS høres. Dette er spesielt ved intern mic eller ekstern mic som er nærme kamera.
Noen trenger 2.8 mer en andre. For de som "klarer" seg med 4.0 er dette supert objektiv som leverer skarpe bilder og er lett og drasse med seg da det er ca halvparten av vekten til 2.8 IS II.
Gir den 5+ med tanke på IS støyen som kan være litt skjemmende for videographer.
Bjørn Willy H L.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kvalitet fra innerst til ytterst. Zoom og fokusringer er store, lette å finne og beveger seg med passe lett motstand. Relativt lett vekt. All zooming og fokusering skjer inne i objektivet. Utrolig skarpt på alle brennvidder og blendere fra senter til hjørnet av bildet. Forvrengning er det minimalt av. Stabilisatoren fungerer fantastisk bra, bare den som er i 100mm 2.8 L USM IS Macro føles like bra av det jeg har prøvd. AF-hastighet er omtrent som andre Canon-objektiv.
Man må huske å skru av stabilisatoren når det er stativmontert, ellers blir det bevegelsesuskarphet i bildet. Kunne godt hatt en raskere AF-motor.
Dette er et kremobjektiv. Har du råd til den og brennvidden er noe du ønsker deg så er det bare å slå til. Er så mye mindre og lettere enn 2.8-utgaven at det er lite tvil etter min mening. Dette objektivet står seg til og med godt i tester mot objektiver med fast brennvidde (har ikke gjort sammenligningen selv, støtter meg på slrgear.com), og det er helt eksepsjonelt for et zoom-objektiv. Perfekt!
Det er lite å trekke for på konstruksjon, og veldig mange plusser. Klar 6-er. Her får man virkelig det man betaler for, vil gjøre nytten i mange mange år framover, en klar 6-er.
Lars Henrik K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Sylskarp allerede ved full blender, IS som fungerer utrolig godt, rask autofokus og relativt lav vekt.
Det eneste må være at prisen for dette objektivet pr dags dato er 12.500,- Litt i overkant synes jeg.
Sykt godt objektiv som er en glede å ta bilder med. Med 5D eller 40D sitter fokusen som et skudd. Selv følgefokus på små hurtige objekter (modelljetfly for eksempel) fungerer utrolig bra.
Farger, oppløsning og kontrast er helt i toppklasse. IS fungerer veldig bra. Sylskarpe bilder på 200mm og 1/15 sek.
Rett og slett det beste objektivet jeg noen sinne har brukt. Jeg har aldri følt et behov for blender 2.8
Bare 5 stjerner i pris/ytelse pga noe høy pris.
Finn M G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et av Canons skarpeste zoomobjektiv, meget skarpt selv på full åpning. Meget god stabilisator (IS). Lett, kompakt, god solblender.
Ikke så god lysstyrke som f2,8 varianten gjør det vanskeligere å kontrollere skarpheten i søkerbildet.
Et meget godt objektiv uten egentlig noen feil som anbefales på det aller varmeste. Dette objektivet er et bedre kjøp enn den dobbelt så dyre Canon EF 70-200/2,8L IS som har problemer med skarpheten på full blenderåpning. Men på den annen side: en erfaren fotograf som vet hva han trenger av brennvidder hadde nok heller valgt en av de to faste objektivene 135/2L og 200/2,8L, evt begge, grunnet lysstyrken som utgjør en stor forskjell i praktisk bruk. Men for de som er usikker på hva man trenger er det mer safe med en zoom...
Testet ut på Canon EOS 5D mk.II
Morten M.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Skarphet, Skarphet, Skarphet, dette er en av 2 objektiver jeg vil sette som best av alt. IS fungerer prikkfritt.

Leverer kvalitet jeg ikke har sett før. Man tror ikke det før man ser det. Helt utrolig. Testet på 5Dmk2 og det kan ikke sammenlignes mad noe annet jag har testet. Skarpt på alle blendere. skarpere på f4 enn f2.8 is.
Nada
Du tror det ikke før du får se det!!!
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu