Varsle Foto.no
Erfaringer
Mikael S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Herlig objektiv som gir en meget retttegnende opplevelse av motivet, skarpt er det også, som vanlig med Canon L så er kontrast og farge på toppnivå
På fullformat så er det i hovedsak bare vidvinkel til ekstremvidvinkel.
Bjørn Willy H L.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Er den minste og letteste L-klasse fullformat-zoomen fra Canon, vekt kun 475 gram. Normalt rask autofokus som fokuserer inn til 28 cm fra sensoren, dvs ca 12 cm fra front av objektivet. Er svært solid bygget, som alle L-objektiver. Ytre er laget i metall og det er gummierte grep for zoom og fokus. Brennviddene er jevnt fordelt på zoom-ringen. Fokus og zoom skjer inne i objektivet. Skarphet er generelt meget bra, men som vanlig blir det bedre opp mot blender 8. Fokuserer raskt også.
Skulle gjerne sett den noe skarpere ut mot kantene på 17mm på fullformatbrikken, men går man opp mot blender 8 blir det meget bra over det hele.
Har tatt noen av mine absolutt beste bilder akkurat med dette objektivet. Anbefales på det varmeste som en super-vidvinkel til fullformat, men også som et solid standardobjektiv til 1.6 crop-kamera, spesielt hvis man planlegger å bruke penger på et fullformathus en vakker dag. Hvis det er viktig for deg å unngå brytninger i objektivet når det rettes mot sola, ta en titt på denne linken - http://www.kenrockwell.com/canon/lenses/17-40mm-performance.htm.
Canon mangler det siste lille på vidvinkelsiden. Hvis man teller piksler kommer det ikke helt opp mot det Nikon leverer. Trekker derfor litt og havner på en femmer både på konstruksjon og pris/ytelse.
Quang N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
God konstruksjon "L", fine og gode bilder, bra pris for en vidvinkel.
F4, ellers ikke no spes annet.
Veldig fin objektiv til å ta bilder av landskap.
Om du leter etter en god vidvinkel til full format kamera til rundt seks tusen så er dette noe å anbefalle. Ellers finnes det rimeligere alternativer til APS-C som Tamron 17-50 f2.8 eller Sigma 18-50 f2.8 macro (Kvaliteten hos disse varierer endel så sjekk nøye før du kjøper).
Finn M G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Objektiv som tegner skarpt og fint helt ut i hjørnene på et 1,6x crop kamera. Dette er et L-objektiv og er dermed solid og godt bygget.
Dårlig skarphet utenom bilesentrum på fullformatskamera (f.eks 5D og 1Ds) spesielt på full åpning. Ikke bra selv etter nedblending på 17mm. På 17mm blir bildene svært mørke i hjørnene og må blendes kraftig ned. Kraftig tønnefortegning på 17mm.
På Canon fullformatskamera: (Sammenlignet dette objektivet med den dyrere EF 16-35/2,8L mk.2) De to zoomene var ganske like men 17-40L er litt dårligere på det meste: mer vignettering (mørke hjørner) og dårligere skarphet utenom bildesentrum. 17-40L må blendes ned til minst f8 for å unngå mørke og uskarpe hjørner på full vidvinkel. Men selv etter nedblending er ikke skarpheten helt god utenom bildesentrum på 17mm. I området 20-40mm er skarpheten ok så lenge man blender ned et par hakk.

På Canon 1,6x crop kamera (f.eks EOS 7D): God skarphet også i hjørnene, ingen fortegning å snakke om. Likevel er skarpheten bedre, lysstyrken bedre, solblenderen mer effektiv og zoomområdet større på EF-S 17-55/2,8 IS. I tillegg har sistnevnte objektiv stabilisator (IS) og er dermed et bedre valg. Et annet godt valg er den nye EF-S 15-85mm'ern.

Konklusjon: Et billig objektiv og får dermed karakteren Bra, men når man har brukt mye penger på et fullfomratskamera bør man koste på seg god optikk også. Da velger man heller EF 16-35/2,8L mk.II eller fastoptikk.
Til 7D eller et annet crop-kamera ville jeg heller valgt EF-S optikk, f.eks 17-55/2,8 IS som gir minst like god skarphet, har bedre lysstyrke og har i tillegg IS (stabilisator).
Dette objektivet burde derfor ha blitt erstattet med bedre bildekvalitet og IS. Det kommer nok.....
Jeg har hatt 3 ulike versjoner av dette objektivet, alle med omtrent samme ytelse.
Thomas A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Dan A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Skarp
Ingen 2.8 eller IS
Mathias I.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Skarphet: 10/10
AF-hurtighet: 10/10
AF-lyd: 10/10
ikke så lysskarps men scorer alt og mer enn det på skarphet og perfekt resultat :D
KONGE
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu