Varsle Foto.no
Erfaringer
Terje A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Svært lite fortegning til zoom å være, svært skarpt, en egen "smell" i fargene som gir prikken over i'en, et perfekt objektiv for fullformat, både mhp brennvidde og optisk kvalitet.
Et VELDIG stort og tungt objektiv. Krever et relativt stort kamerahus med godt grep, dette er ikke det objektivet du henger på en liten DSLR :-) Du blir også veldig sterk i armene etter å ha brukt dette objektivet en stund :-)
Et fantastisk objektiv, en perfekt standardzoom for 5D, fortrinnsvis med batterigrep så du virkelig får godt tak. Om du kjøper dette objektivet brukt: vær oppmerksom på at et objektiv med så mye tungt glass i linsegruppene er tildels mer utsatt for støtskader enn lettere objektiver. Vær nøye med hvor og hvem du handler fra, og unngå å kjøpe usett og uprøvd.
Selv om man nok kan hevde at den nye 24-70 f/2,8 IS II er bedre på flere punkter: den gamle versjonen har det lille ekstra som gjør den mer enn jevnbyrdig.
Finn M G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Stor, god og meget effektiv solblender: en meget genial løsning der solblenderen blir dypere når man zoomer fra vidvinkel mot tele. Meget bra optisk i området 28-50mm. God lysstyrke.
Ikke helt topp skarphet på 70mm og i hjørnene på 24mm.
På 24mm og f2,8 blir de ytterste hjørnene mørke og uskarpe med et fullformatkamera. Det anbefales derfor å blende ned en par trinn. I tillegg er 24mm plaget med tønnefortegning.
Ellers er objektivet tungt, og den meget dype (og dermed gode) solblenderen tar stor plass i fotobagen.
Og et lite tips til slutt: Dersom man skal kjøpe dette objektivet brukt skal man være oppmerksom på at ved 24mm blir objektivet ganske langt og ved røff behandling kan objektivet blir noe slarkete sideveis som i verste fall kan gå ut over bildekvaliteten i hjørnene. Zoom derfor ut til 24mm og sjekk om det er slark før kjøp.
Helt ytterst i hjørnene på 24mm og full åpning er skarpheten dårlig med kraftig vignettering. Samtidig har 24mm kraftig tønnefortegning. Men i praksis er dette ikke noe problem da det, ikke er sjenerende på de aller fleste opptak. For det andre: for de som bruker Adobes RAW-konverter vil denne automatisk rette opp tønnefortegning. Det geniale er at når dette blir gjort vil samtidig de uskarpe hjørnene forsvinne ut av bildeflaten. Men da er ikke lenger dette 24mm men mer 25-26mm. Er man sær på kvaliteten anbefales den nye mk.II versjonen.
Magnus B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Meget kurrant brennvidde, fantastisk skarphet helt ned til F2.8, fulltime MF, topp byggekvalitét, ekstra utstyr som solblender og en liten bag.
Ingenting? Om du synes 1kg er tungt er det dags å ta noen pushups og prisen gjenspeiles i kvalitéten.
Verdens mest allround objektiv? Perfekte objektiv for min del fyllte alle min kriterier, angrer ikke ett sekund!
Arnold A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Er du på utkikk etter et godt objektiv til portretter, innendørs fotografi, natur & landskap med mer, trenger du ikke til å lete lengre. Denne linsen overgikk alle forventingene mine! Byggekvaliteten oser L optikk og med inkludert solblender, værtetting, stille fokusering og bag kan det ikke bli bedre! Den er sylskarp selv på maksimum blender 2.8, og du får en helt utrolig smooth bokeh som slår 50mm 1.8 II fastobjektivet mitt. Eneste minuset er at den er litt tyngre enn de andre L modellene 24-105 & 17-40 L, men dette tar den igjen på fast blender. Det er mange ganger man har bruk for 2.8, fordi det som oftest ikke holder med f4 ved inne bruk eller lignende. Denne sitter på min Canon 7D med Battergrep 99% av gangene, eneste gangen jeg bytter er når jeg trenger 300mm til naturfoto. Ellers har man en macrofunksjon på linsen som funker utrolig bra! LØP & KJØP!
Hvis man skal kjøpe en god film-linsen ville jeg derimot gå for 24-105 L med IS fordi den blir bedre ved hånholdt film. (24-105 bruker blandt annet DigitalRevcom på youtube), men er du en seriøs fotograf som krever det aller ypperste hadde jeg gått for denne linsa!
Et ypperlig objektiv! Brukes oftest!
Det BESTE kjøpet jeg har gjort siden jeg ble ihugga fotograf!
Jan R H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et meget bra allroundobjektiv hvor bildekvaliteten og byggekvaliteten er meget godt ivaretatt. Jeg har brukt objektivet på 40D med bra resultat, men på min nyinnkjøpte 5D Mark II viser objektivet sider jeg ikke så med 40D:-)

Senterskarpheten på f/2.8 kunne vært noe bedre, men nedblendet til f/3.5 er senterskarpheten meget god. Litt mer vignettering på 70mm enn ønsket. Fra f/4.0 er resultatet meget bra. Uansett korrigerer Canon DPP vignettering bra. Jeg bruker 24mm mest til landsakapsbilder og nedblending til minimum f/5.6 gir best resultat her.
Alt i alt meget godt fornøyd med dette objekivet.
Quang N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Skarp, L objektiv, konstruksjon på topp nivå, stor solblender medfølger. Bruker dette objektivet 90% av gangene jeg er ute og tar bilder.
Litt stor og tung for noen men passet meg perfekt, kvalitets glass veier vel litt. Tenkte først at den kunne ha trengt IS, men egentlig ikke. Jeg ville heller hatt 24-70mm II F2.0 enn 24-70 II F2.8 IS.
Fantastisk på full format kamera, den er "ok" hos crop kameraer og det finnes bedre alternativer som ef 17-55 f2.8 / tamron 17-50 f2.8
Ernst V.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Slett ikke så tungt som jeg fryktet. Av en eller annen grunn har jeg aldri likt zoomobjektiver som endrer lengde, men om man har på solblenderen, så synes ikke dette. Den er nemlig festet slik at objektivet kun forlenges inni solblenderen. Og i motsetning til andre Canon zoomobjektiver, så er objektivet lengst i vidvinkelmodus og kortest i telemodus. Dette gjør at solblenderen alltid utnyttes maksimalt. Veldig smart!

Jeg byttet fra 24-105mm f/4L IS fordi jeg elsker bakgrunnsuskarphet, og f/2.8 gir større muligheter til dette. Det føles enda litt bedre på de fleste andre områder også. Har aldri angret et øyeblikk på at jeg byttet!

Ingenting spesielt.
Et perfekt allround-objektiv for Canon fullformatkameraer!

Edit 2010: Jeg har nå byttet ut dette objektivet med Canon 35mm f/1.4L. Føler dette fullstendig erstatter 24-70, til tross for kun én brennvidde.
Morten M.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Helt utrolig skarpt, spesielt nedblendet et steg.. kontrasten sitter som støpt og byggekvaliteten helt utrolig.

Denne linsa er trolig den beste canon har produsert noensinne!! Vidvinkelen er bra på fullformat.
Dyr og kunne vært is, men herregud.
På fullformat helt utrolig!!
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu