Varsle Foto.no
Erfaringer
Ernst V.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Har du noen gang kjørt en liten bil som føles som en stor? Jeg har litt av den følelsen med dette objektivet. Det kan jo frembringe en bakgrunnsuskarphet som man helst forbinder med mye lengre brennvidder.

Sammenliknet med 1.4-versjonen føles dette mye mer solid, har enda finere bokeh og bedre kontrast og fargegjengivelse, spesielt på de største blenderne. Med sin svært anvendelige brennvidde og fantastiske lysstyrke blir dette det ultimate normalobjektiv for fullformat.
Fokusmotoren skuffet meg. Den låter nesten like skranglete som på 1.4-versjonen og virker noe treg og nølende. 85mm f/1.2L II er en helt annen klasse i presisjon her (lydløs og treffer alltid fokus fjellstøtt), til tross for mye mer glass. Og i motsetning til 85L blir 50L liksom aldri 100 % skarpt, uansett hvor mye du blender ned (selv om det selvsagt er småpirk vi snakker om her).

Bildene krever noe mer etterarbeid mht. oppskarping og vignettering enn fra mine andre L-objektiver.
Fra f/1.2 til litt over f/2.0 finnes det ingen bedre 50mm. Men bruker du hovedsakelig blender fra f/2.8 og ned finnes det nok mer fornuftige alternativer.
Litt trekk for fokusmotor og skarphet (men listen er lagt høyt!).
Henrik B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Dette er kvalitetsoptikk! En helt fantastisk linse, som definitivt er verdt pengene. Ufattelig skarp, og autofokusen som jeg hadde lest mye om at skulle være treg, er rask som bare det.
Det negative med denne linsen er at den er veldig vanskelig å fotografere med. Kanskje det også burde vært en fordel. Til portrettfotografering er denne MER enn ypperlig, men personlig så synes jeg bruken blir litt vel snever for prisen
Hos meg får den ikke helt toppkarakter fordi jeg føler linsen blir litt for snever. En 50mm F1.4 passer mye bedre til deg som vil ta portrettfoto samt annen fotografering med en fast 50.
Tom Egil A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Hadde lest mye forskjellig om dette objektivet, så litt skeptisk var jeg. Er veldig fornøyd med hva dette objektivet yter, helt fra største blenderåpning. Det er skarpt, har en rask AF og gir en flott difus/bluret (god bokeh) bakgrunn ved bruk av de største blenderåpningene til f.eks portretter. Bruker dette objektivet på Canon 5D mkll, og jeg er veldig fornøyd med den kombinasjonen.
Ikke noe forløpig, eller det er relativt kostbart, men jeg synes likevel det virkelig er verdt prisen med tanke på hvilken kvalitet det leverer.
Om dette er en brennvidde du har brukt for og passer til budsjettet, så er det ingenting å lure på, dette er desidert den beste 50mm jeg har prøvet. Dette kommer til å bli et av mine mest brukte objektiver
Jarle A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Veldig fornøyd med dette kjøpet. Skarp, relativ rask(rask nok) bra også på stor blender. Overaskende bra helt ned til 1.2 synes jeg. Solid, pakkning som tetter mot kamerahuset. Faktisk et solid portrett objektiv.
Tungt (hvis det er negativt) gjelder bare når man skal bære det. Når man fotograferer er det bare en fordel
Et superbra objektiv, som andre skriver om objektiver her er det nesten umulig å ta det av etter at det er satt på. Kvaliteten er så bra at man bruker det hele tiden. Også en fordel med normalobjektiv er at man tenker mer på fotograferingen og forflytter seg for andre utsnitt.
Mitt beste objektiv
Pris spiller ingen rolle her, har man råd til det og trenger det er dette top class.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu