Varsle Foto.no
Erfaringer
Kenneth U.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Det er ikke mer enn tre måneder siden jeg kjøpte meg dette kameraet etter å ha gått fra Nikon D60, men jeg er veldig fornøyd med byttet til E-30. Det er et kamera som utfordrer kreativiteten i deg med mange "andre" funksjoner som f.eks. popkunst og kornet film med mer.
Jeg er fornøyd med ergonomien og plasseringen av knappene og det passer veldig godt til hånden, noe som får det til å føles naturlig.
Det er litt kjedelig at huset ikke er værbestandig, da det kunne vært naturlig til den prisen. Det er tydelig at Olympus leverer kavlitet men derfor koster det også mye, også når det gjelder four-thirds objektivene.

Til slutt vil jeg nevne ISO, der jeg som regel ikke bruker mer enn 800 pga. noe støy som kan virke framtredende ved ISO 1600 og 3200, selvfølgelig i forskjellig grad. Nå bruker jeg veldig lyssterke objektiver, og det er derfor ikke noe stort problem for min del, men tenkte det var greit å nevne.

Ellers er det lite å sette fingeren på..
Totalt sett er dette et kamera som leverer og man kan være enig eller uenig, men jeg synes det strekker seg opp mot D90 og kanskje litt over Nikons semiproffe hus. Det kan ihvertfall sammenlignes, også med Canon EOS 50D. Dette er et kamera som jeg i høyeste grad kan anbefale til dere der ute som er i tvil om dere vil gå for Olympus. Jeg har sett at mange store fotografer holder seg til Olympus, og E-30 kan måle seg opp mot E-3 for det er et nytt kamera som har mange andre funksjoner som E-3 ikke har, men dette er også gjensidig, såklart. Rett og slett imponert over kameraet og det det leverer.
Jeg gir det disse karakterene rett og slett fordi det fortjener det. Olympus E-30 må rett og slett bare prøves da det er et kamera med kvalitet!
Torstein H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
* God ergonomi. Knappene sitter på rett plass og kamera sitter som klistret til hånden i bruk.
* Rask lukker med 1/8000 og 1/250 x sync.
* Mange tilpassningsmuligheter og innstillinger
* Olympus optikken! :)
* Brukbart dynamisk område
* Innebygget IS med all optikk
* Utvipp- og vridbar LCD skjerm meget bra for makroarbeid og foto i underlige vinkler.
* Kontrollpanel innstillinger, hurtigtaster og menyer. Det er ofte 3 ulike måter å gjøre det samme på, etter hva som passer.


* Noe mer støy enn de beste APS-C kameraene, men greit opp til ISO 1250, 1600 brukbar, mens ISO 3200 bare er til nøds bruk.
* Ikke den største søkeren, men den er helt OK
* Noen innstillinger og funksjoner er litt godt gjemt i menyene.
* Noe sterkt AA filter på sensoren, men filene skarper fint opp.
* Mangler værtettingen til E-30
Et meget godt og driftsikkert kamera.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu