Varsle Foto.no
Erfaringer
Tim J.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Liker utsnittet med crop faktorn (56 mm) som blir allround objektiv. Liten, lett og skarp! Testet mye på f.2, som funker bra men selvfølgelig skarpere jo mindre blender en bruker. Ser indikator da fokuserer med MF på min EOS 450D.
Finner ikke fokus der det ikke er mye kontrast og da begynner motorn å gå varm da søker, hehe. Motorn låter da mye, i hvert fall om man sammenliger med USB optikk (her flere av). F2.0 krever nøye innstilning med fokus som kan være vanskelig. MF tar tid da er lite tolerense mellom skarpt/uskarpt.
Lurte lenge på om jeg skulle kjøpe 28 mm (USM) eller denne. Er kjempe fornøyd med mitt valg. Liten, skarp og inspirende å ha med fordi den er lett og god. Anbefales. Så på youtube tester via DIGREV som anbefalt denne som crop normal der de også sammenlignet med EF 35 mm f.1.4 L optikk bl. a.
Kjøpt brukt fra foto.no så pris/ytelse blir deretter. Konstruksjonen er ikke helt på topp da savner Fulltime fokus og USM motor men bra nok for en amatør. Føler meg trygg på å ha med den overalt. Liker å ha lysterkt fast optikk som utfordrer deg som fotograf å tenke på kamera posisjon og komposisjon.
Bjørn Willy H L.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Mye positivt her... VELDIG lite & lett (jeg hører ikke til blant de som mener at tyngre = mer stabilt = bedre...), billig, lyssterkt og skarpt. Fokuserer ned til 25 cm fra sensoren. Min bruk av det er 90% innendørs uten blits. Til det formålet er den helt glimrende. Ideell brennvidde til fullformatbrikken innendørs.

Har ikke USM-motor, så man hører at den fokuserer. Snuten på objektivet stikker seg litt frem når man fokuserer, og er trolig litt sårbar for støt/slag hvis det kommer i skvis på en eller annen måte.
Dette er det objektivet du stort sett finner montert på kamerahuset i heimen hos oss. Er så lite og lett (210g) at du knapt merker at det sitter på, og fungerer flott. Jeg foretrekker denne foran EF 50mm 1.4 på grunn av mer passende brennvidde og minimum fokusavstand (45cm på 50-milimetern). Hvis du ser etter lyssterkt normalobjektiv til 1.6 crop sensor kamerahus bør du vurdere denne seriøst!
Lite trekk for relativt bråkete autofokus. Med en pris på rett over 2000 kr er den et veldig godt alternativ hvis man trenger lysstyrken.
Thomas H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et lite hendig objektiv som egner veldig godt som normalobjektiv på kameraer med 1,6x mindre sensor. Relativt lyssterkt er det også. Konstruksjonen er helt OK, men selvfølgelig ikke på høyde med L objektiv.
Fokusmotor av gammel type. Denne kan lage noe lyd, fokus kan også jage noe ved dårlig lysforhold. Objektivet er ikke det beste i kraftig motlys.
Et bra objektiv som er perfekt for de som vil ha et lyssterkt normalobjektiv på kameraer med crop sensor. Eller en moderat vidvinkel til kameraer med fullformat. Prisen står godt i forhold til ytelsen. Rask og god fokus til tross for noe støy.
Frank W. G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Liten og lett. Har en gnistrende god skarphet. God pris.
Litt mer lyd enn ønskelig ved fokusering. Kan også virke litt sped i byggekvaliteten, men med forsiktig bruk holder den forhåpentligvis mer enn lenge.
Finn brennvidde både på min 1,0, 1,3 og 1,6 cropfaktor.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu