Varsle Foto.no
Erfaringer
Finn M G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Fantastisk bildekvalitet: høy dynamikk, lite støy også på høy ISO og høy oppløsning vel og merke sammen med god optikk. God autofokus og mange muligheter til å skreddersy kameraet etter personlige behov.
Kameraet med batterigrep føles subjektivt tungt: tyngre enn enn tilsvarende Canon EOS 5D mk.III. Dette skyldes nok at ergonomien hos sistnevnte er helt fantastisk for mine litt store hender. Dårlig grensesnitt: Litt ulogiske menyer gjør at man av og til må frem med manualen for å finne innstillinger man sjelden bruker. Men det viktigste for meg som blåtimefotograf er meget dårlig kvalitet på LCD-skjerm ved LiveView i dårlig lys. Dette er rett og slett for dårlig, D810 blir grisebanket av f.eks Canon EOS 6Dn til under en tredjedel av prisen!
Et kamera med fantastisk bildekvalitet på 36Mpixels for den som skal lage store forstørrelser på over en meter. Kameraet har også svært mange muligheter for å skreddersys til ulike formål og ønsker, men grensesnittet henger ikke helt med da ting man sjelden bruker blir enkelte ganger vanskelig å finne. Her er Canon mye bedre! Sær på optikken: kjøpte kameraet sammen med den nye AF-S 80-400/4,5-5,6G ED VR zoomen, men ble svært skuffet da bildene på 300-400mm ikke ble helt skarpe. En AF-S 300/2,8G VR var meget skarp og god, men da jeg måtte ha zoom, ble løsningen å bytte over til Canon som nå har lansert den meget skarpe EF 100-400/4,5-5,6L IS II. Kombinasjon av LCD-skjerm og utvalg av optikk gjorde utslaget for meg. Må også nevne at jeg har eid tre Nikon kameraer: D3, D800 og D810. Med alle disse har jeg opplevd at kameraet en svært sjelden gang låser seg. Som sagt, svært sjelden, men meget irriterende når det oppstår. Slikt har jeg aldri opplevd gjennom de 30 år jeg har eid Canon....
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu