Varsle Foto.no
Erfaringer
Erik P.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et utrolig lite, lett og hendig lite kamera, her er det ingen vanskelige saker - det er bare å slå på kamera, sikte inn og ta bilder, et flott barnekamera til små fødselsdager.
Ingen zoom, 26mm F-2,8, som er en liten vidvinkel på APS-formatet, og innebygget blitz og skarphet. Alt fungerer riktig bra, og er helt "uspennede", det blir bilder av det man vil ha bilder av. Størrelsen er bare 57x86x26mm og vekten er ubetydelig.
APS-filmen gir mindre negativ enn 135 kompaktkamera og det vises. Unødvendig føles også den innebygdemuligheten til "panoramabilder" og 4:3 bilder, det er en kunstig sak, kameraet tar fremdeles bilde på hele negativet, det beskjæres i fremkalling. Merkelig er også måten negativene kommer tilbake på, i filmkanisteren, det gjør at man må ta ut filmen selv, dersom man ønsker å scanne negativene.
Et greitt lite kamera, bitte lite og enkelt å ha med seg, jeg har brukt det uten noen veske, dekslet foran objeektivet beskyttet linsa godt nok. Kvaliteten på selve kameraet ligger høyt over det man får i dag når det gjelder enkle point-and-shoot kamera.
Blir for dyrt å bruke APS, og alt for vanskeløig å finne film i dagens marked. Men det er et kamera jeg uten å blunke ville ta med i et stort familieselskap, hvor det var viktig å ha med bilder hjem, og størrelsen gjør at det ligger uten å merkes i ei dresslomme.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu