Varsle Foto.no
Erfaringer
Peter K.
Konstruksjon:
-
Pris/ytelse:
-
Bare en ulempe å anmerke: fremtrekksarmen er plassert for nære prismehus, slik at --iallefall min tommel-- har litt problemer med å komme til fremtrekket.
Audun S.
Konstruksjon:
-
Pris/ytelse:
-
Solid manuell 35mm speilrefleks med blenderprioritert lukkertidsautomatikk som er spesielt tettet mot fukt og dritt. Utskiftbar søker av titan (med blitzsko dog uten TTL-måling). Høyere lukkerhjul enn på F3 og bedre utløserlås. Mange mattskiver og søkere å velge mellom. Hp-søkeren er nydelig for brillebrukere. Manuell speiloppfelling. T-innstilling med egen utløser som ikke bruker batteri, uten tidsbegrensing (lukkeren står åpen til lukkerhjulet dreies vekk fra T). Mekanisk backuptid med den samme utløseren. Batteriet varer svært lenge. Nøyaktig sentrumsdominert lysmåler. Svært pålitelig og driftssikker lukker. Med blitzadapteret Nikon AS-17 (monteres over tilbakespolingssveiva) kan alle moderne TTL-blitser tilpasset Nikon brukes (kompensering på adapteret mulig). Adapteret har dreibar blitzfot. Motor Md-4 muliggjør bruk av fjernstyringsutstyr. Meget bra fremtrekk som kan utføres i en eller flere små bevegelser. God opptagerspole. P-modellen mangler ekstra sperre mot åpning av baklokk.
Mangler selvutløser, dobbelteksponering, snorutløsertilkobling og okularlukker som den vanlige F3 har. Søkerdisplayet er lite og belysningen av det fungerer dårlig (betjenes med en liten rød knapp som er vanskelig å finne). Horisontal spaltelukker gir litt lang synktid.
Pålitelig arbeidshest som kan benytte all optikk som er laget for Nikon F-fatningen.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu