Varsle Foto.no
Erfaringer
André M.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Jeg har et FM-kamera som ble kjøpt 15. oktober 1979 (dagen etter jeg ble konfirmert). Har aldri hatt behov for service. Kameraet er like godt sammenskrudd i dag som for 25 år siden. Kameraet er manuelt, med lysmåler riktignok. Kameraet er bunnsolid, kompakt, kompatibel med optikk som lages den dag i dag. Og ikke minst: Kameraet ligger godt i hånden.
Ingen automatikk. Mer en begrensning enn ulempe. Raskeste lukkertid er 1/1000 sekund. Blitzsync på 1/125.
Selger det ALDRI. Og vil fortsette å bruke det i 25 år til. En god følgesvenn.
Lars L.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Erfaring med FM-2:
Kompakt, og meget solid. Har alle lukkertider du trenger
(B, 1-1/4000s) og rask blitz synk (1/250), rimelig god ergonomi. Fungerer uansett temperatur (ikke batteriavhengig lukker) siden det er full mekanisk. Kort sakt en arbeidshest.
Mangler moderne elektronsik styring av blitz. Speilet bråker en del. En mindre og raskere motor ville vært en fordel.
Jeg har 2 stk hus av denne typen til mine 5 objektiver. Det eldste av dem har jeg brukt i 10 år, uten noen problemer. For den tid hadde jeg en Pentax Me super som hadde en genial gasdemping av speilmekanismen. Den funksjonen svaner jeg på FM-2. Hadde kameraet hatt denn + mer moderne blitz automatikk ville det vært perfekt. Men man kan vel ikke forlange alt..?
Toralf S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Hadde en Nikon FM (urmodellen) til den var nesten 20 år gammel, et helmekanisk hus bygd som et sveitsisk kronometer. Det eneste du trenger batteri til, er (den manuelle) lysmåleren. Skikkelig kompakt, metall hele veien, ligger utrolig godt i hendene, og meget stillegående. Du kan koble til motor og få mer enn 3 bps. En ulslitelig klassiker som kan bruke all Nikkor F og AF-optikk, riktignok uten AF selvsagt.
Blitzsynk ved kun 1/125 sek, ingen blitzautomatikk eller TTL-blitz i kameraet.
Dette er ''speilrefleksenes Leica'', dvs. et kompakt mekanisk hus av høy kvalitet. Nikon FM2 er minst like bra, og har du råd produseres fremdeles FM3a, med både automatikk, TTL-blitz og fulle batteriuavhengige mekaniske lukkertider.
Vurdert som et mekanisk, manuelt hus.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu