Varsle Foto.no
Erfaringer
Luis C.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Solid målsøker 35 mm film kamera med utbyttbar optikk. TTL blitz. Kan brukes både i fullt manuelt modus eller i auto. Dette betyr at man kan ha ganske bra kontroll over resultatet.
Lukker hastighet i auto fra 16s til 1/2000s, og 1s til 1/2000 i manuelt. Elektromagnetisk avslutter. Et bildes eller kontinuerlig motorisert fremtrekker. TTL direkt lysmåling. Automatisk filmfølsomhet stilling. Autofokus omkoblingsbar til manuelt fokusering. Dioptriks korrigering. osv. osv. Kamerahus i titanium. Dette gjør at selv om kamera har et meget avansert system, er ganske lett og virker hendig i hendende ved at funksjonene er logisk plassert. Etter hvert kan man håndtere kameraet uten å ta det ut fra øyet. Carl Zeiss optikk. LCD-display. Har ikke hatt kamera så veldig lenge, men fornøyd med bildene så lenge, gleder meg å få tak i flere linser.
Vanskelig å bedømme dybdeskarphet. Så vidt jeg vet, det finnes ikke super tele linser. Det finnes linser fra 21 mm til 90 mm og en zoom linse (35 - 70mm). Man kan dog bruke andre Carls Zeiss linser med konvertere.
Deilig kamera å ha i hendende og håndtere, dette gjør det lettere å konsentrerer seg i motivet. Laget av lettmetal, man kan kjenne at man har et solid og bra produkt som man kan stole på. Det blir ikke så mye gjettespill. Lett å bli kjent med. Akkurat passe komplisert. Enkelt men kompleks med mange muligheter. Man tar bedre bilder etter hvert. Prisen skremmer heller ikke for en så pass kompleks og fint apparat.
Hvis det finnes noen kamera som er solid og bra konstruert, så er det pressist dette og evt. G2. Carl Zeiss optikk behøver jeg nesten ikke å si noe om, det er topp. Pris/yttelse er også meget bra, i og med at det er nedsatt pris i noen av butikkene og spessielt hvis man skal sammeligne med Leica som koster nesten 3 ganger mer og er bare mekanisk og manuelt.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu