Varsle Foto.no
Erfaringer
Peter D.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et lite og lett i bruk kamera som er enkelt å ta med. Litt større enn de fleste lomme kameraer idag, men det er solid og har de fleste instillingsmuligheter de fleste kjenner fra speilrefleks kameraer.
Spesielt vil jeg nevne kontroll hjul og brytere for iso og eksponering er direkte tilgjengelig uten å måtte grave seg ned i menyer.
Objektivet er også relativt lyssterkt.
Bildekvaliteten er ikke bedre enn på mange billige kompakt kameraer. Billed sensoren er for liten, har for høy pixel-tetthet og dette skaper mye støy i bildet særlig når man bruker iso 400 og over.

Det er derfor vanskelig å få skarpe bilder innendørs uten å måtte ty til en blitz som ruinerer stemningen. Jeg klarte aldri å stille inn blitzen slik at den fungerte som en fyll-blitz, den var som regel altfor sterk eller for svak. Jeg har erfaring med SB28 og TTL uten at det hjalp meg.

Autofokus er et annet problem. Av uforklarelige årsaker var fokusen for ofte ikke klar, og kamera tok bilde som var uskarpt. Ved bruk av "face recognition" ble det litt bedre, men likevel ikke bedre enn man kan forvente seg av et billig kompakt kamera.

Et verre problem var alle "hot pixels" som etterhvert oppstod i alle bildene jeg tok. Da jeg hadde hatt kameraet i 2 år var det ca 10 hot pixels. Disse var spredt rundt om på bildet i alle farger; blå, rød, grønn, hvite, alle med sin faste plass.
Min konklusjon er å se seg om etter et kamera med større bildesensor slik som de nye EVIL kameraene. Canon G-serie er ikke helt i forkant når det gjelder kvalitet eller innovasjon, men de er brukervennlige.
Slett ikke ubrukelig, men det finnes mye annet som muligens er bedre til ditt bruk.
Kåre N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Er enig i kritikken fremkommet her tidligere, men vil føye til ett punkt som har med fargestøy eller kanskje mer presist fargebehandling å gjøre. Se under negativt.
Jeg kan ikke klage på batterikapasiteten. Jeg har fått opptil nesten 400 eksponeringer på en lading, men da uten særlig bruk av skjermen bak som spiser strøm. Samme batteri brukes jo i Canon 400D/350D, og der har jeg tilgang til hele 8 stk. på jobb. Men som ekstrakamera er G9 det beste av kompaktene. Solid kasse, ligger brukbart i handa (savner dog et bedre grep på forsiden) og RAW-muligheten er suveren. Beste ved G9 er det runde hjulet bakpå for hurtige innstillinger som man finner på Canon's DSLR. Virkelig topp! Har forresten et forstørret portrett i A2 størrelse av kona tatt med G9. Det er ikke verst å få et så stort bilde av G9 og rimelig skarpt.
G9 takler ikke sterke rødfarger! Jeg har en nabo med noen fantastiske roser hele sommeren. Disse har jeg eksperimentert med og sammenlignet G9 med Canon 30D og enkel standardoptikk for 30D. G9'en har ingen mulighet til å få med seg variasjoner i rødfargene. Svake skyggepartier eller de mest intenst solbelyste delene av rosene forsvinner i en grøt. 30D tar dette fint, selv med enkel Sigma-optikk. Søkeren er ikke all verden, så jeg må ofte ty til skjermen.
Er svært fornøyd med kvaliteten på nesten alle punkter.
Alt i alt er utmerket kamera, men det kostet litt vel mye med sine 4000kr. Hadde prisen vært 2500 eller noe mindre, ville G9 vært uten konkurranse pris- og kvalitetsmessig.
Birger F.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Alt fra Auto til manuelle muligheter. Liker kamerahus ala candidcamera med rammesøker. Innstillingshjulene er flotte og jeg bruker disse mye. Raskt å endre opptaksmodus.
Virker som dette er bygget for skikkelig bruk. Mao solid konstruksjon. Utrolig bra zoom-område.
Rask respons fra en "starter" kamera og til 1. bilde er tatt.
Var jo ikke bortskjemt med dette på min eller utmerkede Nikon CP 4500! Men så er det noen generasjoner mellom disse modellene. Liker også RAW-formatet. Det var egentlig det som avgjorde valget av G9. Liker denne måten å jobbe på. Den digitale måten å jobbe i mørkerommet.
Støy er vel det første som slår en. Men derfor finner jeg RAW-formatet som en god løsning. Som ihuga S/H-fotograf er dette ikke noe problem.
Ville hatt menyer som var litt mer logisk oppbygget. Lett, medium og avansert.
Batterikapasiteten kunne vært bedre. Dette har jeg alltid løst med en ekstrabatteri, ergo ikke noe problem.
Med en G9 nytter det ikke lenger å skylde på utstyret!
Med litt bruk av manual og prøving før en begynner å knipse så har en det en trenger og vel så det. Ikke la pixel-antallet avgjøre men skaff deg dette dersom du er ute etter et kamera som blir med mye oftere enn et speilreflekskamera på tur.
La deg heller ikke distrahere av testene som kritiserer dette kameraet fordi det ikke kan måle seg med et speilrefleks. Nei, det er IKKE en speilrefleks, men et knalgodt kompakt, ja faktisk det beste jeg har kommet over.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu