Varsle Foto.no
Erfaringer
reidar g.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
-Lite og lett
-Ligger utrolig godt i hånda (som et kompaktkamera)
-God søker
-Raskt i bruk (har hatt mange kameraer men alle tregere)
-Gode bilder selv med den minste og billigste zoomobjektivet
-Utrolig mange funksjoner både i kamera og video
-Fantastiske bilder i video, også med zoomen
-Lage bilder direkte etter videoshooten
-Dårlig batterikapasitet (vurderer ekstra batteri, NO PROBLEM)
-Touchscreen slår seg av og på for ukontrollert
-Ingen egen veske i hardplast (som Canon G10, G11)
Desidert mitt beste kamerakjøp ever! (har hatt Nikkormat, Minolta, Canon i speilreflex og kompakt) Verdt alle penga +
Bent N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Bildekvalitet, videofunksjon, vekt, god elektronisk søker.
Plassering av enkelte knapper, se min konklusjon!!
Touchscreen!
Likevel såpass stort at det er like greit å gå for et lite, full speilrefleks-type kamera. Mye av vitsen med mFT er vekk.
Har vært og er ytterst fornøyd med mitt Panasonic GF-1 kamera, men kunne gjerne ønsket meg en søker å se inn i, og noen flere pixler å croppe ut fra. Ytterligere forbedret høy-iso egenskaper er jo heller ikke å forakte.
Utviklingen går raskt, mye har skjedd siden jeg kjøpte Gf-1, og i stedet for å legge til en søker på GF-1, valgte jeg å gå til innkjøp av GH2 pakken.
Kjøpte dette kameraet (som et kit med 14-140mm) mest basert på mine gode erfaringer med GF-1 og alle positive tester av GH2 på nettet.
Men er noe skuffet! Det er med et kamera som med det meste annet: Det er ikke bedre enn det svakeste punkt, og mine problemer er:

1. Plassering av HVITBALANSE knapp. ALT for nære kant/høyre side av huset, og man kommer konstant borte i denne uønsket.
Dermed er man inne i WB menyen rett som det er, og ikke klar til å ta bilde før div. knappetrykk igjen er gjort først. Evt. tar man masse bilder med en eller annen upassende hvitbalanse. Kanskje ikke verdens undergang når man bruker RAW, men ytterst irriterende.

2. Touchscreen. Tanken er god, men den skulle absolutt vært til å slå av. Et av salgsargumentene til funksjonen er å lett kunne bytte fokuspunkt med ett trykk på skjermen. Vel...kanskje litt for lett. Plutselig har en finger eller NESEN berørt skjermen, og fokuspunktet er f.eks. langt ut på siden av søkerbildet!! Minus til Panasonic for ikke å gjøre det mulig å slå av denne funksjonen.

3. Reimfester. GF-1 har FASTE bøyler på huset som nakkereim tres direkte inn i. Enkelt og greit. GH2 har et litt annet system med et par trekantede spenner som igjen festes i reim og festepunkter på hus. Denne lille detaljen gjør at dette punktet får et "ekstra ledd" som i sin tur - noen ganger - utilsiktet dreier på knapp plassert like ved venstre reimfeste. Denne vri-knappen styrer valg av type fokus - som manuell eller autofokus - og dermed er man plutselig f.eks. i manuell modus. Ytterligere et stort irritasjonspunkt for meg.

Alt nevnt over gjelder kanskje ikke DEG - det må hver enkelt vurdere - men for meg...vel...jeg tror jeg holder meg til gode gamle GF-1. :-)

Dette kameraet kunne vært så utrolig bra, men nevnte problemer drar sterkt ned totalinntrykket for meg. Men dette gjelder kanskje ikke alle!
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu