Varsle Foto.no
Erfaringer
Tony Andre H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Lett, kompakt og solid bygget. Får det lett ned i jakkelomma på jaktjakka. Filkvaliteten er også meget bra. Morsomt kamera.
Får iike visning med svart/hvitt på skjerm ved foto i RAW. Litt dårlig batterikap. Ordnet det med et ekstra batteri. Ikke like rask autofokus som på speil, men bedre enn forventet. Søkeren er en vits.
Flott turkamera der man ikke ønsker å dra med seg speilet.
Øystein S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Svært god byggekvalitet (deriblant metall og høykvalitets plast) uten slark. En anelse retro-look, noe jeg liker. Flott kompakt formfaktor med hurtigknapper for det meste. Generelt sett svært god bildekvalitet ved normalt god belysning. Blitzsko gir økt funksjonalitet. Vippbar skjerm fungerer svært godt og gir bedre komposisjonsmulighet. Skjermen er relativt høyoppløst og gjengir farger nøyaktig. God batterilevetid.
Ikke det mest lyssterke objektivet. Markant støy på bilder ved bruk av høy iso (kan kompanseres med ekstern blitz). Litt kranglete og treg inn-/uttakelse av SD- kort i mitt kamera. SD - port i batteriluken ser jeg på som uheldig mtp. bruk av stativ. Noe treg respons dersom du raskt skifter på ulike parametre.
Alt i alt et flott reservekamera til mitt dslr. Mye mer kompakt og bærbart i de situasjonene hvor dette er å foretrekke. Kameraet støtter alle eksterne Canon - blitzer, og dette kompanserer en noe dårlig iso - ytelse.

Om du er på utkikk etter et kompaktkamera med generelt god bildekvalitet og har ekstern canonblitz fra før, vil jeg ikke nøle med å anbefale G12.

Dersom du ikke eier ekstern blitz til canon og/eller ønsker noe lettere og mer kompakt, ville jeg sett på alternativer med større blenderåpning; f.eks. Canon s95/S100, Panasonic Lumix LX5 etc.
Karakteren er basert på en sammenligning av ytelse opp mot mitt Canon EOS 450d påmontert en EF-S 17 - 85 mm. Støynivå er sammenlignet opp mot samme dslr påmontert EF 1,8 50 mm fastobjektiv.
Rune N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Avansert kompaktkamera med blitssko. Gode kontroller. Eget hjul for eksponeringskomp, opptaksmodus, ISO. Kjapt i bruk, komfortabelt å bruke. Optikken yter bra..Anti Shake fungerer forbausende bra. Fornuftig zoomområde med passe vidvinkel. Vater i kameraet er stort pluss.
RAWfiler. Inntil 1600iso fungerer med lite isostøy.
Noe dårligere dynamisk spenn enn jeg er vant til.
Gjennomsiktssøkeren er en nødløsning.
Jeg har lett lenge etter et akseptabelt kompaktkamera, og sett på alt som ikke heter Canon. Jeg må bare bøye meg i støvet. Innenfor denne kategorien kamera er det nesten bare Canon Gserien som fungerer.
Verden har endret seg. jeg ble ganskeforsynt med en elendig gjennmsiktssøker og mangel på dynamikk. Etterhvert finnes det mye som er langt bedre enn G-serien
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu