Varsle Foto.no
Erfaringer
jonas h.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Sony nex 5n er på mange måter et veldig bra kamera.
Det er lite og hendig og leverer bildefiler i toppklasse.
Mulighetene for brukertilpassing er stor, selv med få knapper har man dermed god mulighet for å enkelt nå viktige funksjoner som iso,hvitbalanse osv.
Kameraet fungerer som flere sier strålende med manuell optikk, selv bruker jeg av og til Nikon Nikkor ais 50/1,8 "short nose" og nikon series e 100/2,8.
Ellers er jeg svært glad i den gode videofunksjonen, og at det også leverer 1080/50p.
Tiltbar skjerm er også flott å ha, skjermkvaliteten er også flott, eller godt bygget kamera med grei ergonomi.

Av objektiver vil jeg spesielt anbefale Sigma 30/2,8 ex dn som jeg blir mer og mer imponert av.Skarhet og bildekvalitet generelt er stålende.
Sony 18-55/3,5-5,6 er også et bra standard objektiv, og fungerer utmerket med video takket være effektiv stabilisator og lydløs fokus.
Menyen kan være noe innviklet i begynnelsen.Stavivfesteplaten er noe liten og skjermen har litt lett for å få riper, en skjermbeskytter er en god innvestering.
Utvalget av originalopptikk er noe svakt, og 16/2,8 er opptisk ikke noe å skryte av.Men til video og nedblendet er det helt greit.
Mye for pengene, et kamera jeg har mye glede av:)
Flott å ha med når Nikon D7000 med objektiver er for stort og tungt.
Ole Å.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Jeg har hatt et Nex-5 kamera et år og har nettopp oppgradert til Nex-7. Jeg har prøvd flere Micro Four Thirds konkurrenter, som også er bra på sine måter. Men den egenskapen ved Nex-systemet som jeg finner ganske enestående, er muligheten til å fokusere manuelt med gamle "vintage" objektiver. Har en samling virkelig gode manuelle Contax/Zeiss- og Minolta Rokkor objektiver som har fått en ny vår etter at jeg skaffet min Nex-5 og 7. Funksjonen som gjør det hele veldig enkelt virker sånn at omrisset av det som er skarpt blir markert med rødt, gult eller hvitt i søkerbildet/på skjermen.
Litt uvant brukergrensesnitt, men det har gått seg til etterhvert.
Løp og kjøp! For de som måtte være interessert i slike gode gamle manuelle objektiver, har jeg dobbelt opp av noen brennvidder.
Trygve S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Lite,lett og hendig kamera som leverer førsteklasses bilde og HDMI kvalitet. Jeg ble glad i kameraet fra første stund. Mange innstillingsmuligheter, så her er det kun kreativiteten som setter grenser på hva man kan gjøre. Bilder i svakt lys med høy ISO er det ingen i klassen som slår.
litt kronglete menyer i starten. Kunne hatt bedre baterikapasitet og innebygd blitz, men ikke om det hadde gått på bekostning av kameraets lekkre størrelse.
Jeg er strålende fornøyd med kjøpet og ser fram til at sony lanserer enda flere NEX objektiv. Et av de få (det eneste?) hybridkamera som klarer å levere opp til 10 fps! I denne prisklassen er det dette kameraet som duger.
Oddvar S. N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Veldig mye kamera for prisen. Bilde kvaliteten er på høyde med det beste av APS-C format kameraer fra de store. Alle nødvendige funksjoner er på plass (Modus P/A/S/M, AEL, Fokus valg, Spot- senter og evaluerende lysmåling, custom WB etc). Støybeherskelsen er formidabel opp til 1600. Iso 3200 er fult brukbar. ISO 6400 går om man tar RAW og etterbehandler riktig. 12800 gir brukbart sort-hvit bilder med grain, mens 25600 kun er for nødbruk. Farger fremstår som naturlige og fine. Raskt og enkelt i bruk. Muligheter for custom kapper gjør brukeropplevelsen enkel og god. Veldig gode resultater også på video. Kameraet mitt kom med 16mm2.8 og 18-55mm3.5 og byggekvaliteten på objektiver og kamerahus føles usedvanlig bra i lettmetal utførelse.
Brukeropplevelsen er nærmere kompaktkamera enn speilrefleks. Man må oftere inn i menyer for å gjøre enkelte endringer, selv om de mest brukte funksjonene kan mappes til custom knapper. Enkelte knapper er vanskelig å lokaslisere i mørket da de går i ett med resten av kamerakonstruksjonen. Savner AFL. 16mm2.8 objektiver er noe "soft". Ikke innebygget blits. Foreløpig noe begrenset utvalg av optikk.
Dette kameraet erstatter midlertidig mitt trofaste Nikon D80 i påvente av at Nikon skal komme med nye modeller. Av bildefilene jeg har fått fra kameraet sålangt er det tydelig at Nikon D80 er utdattert. Filkvaliteten fra Sony Nex-5n overgår hva jeg får fra Nikon D80 med mange hakk. Kanskje blir det ikke mer Nikon på meg likevel...?
Frank W. G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Først og fremst et speilløst kompakt-kamera hvor det er mulig å bytte objektiv. Kameraet har en fantastisk bildebrikke som leverer fantastisk bra også på høy iso med godt objektiv. Den matcher også flere speilreflekskameraer på bildekvalitet, og knuser de fleste på høy iso. Ellers kan nevnes at det er mulig å ta 10 bilder pr/sek. Hele kamerakroppen, minus batteriluken som er av plast, er bygget i magnesium.
Kameraet filmer i høy HD-kvalitet. Ikke viktig for meg med film-funksjon, og har ei heller prøvd film-funksjonen. Man kan legge de mest brukte justerings-innstillingene til snarveier til knappene på kameraet.
Kan føles for lite dersom én har store hender. Mangler søker, men det kan ettermonteres. Blitsen er for dårlig med ledetall 7, men duger mer enn bra til å fange de som sitter oppstilt i sofaen. Kunne med fordel vært noen flere knapper slik at én hadde sluppet å gå inn i menyene for å justere iso, AF etc. Følgefokus fungerer dersom det ikke går for fort, men er ikke særlig brukervennlig dersom ting har for stor fart.
Et virkelig godt kamera og som leverer bildekvalitet i toppsjiktet. Legger til at dette er mitt førsteinntrykk av kameraet. Jeg har prøvd det med objektivene 16mm f: 2,8 (ikke all verden) og 18-55mm f: 3,5-5,6. Objektivene presterte sånn der midt på treet, 18-55 bestvav de to. Men derimot presterer Sigma 30 mm F2,8 EX DN helt strålende.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu