Varsle Foto.no
Erfaringer
Bent N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Meget positivt overrasket over dette kameraet. Jeg var på utkikk etter et lite kompaktkamera med RAW som faktisk passer i skjortelommen. Dvs. at f.eks. en Nikon V1/J1, Canon G12, Fuji X10 el.l også er litt for stor. Brukes som et ekstra reisekamera når jeg ikke vil dra på mye.
Fra før har jeg en Fuji F200EXR som jeg har vært fornøyd med, men den er litt treg, begynner å dra på årene, og samtidlig er den svært glatt å holde i med sin metall overflate uten grep.

-F600EXR har et utmerket gummi grep og god å holde.
-Rask oppstart.

Har etter mage råd på nettet satt kameraet nærmest fast på M-size (blir da 8mp), DR400 og auto ISO opp til 800 evt. 1600. Svært fornøyd med JPG da.
RAW gir ytterligere muligheter og detaljer, og ofte blir kameraet brukt kun på RAW heretter.

Har funnet min personlige grom-innstilling i LR, og klarer da å tyne ut litt mer detaljer, redusere støy greit og samtidlig ha mulighet til å dra opp mørke områder + "recovery" på highlights i lyse. Er igjen imponert av ytelsen til en slik liten sensor.

Faktisk så påstår jeg - selv til min store overraskelse - at min Canon 1D3 med 70-200 f/4L på 200mm (260mm på 10mp )ikke er spesielt mye bedre/mer detaljert i godt dagslys enn F600EXR på 360mm, 8mp.
Kan selvfølgelig ikke sammenlignes forøvrig disse to kameraene, men størrelse/vekt tatt i betraktning så...wow.
Litt av grunnen til valget av dette kameraet var GPS. Den fungerer helt OK når den først har funnet pos., men er før dette SVÆRT treg. Finner den ikke pos., bruker den siste motatte coordinater også på kommende bilder - noe som selvfølgelig blir feil. Ellers er databasen med steder og severdigheter morsom.
- Antydning til den mye omtalte "kaleidoskop-effekten" på full-size, 16mp JPG. Dette ser litt merkelig ut, og skulle tro det er forbedringspotensial for FUJI her.
-Antydning til litt CA, spesielt på rundt 360mm, men dette fikses jo lett i PS/LR e.l. og kan vel ikke kalles et problem.
- RAW på/av er lagt inn i et menypunkt på et helt annet sted enn bildekvalitet/størrelse finnes. Dermed unødvendig tungvint å slå av/på RAW.
Mye kamera for pengene. En meget sterk konkurrent er nå nye Canon S100, men den er en god del dyrere.
Pris bør falle ytterligere nå når nye F660exr og F770exr kommer på markedet. Mye kamera for pengene.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu