Varsle Foto.no
Erfaringer
Pål G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Bildene blir flotte for å være 2 megapixel CCD, veldig fornøyd med kvaliteten, spesielt om det er utendørs (mye lys). Kameraet er enkelt å håndtere, lett å lære. Har norske menyer. Det er også en funksjon for å ta panoramabilder, dette gir et bra pluss! Bruker standard batterier, så man kan lett kjøpe nye på bensinstasjon/butikk om man går tom.
Kameraet kan bruke litt tid før bildet blir tatt hvis du skal bruke blitz. Det er heller ikke så veldig kompakt som de nyeste kameraene med samme spesifikasjoner, men det er ikke plagsomt (for meg). Makrofunksjonen har en nærgrense på 16 cm, noe som jeg synes er litt lite, men dette er vel ikke det som er viktigst for folk flest.
Kameraet er veldig flott om du skal ta familiebilder, bilder på ferie etc. Bildene som jeg har fremkalt på 10x15cm papir fra min Spaniatur ble fantastiske! Litt klumpete, men gir gode bilder. 3x zoom er heller ikke å forakte!
Karakter er gitt sammenlignet med dagens 2 megapixel kamera.
Geir E.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Solid og stødig å holde i.
Overraskende bra kvalitet på bildene, også i større format.
Svært enkel i bruk. Lettlært. Bruker det for elevene, som ikke har problemer med å sette seg inn i bruken av kameraet på egen hånd.
3 x optisk zoom gir gode nærbilder.

Estetisk akseptabelt, i motsetning til en del andre digitale kameraer.

Oppladbare batterier til ca. 500 for to sett løser problemer med batteriers levetid.
Få utvilklingsmuligheter, kan ikke styrelukker og blender.

(Rettet på november 2005: Du kan styre lukker og blender, men må bruke litt tungvindte menyvalg for dette. Manuelle muligheter med kameraet en av seriens styrke i forhold til Ixus-serien, som etter min oppfatning er oppskrytt).

Litt treg utløser.
Blitzen plassert keitete, ødelgger bilder med uvøren plassering av fingrer når en holder kameraet.
Var svært skeptisk til å anskaffe digitalt kamera pga. utsagn fra mange eksperter om manglende fleksibilitet, dårlige farger, sen utløser, pris i forhold til ytelse m.m., men fikk en positiv overraskelse. Har sluttet å bruke kompaktkameraet, og bruker bare det digitale. Har tatt bilder som har blitt brukt som forsidebilder i 2/3 A4-format med svært god og skarp kvalitet.
Har lastet opp en del veldig bra bilder på http://www.solborg.fhs.no/nyheter.
Dagnes priser (november 2005)
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu