Varsle Foto.no
Erfaringer
Mikael S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Dette kameraet har jeg hatt før, og det var akkurat like godt som jeg husket det, viss ikke bedre en jeg husket det. Kameraet er responsivt, ting skjer kjapt, og bildekvaliteten minner meg mye om den jeg får med mitt 5D mark2. Jeg ser at bildefilene på D90 er på nivå med 7D også, men det er noe bedre dynamikk og fargemetning i D90 rett ut av kamera. Dette er det beste kjøpet en fotoentusiast kan gjøre akkurat i skrivende stund, etter min mening. Jeg har nylig testet Nikon D7000, og det kameraet likte jeg ikke, der må ting modnes litt før det blir bra med den nye sensoren. Filosofien på D90 er enkel, moderat megapixel på stor sensor = bra.
Ikke et kamera for den som skal lage storfilm:P Nei men filmbiten er ikke noe å skryte av, der er nok 7D hakket hvassere, og 5D blir en annen skole.
Er du fotoentusiast på lite budsjett, og er utelukkende ute etter stillbilder så er dette det beste kameraet under 10.000,- akkurat nå, etter min mening.


Jeg vil til slutt komme med en advarsel mot Fotovideo.no som har laget en del problemer for meg etter ett kjøp av kamera, har ikke fått det jeg skulle ha, og har blitt møtt med en skuffende kundeservice i ettertid.. Kommer nok aldri til å handle med fotovideo.no igjen. Anbefaler alle å styre unna dersom kundeservice betyr mye.
Herman G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Fantastisk kamera. Ingenting å si på det! Her er noe både for de proffe og for de som er i mellomskiktet mellom proff og entusiast.

Nydelige bilder, dette er Nikon!
Synd at jeg måtte skifte aperture-enheten etter en måneds tid, men dette var helt ukomplisert. Nikon unnskyldte det til og med skriftlig.

Bruksanvisningen er dessverre ikke tydelig mht. dette med bufferkapasitet, og hva dette vil si. Meldingen r18 i feltet for antall bilder kan fort se ut som en ukjent feilmelding for en helt ny bruker av denne typen kamera.

Skulle ønske at Canon ikke hadde "enerett" på 1080p full HD. Dessuten kan det bli komplisert å importere til Apples Final Cut Pro 7, slik dette programmet er bygget opp. Det finnes imidlertid en måte å gjøre dette på for .AVI som er beregnet for D300, men som kanskje kan overføres til D90. Søk og finn på Google!

Til slutt skulle jeg ønsket meg litt mer fasthet/tyngde i kamerahuset, og i hvert fall i batterilokket! Men ergonomien er helt super.

Never change a winning team! Dvs. deg og Nikon D90. Det finnes to typer mennesker, har jeg fått forklart: de som liker Canon og de som liker Nikon.

Dette er et helt nydelig kamera som man blir bedre og bedre kjent med etterhvert som man bruker det. Ikke begrens deg til familien og høytider, men gå ut i verden og gled deg over dette kameraets utrolige muligheter!
Litt trekk i karakter for konstruksjon pga dette med fasthet/tyngde, samt batterilokket. Men dette lar seg utmerket kompensere med MB-D80 batterypack, som anbefales.
Jørgen T.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Førsteinntrykket av kameraet var at det var stort, solid og tungt i forhold til D60 som jeg hadde før. Merket fort at dette var et kamera som var litt mer avansert.

Jeg føler egentlig at det er større skritt å gå fra D60 til D90, en å gå fra kompaktkamera til D60. Med tanke på bildekvalitet er det stor forskjell på D60 og D90.

D90 passer også bedre å hånden min.

Stort pluss med bruksanvisning på norsk.
Mangel på værtettning er vel det eneste negative jeg har lagt merke til foreløbig.
Utrolig fornøyd med det. Har hatt det i en liten mnd. nå, ingen andre ulemper en mangel på værtettning, men dette er ikke noe problem hvis en planlegger litt. Har ingen problemer med å anbefale dette kameraet til andre.
Får ikke full pott i pris/ytelse for det mangler værtetting, syns godt at kamera i denne prisklassen også kunne ha dette.
Kristoffer L.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et fantastisk bra kamera som presterer meget bra under alle situasjoner. Bildekvaliteten er også svært god. knapper og hjul er etter min mening plassert akkurat der de burde være, med andre ord perfekt ergonomi.
Hadde før et Canon kamera, men det gikk raskt unna å lære seg de viktigste innstillinger og funksjoner når jeg gikk over til Nikon. Filmfunksjonen fugerer også bra, men brukes for min del svært lite, kjøpte det for å ta bilder, ikke filme, og da vil jeg si at dette kameraet har møtt alle mine forventninger
anbefales sterkt
André S.
Konstruksjon:
-
Pris/ytelse:
-
Alt annet enn beskrevet under "Negativt".
Kjøpte kameraet med Sigma 18-200 mm. Allerede etter en uke ville kameraet ikke fokusere, selv under gode forhold. Jeg fikk nytt objektiv, da feilen mest sannsynlig fantes der. Men etter nok en uke skjedde det samme. I tillegg frøs kameraet i lange perioder, og da med en kryptisk melding på displayet. Prøvde ut kameraet i alle mulige forhold, og feilen oppsto ca. 10 ganger per dag. Fikk så byttet til nytt kamera for ca. 1 måned siden. Etter dette har alt fungert feilfritt. (Takk til FotoVideo).
Raskt, morsomt og lydig.
karin s.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
veldig bra.
selve huset,ergonomien, er nikon, veldig bra, men synes det var elendigt at det må sendes helt til bergen for reparasjon,at det skal ta en måned,og at kameraet har ny feil,med engang du slår det på.burde ikke verkstedet ha sjekket før de sender tilbake.
Rolf M.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Lysmåler som er svært pålitelig selv i krevende situasjoner. Leverer bilder som simpelthen er "Nikon". Evnen til å håndtere kontraster samt skarphet på høye ISO-verdier er forbløffende. Den store LCD-skjermen er nydelig. Svært mye kamera for pengene. Velkjent Nikon-ergonomi.
Helt siden min gamle Nikon FA har jeg savnet innebygd søkerokular-gardin (man må visst opp på D700 for å slippe den kjipe plastkoppen?). Eller i det minste at speilet vippet opp ved selvutløser slik Nikon løste så elegant på gamle FE fra 1978. Jeg får Minolta-vibber av den plastkoppen...
Oppgraderte fra D80 i håp om en bedre og mer pålitelig lysmåler. Farger og eksponering er smak og behag, men jeg syntes D80 hadde for mye rødstikk i Auto-funksjonen og tenderte mot overeksponering i sterkt sollys og sterke kontraster. D90-eksponeringen er mer "Nikon" og har definitivt møtt forventningene.

Video-funksjonen er "kjekt å ha" men bør ikke være en tungtveiende grunn til å kjøpe D90. De overlegne prestasjonene som kamera er grunn nok.
Kristian F.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Snadder kamera som tar svært gode bilder under alle forhold.
Enkelt menyoppsett og enkelt å lære seg hovedfunksjonene, samtidig som man kan bruke ukesvis på de mer avanserte instillingene.

Knallgod 3" skjerm
Ikke tro at dette er et videokamera, min Nokia N82 filmer bedre...
Mye for pengene
Vidar U.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Utrolig god følelse på kameraet, alle kontroller er akkurat der de skulle være. 18-105 linsen som følger i pakken er også av god kvalitet.

Tok noen fantastiske bilder i kveldslys, og lysfølsomheten og detaljene gjorde meg imponert.

LiveWiev funksjonen fungerer bra, men kommer nok ikke å bli brukt mye.

Videodelen fungerer også godt, tok noen minutter før det satt i fingrene og både zoome og fokusere. Slik det er bør man planlegge litt før man trykker på Record knappen, og i slik modus er ikke begrensningen på 5 minutter så dårlig.

Alle funksjonene satt raskt, og selv om jeg ikke har brukt Nikon på 3 år nå tok det meg under en time før jeg hadde oversikt over alle funksjoner og instilligner jeg har bruk for til daglig.

Skulle gjerne hatt med Autofokus på Videofunksjonen

Skulle gjerne hatt noen 100 gram mindre vekt

Kjempebra kamera for mitt bruk (erfaren hobby fotograf, og litt bruk i jobb)

Utrolig imponert over bildekvaliteten, og spesielt lyset i bildene.
Sveinung H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Synes dette er et glimrende kamera - og en behagelig oppgradering fra D80.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu