Varsle Foto.no
Erfaringer
Knut-Olav V.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kort fortalt; Et meget godt kamera! Lite, hendig og mer enn nok piksler til å ta utmerkede bilder. Oversiktlig meny og lett å justere denne ved å bruke displayet. Bilder under de fleste lysforhold er intet problem, der er andre kamera noe verre... Lite ISOstøy med unntak av de helt "ekstreme" verdiene, noe pikslene (og Nikon) har all ære av. Fantastisk batteritid, så hvorfor kjøpte jeg ekstra batteri? Skal man dra med seg et speilrefleks er dette kameraet en drøm med sin størrelse og vekt. Dette er et kamera som er mer enn godt nok for de fleste bilder med unntak av de helt teknisk avanserte bildene.
I hovedtrekk to negative forhold. Manglende fokusmotor begrenser antallet / typen objektiver med autofokus. Skal du ha utbytte av autofokus må du bruke AF-S. Og den innebygde blitzen er ikke mye å skryte av (som de fleste andre), men en SB-400 retter opp dette. I tillegg er jo kameraet stort sett av plast så man må ha dette i bakhodet ved bruk og behandling.
Et kamera jeg først fikk øynene opp for etter at jeg kjøpte D700. Og både 18-55mm og 55-200mm som jeg kjøpte samtidig er meget gode objektiver til dette kameraet og dets bruk. Uansett hva nå andre måtte mene... Men min nyinnkjøpte 18-200mm er nok favorittobjektivet nå for tiden. Nikon d40 er det kameraet jeg bruker 60% av tiden, D700 20% av tiden og diverse Nikon filmkameraer de siste 20% av tiden. Og jeg har 2 - to d40, en med 18-200mm AF-S og en med 35mm AF-S, for å være sikker...
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu