Varsle Foto.no
Erfaringer
Dag D.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Solid kamera med utrolig oppløsning og detaljer. Lavere skuddtakt enn andre dyrere fullformatkamera, men dersom man ikke driver med actionfotografering som sport og fugler i flukt, holder 4 b/s i massevis.
Har slitt en del med å fokusere manuelt i mørke, ved bruk av LiveView på min Nikon D800. Har lest mange innvendinger mot håpløs LiveViewe i mørke, og så fant jeg tilfeldigvis et tips. Mens kamera er i LiveView-modus, og M for manuell, trykk på OK-knappen, og "noen" slår på lyset. Fantastisk, nå kan jeg fokusere manuelt i dårlig lys/natt. Har ikke funnet dette trikset i manualen, men det er mulig jeg ikke har lest godt nok. Dette er et forhold som er brukt til å rangere Nikon D800 laver enn Canons 5D Mk III. Er kanskje ikke berettiget. Noen fra Nikon som kan bekrefte/kommentere dette?
Ikke etter opplevelsen jeg har beskrevet under positivt.
En skikkelig arbeidshest, med solid kamerahus og værtetting.
Finn M G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et kamera for de som har ekstreme behov når det gjelder høy oppløsning, stort dynamikkomfang og lite korn. Men for å utnytte den høye oppløsningen kreves selvsagt at kamera blir holdt stødig, at fokus blir gjort nøyaktig og at stativ brukes når det er nødvendig.
I tillegg liker jeg mulighet for å få rutenett i søker, vannpasset og mulighet for å vippe opp speil før man tar langtidseksponering. Mange nye og forbedrede løsninger ift Nikon D3.
Det vil alltid være plusser og minus når man bytter kamerasystem fra Canon til Nikon, men den store overraskelsen er at LCD-skjermen til D800 er direkte ubrukelig til Live-view fotografering i svakt lys! Et stort draw-back for oss blåtimefotografer som fotograferer på stativ og dermed blir tvunget til å bruke søkeren isteden. Med Canon EOS 5D mk.III er det lekende lett å fokusere manuelt på LCD-skjermen med 10x forstørrelse, noe som gir meget god kontroll med fokus i dårlig lys. Et stort drawback for Nikon egentlig da 36 Mpixel fører til at man må fokusere nøyaktig for å få utnyttet potensialet.
For mannfolk med store hender ligger ikke D800 så godt i hånden som Canon EOS 5D mk.iii. Kameraet blir for lite og føles tungt selv med batterigrep tilkoblet. Her blir det store forskjeller hvis man monterer på en 200mm f:2 VR eller 600mm f:4 VR fra de respektive produsenter og sammenligner de to rivalene.
Ellers er ISO-knappen tungvint å betjene. Jeg kunne også ønske at man kunne bruke multifinksjonshjulet til å gå direkte inn på Infoopplysningene på LCD-skjermen og raskt endre disse slik man kan med Canon 5D mk.III. På D800 er dette kun en INFO-skjerm.
Når jeg valgte å gå over fra Canon EOS 5D mk.III begrunnes dette med objektivvalg og ikke kvaliteten på kamerahus. Begge er nemlig så bra at det blir plusser og minus dem imellom.
Likevel er Nikon D800 med sine 36Mpixel er et stort pluss for meg som lager mye bilder til utstillinger der størrelse er fra en til to meters lengde. Det blir til slutt avgjørende i valget mellom de to.
Likevel har jeg et ønske om en bedre LiveView og et større og bedre grep ved neste oppgradering...

Hjalmar J.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
God biledkvalitet ,godt dynamisk omfang på lav ISO.
Byggekvaliteten og ergonomien er meget bra. Liker hvordan kameraet ligger i hånden.
Lav skuddtakt, idiotisk plassering av isoknapp , mye feil, errorproblemer som nikon skulle fikse i juni 2012 er enda ikke kommet , flere har problemer med løse kontakter , errorproblem på SD kort , olje som lekker på sensor, må sendes inn for rensing, men flere har opplevd olje etter rens.
Et godt kamera som tar ypperlige bilder,men Nikon ser ut for å ha tatt noen "snarveier" slik at det virker som om dette har påvirket kvaliteten , fra D700 som det nesten ikke er reg feil på til dette som det allerede er en rekke feil , skjerp dere Nikon
Kan ikke sette mer enn 3 på konstuksjonen på et kamera med såpass mange feil .
Svein Egil H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Vannvittig oppløsning, med utrolige detaljer og skarphet hvis man har en god linse...noe som er en selvfølge for å benytte potensialet i dette kameraet.
Godt grep som passer meg,og alt av knapper godt plassert innenfor rekkevidde for fingrene.
Har nå fått tatt endel bilder, og er veldig imponert over kvaliteten. Har en 24-70 2.8 som passer kameraet veldig bra.
Har tidligere hatt Canon 5D mkii, et kamera som imponerte meg stort. Trodde ikke noe skulle overgå det, men her ligger Nikon et stykke foran. Nærmeste konkurrent er nye 5d mkiii, som dessverre ligger endel tusenlapper over i pris, men som ser ut til å være et like bra kamera.Har ikke prøvd det så skal ikke si hvordan det er, har kun sett tester og specs. Var usikker på overgangen til Nikon, men angrer ikke et sekund. Nikon har tidligere ikke hatt kamera med stor oppløsning og har derfor ikke vært aktuelt for meg grunnet dette. Men det har forandret seg totalt. Tar du mye landskap og studio, eller rett og slett leter etter noe som er utrolig skarpt og detaljert, så er Nikon D800 et meget godt valg.
Dyrt:)
Og har enorme RAW filer. Rundt 75 Mb.
Det tar mye plass, lengre tid å behandle og men trenger gode minnekort. Alt under 32 Gb er igrunnen uaktuelt,
Kunne hatt raskere seriefoto, MEN skjønner godt at det ikke har det tatt i betrakning de store filene. For meg spiller det ingen rolle, men for de som tar actionbilder har det nok en betydning.
Et fantastisk kamera.
Terningkast 6+++++ til nikon her.

Nærmeste mulige konkurrent er Canon 5D mkIII, men er endel dyrere. Tatt i betrakning 36 Mp kontra 5D mkIII, vil jeg kanskje karakterisere det som bedre. Men det er min mening:)
Pris/ytelse vil sikkert noe være uenig med. Men har snakker vi 36 Mp med enorm detaljerikdom, og forsatt kjempebra dynamikk og iso prestasjon.
Kenneth S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Eksepsjonelt god bildekvalitet. Meget godt dynamisk omfang på lav ISO. Svært kompetent kamera på høy ISO. Har brukt D800 til konsertfotografering, noe den takler i bøtter og spann. Skyter mye landskap. Også på det feltet imponerer kameraet, med fantastisk dynamikk og tonalitet på lav ISO. Byggekvaliteten og ergonomien er meget bra. Liker hvordan kameraet ligger i hånden. De har benyttet fokusvalg-knappen fra D7000, hvor du trykker inn en knapp på AF-M svitchen foran på venstre side, men man benytter hjulene for å velge. Dette synes jeg er en god løsning. Når det gjelder vibrasjoner ala shutter shake o.l. Så har jeg ikke sett noe til det. Har skutt håndholdt med AF-S 24-70mm f/2.8G ED helt ned i 1/10 og fått fullt brukbare resulteter. Ikke noe anderledes enn med et kamera på 16MP. Det gjelder å være stø på labben. Før jeg fikk kameraet, var jeg skeptisk til de enorme NEF filene. Ville jeg få problemer med etterbehandlingen? Ble positivt overrasket. Etterbehandlingen går smooth, uten noe som helst form for lagg, eller dårlig responstid. Det tar dog lang tid å overføre bildene fra minnekortet.
Filoverføring tar litt tid. Har ellers ingenting å utsette på kameraet.
Et fantastisk kamera. Eksepsjonelt god bildekvalitet på lav ISO, og meget god på høy ISO. Detaljnivået er helt enormt! Dette kameraet KREVER kun det ypperste av optikk. Du kjøper ikke dette kameraet, og setter på et billig glass.
stig b.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Enorm oppløsning i forhold til DX. Fargene og skarpheten imponerer stort.
Rask autofokus, god ansiktsgjennkjenning er et klart pluss her. Meget gor ergometri, ligger særdeles støtt i hånden. Til tross for størrelsen opplever jeg det ikke som for tungt. Kan benytte DX-linser (selv om dette jo er noe selv-motarbeidende da man mister oppløsning)
To minnekortplasser er veldig filnt dersom man velger å benytte video-mulighetene , det spiser minnekortplass.

Takket være oppløsningen har jeg gått over til vidvinkel / fastobjektiver, i forhold til DX kan man croppe som en gal og fremdeles ha nok bildedata igjen.

ISO-ytelsen er meget god, selv på hi3 (25.600) er det farger og somregel lite å klage på ( i forhold til tidlgiere modeller naturligvis)
Dyr.
Vil nok oppleves om litt treg (4fps) for de som trenger hastighet, det trenger ikke jeg.
Ekstrautstyret , som batterigrep og wifi-enhet er absurd grisedyre.
fokus-område knappen som var på D300 er borte, man må fikle i menyene. Ikek noe stort problem, men det er annerledes.
Jeg var tvilsom da jeg bestillte, men er det ikke lengere. Et særdeles godt kamera som vil utfordre meg i mange år.
Har kun hatt det i 2 uker, så innkjøps-optimismen er muligens fremdeles til stede.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu