Varsle Foto.no
Erfaringer
Truls K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
La meg si det med en gang, et fantastisk kamera. Første "jobb" var hovedsakelig med en Nikkor 300mm f:2,8. 300mm strekker ikke alltid til, så det blir ofte utsnitt. Bildene overgikk dem fra D3s, som jeg har brukt før i tilsvarende situasjoner, i skarphet. ISO 800 ypperlig som standard.
Litt plundrete med menyer, men ikke verre enn at man greier det. Savner U1 og U2 som på D7000, det er nyttig og uhyre raskt. Av en eller annen grunn var utløserknappen "not right there" i kampens hete (kanskje pga at jeg ikke hadde batterigrep på).
God valuta for pengene. Dette må bli D4's store konkurrent. Ikke alle trenger 200.000 ISO. Selger min D3s og kjøper batterigrep.
tore n.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Førsteinntrykk etter et par dagers bruk: Svært fleksibelt kamerasystem som kan anvendes til en rekke typer fotografering og som (sikkert overraskende for mange)passer for vidt forskjellige brukere. Fantastisk lysmålersystem (klart hopp oppover i forhold til tidligere) god håndtering og ergonomi, særlig i området rundt utløserknappen, stor, lys og meget klar søker med god diopterjustering. Automatisk hvitbalanse litt bedre enn tidligere. Et passe lite/stort kamaera som er overraskende lett, svært responsivt og har en ganske fin og diskret lukkerlyd. Tar knivskarpe bilder med smell i fargene. Glem frykten for dårlige ISO-egenskaper, selv med JPEG kan man ta greie bilder type reportasje dårlig lys eller internettpublisering på 3200. Blir progressivt bedre for hver halvering under det igjen. Svært god ved 800.
Billig i forhold til ytelsene, vil jeg påstå.
Fryktelig komplisert og omfattende betjening med dobbeltfunksjonsknapper og menyer i hytt og pine. Passer best for spesialisert profesjonelt bruk eller for den dedikerte entusiast/nerd/purist som gidder å yte innsats for å forstå, mestre og rettferdiggjøre dette kameraet. Ingenting for måtelig interesserte statusjegere som bare skal ha det beste eller nyeste. Fysisk stor søker og bobleformet fasong rundt utløserknappen gir en aldri så liten fornemmelse av topptungt kamera. Det sammen med lav vekt og ikke svært stor batterikapasitet peker i retning av at man vil ha god nytte av ekstra håndgrep.
Med litt ekstrautstyr og fornyet interesse for optikk blir det penger av dette her...
Sånn, ferdig med kamerahusvurderinger for uoverskuelig mange år fremover...
Egentlig alt for tidlig å sette karakter, men siden folk gjerne vil ha denslags, så..
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu