Varsle Foto.no
Erfaringer
Paal B. S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Gjør fotografering gøy! Fantastiske bilder, fargetoning og kontrast er veldig bra. Kameraet jeg velger når jeg skal kose meg og fotografere.
AF er elendig. Sammenlignet med D500 er AF på steinalderstadiet. Funker i godt lys, men er det litt skumt kan du "glemme det".
Med MF linser er det kjempeartig å fotografere med DF.
Mikael S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Bildefilene er veldig gode, faktisk bedre en alt annet jeg har prøvd.. det vil si Canon 5dmrk 2 og 3, samt Nikon d610 og d750. D750 var dessverre litt for dårlig på jpegfiler. Kameraet har dei mest aktuelle funksjonene tilgjengelig på hjulene på toppen av kameraet.
Gjekk over fra Canon til Nikon, og trodde det skulle bli verre å sette seg inn inn i dei viktigste funksjonene.
Veldig godt verktøy for å oppnå bilder slik som jeg ønsker det.
Opplever lukkeren som særdeles responsiv og solid. Fryse øyeblikket er lett med dette kameraet. Kombinasjonen med lynkjapp autofokus og god lukker gir fantastiske fotografiske muligheter. Kameraet er mindre en Nikon sine øvrige fullformatkameraer.
Kan slite med å finne fokus på gjenstander i tussmørke. Men er der litt kontrast i objektet, eller et aldri så lite snev av lys, så sitter fokusen selv i tussmørke. Synes Kansje at DF har fått ufortjent tyn for nettopp dette. Der finnes selvsagt kameraer som gjør dette bedre, men merker ikke dette som noe problem til mitt bruk.
Synes grepet kunne vært bedre. Kameraet er tungt, og da er det greit med godt grep.
Ikke noe "såkalt" støvproblemer på mitt kamera. Må nevnes at dette kun er rapportert som et problem på Nikon d600. Utbedret på d610.
Et overraskende bra kamera på mange måter. Bildekvaliteten som det gir var i grunn forventet med d4 sensor, og er bedre en alt annet på markedet akkurat nå. Trenger du veldig store forstørrelser så kan der vær litt å hente med å gå for fks Sony a7r2.. men ikke så mye som folk flest tror. 16mpx holder til det meste.
Vil trekke frem fargegjengivelsen som DF sin styrke, den er veldig naturlig og jpeg filkvalitet rett ut fra kamera er utrolig bra.
karin s.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Er fortsatt veldig imponert over dette kamera, det gir noen fantastiske filer. Fra 100 til 12800 iso trenger du ikke bekymre deg over fargestøy,det er detaljer og en utrolig dynamikk, begynte i raw,men gikk over til jpeg i de tilfeller hvor det ikke skal justeres annet enn til eget bruk,det holder i massevis, bruker lightroom,men justerer svært lite, kontrast klarhet osv, det ønsker jeg å styre selv.til bilder som evt skal videreselges,bruker jeg raw,kast et blikk ned på huset,og du ser det du trenger av innst,slå på,og stille blender,du er klar,ingen fikling eller tidsbruk på innst,hærligt,føler meg veldig privilegert med dette huset,har enda ikke investert i mere opptikk,flytter meg frem eller tilbake med kitobjektivet..dette kamera har fått mye kritikk,grunnet retrostilen, ok, greit at vi er forskjellige,men, det avsluttet med,hadde kameraet kostet 15000, hadde det vært det beste dslr på markedet,eller det samme som d610 ,hadde det vært noe helt annet.? Hva er noe helt annet?
D4 kostet ca det dobbelte da det kom.jeg tester ikke kamera,jeg bruker de,og for meg er df rett og slett et kamera jeg har med meg,fordi. Det tar forrykende bilder,det er lite,og derfor er det med,alltid.ser det klages på autofokusen og,har ikke hatt problemer ,har tatt i tussmørke,inne i svakt lys,og testet den ut omtrent i stupmørke.
Summa summarum, et kapabelt kamera jeg liker fantastisk godt,synes i grunnen det ikke ser verst ut heller, veldig få som har reagert når jeg bruker det,og det tar jeg som et godt tegn, liker å kunne ta bilder ubemerket;)
Når det gjelder objektivet holder det lenge,det er skarpt og som 50 mm ellers til nikon,og de fleste kjenner det.
Nikon må skjerpe seg når det gjelder støv osv i husene sine, vel lager de mye bra,men et nytt hus som er så fullt av støv at du popper opp over mesteparten av bildet etter noen hundre eksp holder ikke,prisen tilsier,kr 25,390'. At her skal det være kontrollert før levering. Irriterende å ha så mye ekstra frem og tilbake til verksted og butikk ,frustrerende,når du tror du har investert i et proffhus. Innrømmelsen fra nikon lå langt inne,det er lite goodwill at du må bruke tid og ressurser for å fremme krav mot noe som er helt innlysende,,,,,,
Derfor har jeg ikke investert i flere objektiver,må følge med på støvproblemet,og det er ikke byttet objektiv enda,fastopptikk.hvor kommer støvet fra da,,,,,produksjonsstøv? Ja hva ellers.
Nikon,ta vare på kundene deres.
Veldig fornøyd.nå må jeg og gi all honnør til Helge,Japan foto,bogstaveien Oslo,han ga meg en service uten sidestykke ,stilte opp,byttet hele pakken,faktisk 3 ganger,og var enig med meg.suveren butikksjef.10
Setter 6 på begge da jeg er strålende fornøyd med kameraet og ytelsen,men det ligger en liten agg fortsatt mot avvisningen og motstanden nikon utviser ved rek.her må det til en total revurdering,ellers vil dere miste mange nikonsalg fremover,dere tåler ikke flere fadesen nå.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu