Varsle Foto.no
Erfaringer
Cato H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kompakt og anvendelig kamera, super bildekvalitet.

Kjøpte dette etter å ha brukt D600 i 4 år. Forventet egentlig ikke så stor forskjell men det er et par tydelige forbedringer.

For det første at autofokusen tar mye raskere, og at avtrykket er mer "snappy" - kommer momentant. Litt den følelsen som D700 gir, mer "gun-shot" der D600 er mer...."soft-gun"... Kanskje en på trynet beskrivelse men de oppleves ulikt her. Ikke at det er noe galt med D600, men det er litt tregere enn D750.

D750 har bra skudd-takt med 6,5 bilder/sek. Det er merkbart raskere enn D800-D600 som har 4/5,5 b/s.

Opplever også at hvitbalansen er annerledes, mer mot nøytrale farger og med litt mer kontrast på D750.

Live-view oppleves å fungere ok, noen forbedringer fra D600. Autofokus i LV er derimot som før, ikke så veldig rask, men den finner fokus bra.

Bildekvaliteten er stort sett som før, kan ikke se så store endringer. Et lite unntak på høy iso, der D750 kan brukes litt lenger enn D600. Vet ikke hvor mye det kan være snakk om, kanskje 1/2-1 steg når følsomheten er over 6400. På D600 går det greit opp til 6400, føler at D750 kan dras opp til 12800 med ca. samme resultat.

Flip-skjermen er fantastisk, og den egentlige grunnen til at jeg kjøpte D750. Har hatt det tidligere og savnet det lenge.

Ellers er batteri-utnyttelsen bedre her enn tidligere, går lenger på ett batteri. For øvrig samme batteri og lader som tidligere, som fungerer veldig fint.
Vanskelig å si - har hatt kameraet i bare noen uker. Noen har kritisert grepet, jeg synes det funker fint. Noen har stilt spørsmål ved skjermen, tåler den like mye som før? Jeg vet ikke, men det er ikke plass til plastbeskytter som på kamera med fast skjerm. Kan kjøpe en sånn tynn film som brukes på mobiltelefoner, men blir neppe samme.

En annen ting som ER negativt, er at wifi virker litt kronglete å få til. Det gjelder forsåvidt også Fuji sin versjon som jeg også har, men her er funksjonaliteten helt basic - kun ta bilder. Kan ikke endre innstillinger via appen. Må derfor fortsatt bruke gammeldags fjernkontroll for eksponering over 30 sek.

Snap-bridge hadde vært fint, hvis den hadde fungert etter hensikten.

AF i LV er nevnt, ok men ikke mer.

Menyene er som før, dvs mange sider og mye scrolling å finne ting. Noe er som før, men noe er enten flyttet eller så er noe nytt kommet til, det er i alle fall en liten overgang å gå fra ett kamera til et annet.

Det er ikke touch-skjerm, eller sånn joy-stick som finnes på bl.a D850, det er litt synd.

Knappene er ikke bakbelyst som på D500/D5
Anvendelig og raskt kamera som passer til det meste - fint allround verktøy. Skjønner godt at bryllups- og event-fotografer bruker dette kameraet. Fine egenskaper og god håndtering, veldig fin bildekvalitet.
Trekker litt for manglende funksjoner jf dagens standard og funksjoner, deriblant touch-skjerm og trådløse tilkoblinger. Ellers er det tommelen opp :-)
Mikael S.
Konstruksjon:
-
Pris/ytelse:
Kompakt kamera og nydelig håndgrep. Veldig brukervennlig og lett å kontrollere manuelle innstillinger til å ta bedre bilder. Gode iso egenskaper til og med på jpeg men når ikke helt opp til Canon 6d. Fantastisk dynamisk omfang og her er det mye å hente i raw.
Autofokusen er det høy klasse av. Tydelig bedre en d610.
Det er ikke mye negativt å spore med dette fantastiske kameraet.
Eneste ankepunktet må være at jpegs er litt tamme og lite punch i. Er man en jpegskyter så hadde jeg ville kjøpt et annet kamera.. Du får omtrent like fine jpegfiler fra Nikon d5200 til kr 3500,- så her synes jeg kanskje at Nikon skuffer litt, og værtfall til denne prisen. Det er mulig å justere en god del her, men det endelige resultatet blir aldri noe å rope hurra for.
Fantastisk kamera for den profesjonelle fotograf som vet å utnytte kameraet og kan dra litt i spakene på lightroom for å få fine bilder.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu