Tom O.
Er grønn på den digitale siden,og lurer derfor på hva det vil si og formatere et minnekort,og hvordan man gjør dette.
MVH.Tom
#1
#1
Olav E. K.
Hei,

Når du formatterer minnekortet visker du ut ALL informasjon på kortet, slik at det blir somnytt. Dette vil jeg tro kameraet har et program for i menyen ( alle mine har hatt det).

Hvis du ikke formatterer vil det henge igjen info på kortet, som etterhvert vil redusere kapasiten, selvom du har slettet alle bilder.

Du kan formattere fra PC'n eller fra kameraet. Selv bruker jeg alltid kameraet, jeg innbiller meg at det er tryggest (for å få alt gammelt bort) men kan ikke gi deg noen vitenskapelig begrunnelse.

MVH
Olav K
#2
#2
Ann F.
Jeg formaterer kortene i kameraet etter hver gang bildene er lagt over på annet lagringsmedium (PC eller Flashtrax) og jeg har sjekket at overføringen er OK.
Da vet jeg i alle fall at kameraet får det slik det vil ha det selv.
Sjekk bruksanvisningen, det er helt sikkert en funksjon for det.
Enkelt og trygt for en digitalnovise som
Ann
#3
#3
Leif Y. C.
I min arbeidsflyt utfører jeg alltid formattering fra PC. Etter en fotosesjon foreligger blinkskuddene i form av et antall minnekort som så i tur og orden puttes i en dertil egnet kortleser. Som et avsluttende ledd i nedlasting og sikring av bildene formatteres så kortet før kortet tas ut av leseren og legges tilbake i mappa klar for bruk.

Har til dags dato ikke koblet kamera til PC og skjønner heller ikke hvorfor jeg skulle ha behov for det.

Mvh LYC
Olav E. K.
Jeg har aldri koblet kameraet til PC'en og kommer neppe til å gjøre det.

Når jeg er ferdig med nedlasting, setter jeg kortet tilbake i kameraet og formatterer det via menyen, av samme grunn som Ann. Det er mulig det er overtro. I gamle dager måtte du reformattere en disk for Mac hvis du først hadde formatert den for PC og vice versa. Det er mulig det er historie nå, men jeg har den lille frykten for at ett kort formatert av PC'en kan dra med seg en eller annen Microdsoft-signatur, som i neste rundre kan gjøre det uleselig på Mac, eller at et kort formattert på konemors bærbare Mac, nektes adgang hos mr. Gates. Det er mulig at jeg er overforsiktig og at dette er helt unødvendig, men med formattering fra menyen vet jeg iallfall at kameraet får det som det vil, og har erfart at det deretter (med nye bilder) lar seg nedlaste både på Mac og PC.

MVH
Olav K
Leif Y. C.
setter jeg kortet tilbake i kameraet og formatterer det via menyen. Tunvint med mange minnekort selvsagt. Jeg kjenner ikke alle kameraer i verden, men det er uproblematisk å formattere i PC for Canon A70, S50 og Nikon D100. Det er et simpelt FAT/FAT32-system vi snakker om og ikke mye lurerier.

Det er imidlertid rapportert atskillige eksempler på formattering av minnekort i kameraet ikke er fullstendig på endel kameramodeller og at det således er ting å hente ved formattering utenfor.

Mvh LYC
Birna R.
kameraets formatering er av aller enkleste slag og dersom du har kort med bad clusters etc. kan kameraet henge grundig på formateringsforsøket.

Motviljen mot å formatere CF-kortet i en PC forstår jeg ikke. Der kan du kjøre grundigere tester på tvilsomme kort og klare å redde kort som kameraet stopper på. Kortet blir også gradvis fragmentert ved bruk og en skikkelig formatering er nødvendig en gang i blant. Dessuten så er basis for DCIM som kameraene bruker et standard FAT16/FAT32 filsystem og det kan enhver Windows/Linux/Mac enkelt og greit utføre. Kameraet legger bare på katalogen DCIM om den ikke finnes allerede, pluss en skjult *.DSC fil under rota på kortet.
-
Avsluttet konto 26199
Obs! I bruksanvisningen til enkelte kameraer påpekes det at minnekortet ikke skal formatteres i datamaskinen, men i kameraet. Hvorfor vet jeg ikke.
Leif Y. C.
Se innlegget ovenfor, der jeg redegjør for mine erfaringer. Jeg har aldri vært borte i at formattering utenfor kamera er noe problem, men har derimot hørt rapportert problemer med det motsatte på enkelte kameramodeller. Disse rapportene går ut på minnekort som har sluttet å virke og som må formatteres utenfor kameraet for å bringes til liv igjen.

Hva som er sant aner jeg ikke, men PC'en sin formatteringsrutine er i alle fall fullstendig og har som sagt ikke skapt noen form for problemer for meg. Derimot sparer jeg tid og frustrasjon ved å gjøre jobben ferdig på PCen når jeg arbeider med flere minnekort.

Mvh LYC
Åpne uskalert versjon i eget vindu